Alegeri 2024

Burduja, atac la Nicușor Dan, lângă PMB. „Legăturile cu Rusia ale anturajului său, donatorii, transparența”

Nicușor Dan, atacat de Sebastian Burduja sub fereastra biroului său. Răspunsurile pe care spune că le așteaptă candidatul PNL
16.05.2024 | 19:17
Burduja atac la Nicusor Dan langa PMB Legaturile cu Rusia ale anturajului sau donatorii transparenta
Candidatul PNL spune că primarul general „tace” la toate întrebările pe care i le-a pus / Foto: captură, Facebook, Sebastian Burduja
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a organizat, joi, o conferință de presă, în fața PMB, unde l-a atacat iar pe primarul general, Nicușor Dan.

„Legăturile cu Rusia ale oamenilor din anturajul său”

Sebastian Burduja, candidatul liberalilor la Primăria Generală, a organizat, joi, o conferință de presă, spunând că așteaptă răspuns de la Nicușor Dan în legătură cu trei chestiuni. Prima, a spus Burduja, se referă la „legăturile cu Rusia ale oamenilor din anturajul său”, referindu-se și la omul de afaceri Matei Păun.

ADVERTISEMENT

„Au trecut mai mult de 24 de ore de când i-am cerut public să explice legăturile cu Matei Păun, ca finanţator, fost şef de campanie, actual şef de campanie, nimeni nu înţelege, un om cu afaceri în Belarus, în Federaţia Rusă, un om considerat apropiat. Nicuşor a spus că îşi fac vacanţele împreună”, a spus  Burduja.

Sebastian Burduja a comentat spunând că primarul general „alege să tacă sperând probabil că acest subiect va trece așa cum a trecut și mandatul dânsului, adică neobservat”.

ADVERTISEMENT

Donatorii de campanie

A doua chestiune la care s-a referit Burduja este cea legată de donatorii de campanie ai lui Nicușor Dan, candidatul PNL cerându-i să  prezinte o listă completă și spunând că este dispus să facă publică lista donatorilor săi.

„Domnul Nicuşor Dan este candidat independent, nu beneficiază de resursele partidelor, am arătat ieri că a cheltuit sume importante, undeva la 1,4 milioane lei, asta-i doar ce se vede, așa, la o primă strigare,și i-am cerut să clarifice sursa acestor fonduri.

ADVERTISEMENT

A menționat la un moment dat că a avut peste o mie de donatori și îi solicit public să facă publică lista acestor donatori, în spiritul transparenţei pe care l-a clamat ani de zile în societatea civilă şi pe care nu l-a demonstrat cu nimic în mandatul de primar”, a spus Burduja.

„Doar 5,7%” din dispozițiile de primar publicate

A treia chestiune ridicată de Sebastian Burduja se referă la „transparența”, în legătură cu dispozițiile de primar pe perioada 2021-2024 din care, spune candidatul PNL, Nicușor Dan a publicat „doar 5,7%”.

ADVERTISEMENT

„Și pentru că vorbim de transparență și e mai greu de dat de dânsul, am discutat cu colegii liberali din CGMB şi mu stabilit o şedinţă extraordinară de de Consiliu Genral, pe care noi o convocăm pentru data de mâine”, a spus Burduja. Candidatul PNL a explicat că multe din dispozițiile de primar lipsesc de pe site-ul PMB.

„În 2021, avem un total de 1310 dispoziţii de primar şi publicate doar 49 iar în 2022, un an record, 2329 de dispoziţii de primar şi publicate 61 de dispoziţii. În 2023 avem 1994 de dispoziţii, publicate un număr record de 10. Şi în 2024 avem deja 634 de dispoziţii. În total, vorbim de 6267 de dispoziţii de primar date de Nicuşor Dan şi publicate 362 de dispoziţii”, potrivit lui Burduja.

Sebastian Burduja a spus că, dacă procentul de 5,7%, potrivit lui, din dispozițiile de primar publicate în perioada 2021-2024, reprezintă „transparența” atunci „cred că atâtea voturi va strange”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Oana Marica și-a serbat ziua de naștere ca o adevărată divă. Zbor cu...
Oana Marica și-a serbat ziua de naștere ca o adevărată divă. Zbor cu elicopterul și trei zile de petrecere în Monte Carlo
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”