Alegeri 2024

Burduja spune că PNL nu-l va sprijini pe Nicușor Dan în CGMB. „Nu puteţi pretinde vreo formă de colaborare”

Sebastian Burduja și PNL, un nou ultimatum către Nicușor Dan. „Să formeze majoritatea, probabil cu PSD sau alte forţe politice” în CGMB
27.05.2024 | 17:28
Burduja spune ca PNL nul va sprijini pe Nicusor Dan in CGMB Nu puteti pretinde vreo forma de colaborare
Candidatul PNL la Primăria Capitalei spune că Nicușor Dan refuză în continuare o dezbatere electorală / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a reiterat, luni, că, dacă Nicușor Dan va câștiga un nou mandat, nu va beneficia de sprijinul liberalilor în Consiliul General, dacă primarul general refuză în continuare dezbaterea electorală.

Burduja: „Toţi candidaţii ar trebui să participe la dezbateri deschise şi transparente”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a anunțat, luni, în ședința Consiliului General al Municipiului București, că, dacă Nicușor Dan câștigă un nou mandat la alegerile din 9 iunie, el nu va mai beneficia de sprijinul liberalilor în Consiliul General, dacă nu va participa la dezbateri electorale „deschise și transparente”.

ADVERTISEMENT

„Din punctul nostru de vedere, toţi candidaţii ar trebui să participe la dezbateri deschise şi transparente. În atare condiţii, îi urăm succes domnului Nicuşor Dan să formeze majoritatea, probabil cu PSD sau alte forţe politice, dacă – Doamne fereşte – dânsul va câştiga un nou mandat.

Consider că există întrebări pertinente de la bucureşteni, de la colegii mei, de la toţi oamenii care sunt interesaţi de viitorul oraşului cu privire la modul în care au fost cheltuite sumele din bugetul Primăriei Generale, modul în care s-au atribuit contracte, modul în care a fost atribuită mentenanţa la Arena Naţională, modul în care au fost gestionate resursele umane în Primărie şi patru ani de zile în care nu a existat nicio reorganizare, modul în care a fost gestionată, în general, activitatea Primăriei”, a spus Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, acuzat în continuare că „refuză dialogul”

Candidatul liberalilor a informat că primarul general va fi notificat în acest sens de liderul PNL din CGMB, liberalii arătând că nu mai pot colabora cu Nicușor Dan în condițiile în care acesta „refuză dialogul” în momentul alegerilor, când este nevoie de el.

„În condiţiile în care refuzaţi constant participarea la orice dezbatere pentru alegerile pentru Primăria Generală, vă informăm că în eventualitatea obţinerii unui nou mandat consilierii generali aleşi ai PNL nu vă vor acorda susţinere în Consiliul General. Nu putem avea o relaţie de colaborare cu cineva care refuză dialogul exact în momentul în care acesta contează pentru bucureşteni şi pentru democraţie.

ADVERTISEMENT

Considerăm că atitudinea dumneavoastră este profund jignitoare la adresa PNL, a votanţilor liberali şi a tuturor bucureştenilor, drept pentru care nu puteţi pretinde vreo formă de colaborare cu PNL după data de 9 iunie, atât timp cât refuzaţi o dezbatere de bun simţ, ca un gest de respect faţă de alegători, exact aşa cum susţineaţi dumneavoastră în 2012, când candidaţi la această funcţie”, a transmis PNL.

Candidatul PNL a crescut în sondaje

Consilierul general social-democrat Ancuța Comănici a spus că PSD nu „va face niciodată majoritate cu USR și cu cei care îl susțin” pe Nicușor Dan, spunând că liberalii au făcut aceasta.

ADVERTISEMENT

Consilierul general liberal Andrei Badiu a informat că va atașa la notificarea către Nicușor Dan și un sondaj realizat de „o prestigioasă firmă americană”, potrivit căruia Sebastian Burduja se clasează pe locul al doilea în preferințele electoratului bucureștean.

„Deci, scuzele privitoare la o eventuală neparticipare la o dezbatere, motivate de faptul că nu ar fi pe locul doi, se risipesc”, a spus el. Potrivit sondajului invocat, efectuat în perioada 15-24 mai, Nicușor Dan este creditat cu 27,6%, Sebastian Burduja cu 23,2%, Gabriela Firea cu 21,7%, Cristian Popescu Piedone cu 17,4% şi Mihai Enache cu 5,8%.

 

 

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României