Fotbal intern

Miză URIAŞĂ! “Bonusul este de 8.000.000 de euro!”

UPDATE / Mircea Sandu a dezvăluit prima pe care jucătorii naţionalei o vor încasa dacă vor reuşi calificarea la campionatul European din 2016. Fostul preşedinte al FRF a declarat că bonusul...
11.10.2014 | 10:00
Miza URIASA Bonusul este de 8000000 de euro

UPDATE / Mircea Sandu a dezvăluit prima pe care jucătorii naţionalei o vor încasa dacă vor reuşi calificarea la campionatul European din 2016. Fostul preşedinte al FRF a declarat că bonusul pentru tricolori se ridică la opt milioane de euro: “Pentru participarea la EURO 2016 este un bonus de 8 milioane de euro pe care l-am aprobat la UEFA, urmînd ca pentru performanţele de la turneul final sumele să crească”, a declarat Mircea Sandu, conform ziare.com.

Pe lîngă avantajele oferite de valoarea jucătorilor români faţă de cei maghiari, meciul de sîmbătă seară dintre cele două naţii rivale aduce un alt atuu pentru elevii lui Piţurcă, care vor încasa, în eventualitatea unor victorii cu Ungaria şi Finlanda, aproximativ 12.000 euro de jucător! Pe lîngă bonusul financiar, consistent de altfel, unitatea dintre jucători şi Răzvan Burleanu a creat o atmosferă plăcută în sînul echipei naţionale, acest aspect putînd face diferenţa în momentele de cumpănă.

Într-o perioadă în care jucătorii resimt cel mai bine intrarea în incapacitate de plată a finanţatorilor din Liga 1, FRF a decis ca 180 de minute în zece zile să le aducă fotbaliştilor un bonus estimat la 12.000 euro, aceşti bani urmînd să intre în conturile jucătorilor selecţionaţi a doua zi după finalul partidei cu Finlanda, dacă vom obţine 6 puncte. Asta pe lîngă prima de 200.000 euro atribuită fiecărui jucător în cazul în care România se califică la EURO 2016! “Burleanu este artizanul unui vestiar unit, nu Victor Piţurcă. Preşedintele FRF şi-a cîştigat imediat fotbaliştii, a făcut un gest neîntîlnit în perioada în care Mircea Sandu era la timona Federaţiei Române de Fotbal”, au dezvăluit, pentru FANATIK.RO, sursele din Casa Fotbalului.

nationala-jucatori-piti

Asul lui Burleanu: “E om de cuvînt! A doua zi după Grecia, aveam banii în cont”

Jucătorii din sînul echipei au dezvoltat subiectul şi au prezentat, în detaliu, modul în care Răzvan Burleanu a reuşit să îi cucerească şi să creeze un mediu de respect reciproc. “Atunci cînd s-a pus problema să se creeze un sistem de bonificaţii, preşedintele ne-a spus să îi prezentăm o ofertă. Am stabilit să luăm o diurnă de 300 euro pe zi cînd evoluăm pe teren propriu, 500 euro pe zi cînd jucăm în deplasare şi 1000 euro punctul obţinut, dar eram obişnuiţi ca aceste sume să nu fie acceptate, aşa era în mandatul lui Mircea Sandu. L-am desemnat pe Gabi Tamaş să fie reprezentantul nostru, că el e mai dur la negocieri, dar cînd a intrat în biroul lui Burleanu şi i-a prezentat oferta, acesta a acceptat-o imediat! Fără rezerve!”, au precizat “tricolorii”. Elevii lui Victor Piţurcă au fost luaţi prin surprindere a doua zi după meciul cu Grecia, cînd, la primele ore ale zilei, fotbaliştii au văzut că pe card le intraseră suma aferentă victoriei cu naţionala elenă! “Am rămas muţi de uimire cînd am văzut că a doua zi aveam banii în conturi. Fiecare, în jur de 6000 euro! Asta ne-a arătat că Burleanu are cuvînt, este un om care îşi respectă promisiunile”, au decretat jucătorii prezenţi la lot pentru meciurile cu Ungaria şi Finlanda.

De la dolari, la remuneraţii occidentale

Euforia care domină în momentul de faţă prima reprezentativă este atribuită, în primul rînd, banilor care se duc din vistieria FRF-ului în conturile jucătorilor convocaţi. Cei 12.000 euro pe care fiecare fotbalist îi poate încasa, din bonusuri şi diurnă, pentru cele două meciuri, reprezintă apogeul remuneraţiilor pe care un “tricolor” poate să îi încaseze. Ca o comparaţie, pentru calificările la Campionatele Europene din 1996, cînd liderii vestiarului erau Gică Hagi şi Gică Popescu, şi din 2008, cînd bonificaţia a fost negociată de Cristi Chivu şi Adrian Mutu, FRF a acordat prime mult mai mici ca în prezent. În 1996, diurna unui jucător era aproximativ 100 dolari pe zi, în timp ce în campania de calificare din 2008 diurna nu depăşea 200 euro. “Prima de calificare în perioada în care Hagi şi Popescu încîntau lumea fotbalului a fost de 100.000 dolari, în timp ce generaţia lui Mutu şi Chivu trebuiau să primească, în 2008, cîte 120.000 euro pentru o eventuală calificare”, au punctat, pentru FANATIK.RO, sursele din anturajul Federaţiei Române de Fotbal.

30.000 euro poate să primească, doar din victorii, fiecare component al primei reprezentative

350.000 euro este prima lui Victor Piţurcă în cazul în care “tricolorii” se califică la EURO 2016

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

Tags: