Editoriale

Burleanu aruncă tare cu pietre, Lupescu le transformă în voturi!

Mai sunt câteva ore şi ne dumirim… cine o să conducă fotbalul românesc în următorii ani, încotro ne îndreptăm, unde vom ajunge. Sper sincer, nu în zid! Este foarte important ce se va întâmpla miercuri, pentru că fotbalul poate fi oricând parte a unui Proiect de Strategie Naţională, prin impactul social şi emoţiile ce le decantează.
16.04.2018 | 15:24
Burleanu arunca tare cu pietre Lupescu le transforma in voturi
Două mari acuze i s-au adus lui Ionuţ Lupescu în bătălia electorală. Cred că pe astea merită să insistăm, fiindcă la toate celelalte capitole, “Lupo” este net peste Răzvan Burleanu! 25 de ani de carieră străluciţi, culminând cu World Cup ’94 vs. miuţe pe maidanele Bacăului şi meciuri crâncene de futsal; 15 ani de administraţie la cel mai înalt nivel, 6 la FRF şi 9 la UEFA, unde fostul dinamovist ajunsese colegul (sunt delicat, nu spun şeful!) lui Ferguson, Del Bosque, Ancelotti sau Guardiola vs. 4 ani discutabili, controversaţi, ca tânăr manager al FRF; relaţii la toate nivelurile, simpatie, popularitate vs. încrâncenare, limbaj de lemn şi gesturi la limită. Deci…

Exemplele Merkel şi Infantino

Lupescu a fost acuzat obsesiv că s-a afişat cu Mircea Sandu, că s-ar fi înhăitat cu toată liota lui de pupincurişti flamânzi ce-au încălecat fotbalul românesc, şi că oarecum ar fi urmaşul figurii de tristă-amintire. Logica e valabilă până la un punct, pentru că, într-adevăr, doar dacă te atingi de aceşti oameni, te-ai şi murdărit de rahat! Să nu uităm niciodată – nu avem voie să uităm niciodată! – că Mircea Sandu a omorât, cu sânge rece, două simboluri ale fotbalului românesc: Craiova şi Timişoara. Revenind, în aceste acuze este mai degrabă o doză uriaşă de ipocrizie, de propagandă de tristă amintire, decât de ceva palpabil, real… Burleanu nu i-ar fi dat niciodată voie Angelei Merkel să ajungă cancelarul Germaniei! Pentru că a lucrat cu Helmuth Kohl, mai mult, s-a transformat în febleţea acestuia, care o alinta: “Mica fetiţă”. Iar Kohl a fost prins ulterior cu conturi secrete şi finanţări ilegale, într-unul dintre cele mai mari scandaluri care au zguduit vreodată Germania. N-a mai contat că Helmuth Kohl a fost cel mai puternic cancelar al Germaniei de la Bismarck încoace şi că reuşitele sale sunt comparabile doar cu ale protejatei sale.
 
Dacă ar fi fost să ne luăm tot după Burleanu, italianul Gianni Infantino nu ar fi trebuit să ajungă niciodată preşedintele FIFA! Pentru că a lucrat cu Michel Platini – mai mult, a declarat că s-ar fi retras din cursă dacă francezul ar fi putut candida. Iar Platini, mai ţineţi minte, a fost prins cu o plată neloială şi expediat violent, cu un bombeu în dos, pe banca de rezerve a fotbalului mare. N-a mai contat că Platini a schimbat din temelii competiţiile europene, activitatea sa la UEFA fiind considerată “revoluţionară”!
 
După aceeaşi logică stupidă, Ionuţ Lupescu nu ar trebui, iacătă, să ajungă preşedintele Federaţiei Române de Fotbal! Pentru simpla vină că a trudit la un moment dat alături de Mircea Sandu, a fost director general al FRF înainte să devină primul român angajat în administraţia UEFA. Iar Naşu’ s-a pomenit acuzat ulterior de mai multe matrapazlâcuri, printre care şi simpatica povestioară cu ceasurile de lux oferite protocol, dar niciunul – să fim corecţi! – dovedit încă printr-o condamnare penală definitivă! Şi fac o paranteză, câtă vreme Mircea Sandu a fost bolnav de cancer, Lupescu i-a ţinut locul perfect, fiind practic de-adevaratelea şeful FRF în acele luni delicate, dar mai ales a făcut-o cu loialitate, cu caracter, dovedind şi atunci ce fel de om rar este…

Alianţa cu Dragnea, o mişcare dibace!

A doua acuză majoră împotriva lui Lupescu a explodat azi-noapte, când tartorele Liviu Dragnea a anunţat public în GSP susţinerea pentru “Lupo”. Motiv pentru Burleanu şi aliaţi să se repeadă să-l arate, oripilaţi, cu degetul pe “Kaiser”. Dar vă invit să stăm strâmb şi să judecăm drept. Ancoraţi în realitate… Lupescu a făcut bine ceea ce a făcut! Chiar dacă la popor poate nu dă bine asocierea cu Dragnea, care sigur n-ar câştiga la noi vreun concurs de popularitate, mişcarea este perfect logică.
1. Ca să modernizezi un sistem trebuie s-o faci din interior, cu voturile sistemului, ceea ce fără politic, trist, în România anului 2018 nu se poate!
2. Fiind în graţiile Puterii, Lupescu va putea accesa de la buget sute de milioane de euro pentru stadioane, infrastructură, materiale, copii şi juniori, competiţii, astfel incât să poată vindeca cu adevărat, în timp, fotbalul din România. Va fi bine pentru toţi! Lumea trebuie să înteleagă că Lupescu nu va lua noile stadioane în cârcă şi va pleca cu ele acasă, să le planteze în grădina de la Snagov. Nu-şi va contoriza excursii de fiţe cu milioanele de pe proiecte. El va munci cu pasiune, pentru că iubeşte ceea ce face! După ce îşi va termina misiunea, toate investiţiile vor rămâne românilor, oamenilor, noilor generaţii. Cu Lupescu, sper, va urma o Epocă de Aur pentru fotbalul autohton, dar nu epoca lui Ceauşescu, ci mai degrabă epoca de prosperitate a regilor şi reginelor din vechea Anglie. Mutarea lui Lupescu cu Liviu Dragnea este una dibace, nu de condamnat. Dacă îi va reuşi, se va răsfrânge asupra tuturor din fenomen, fiindcă, momentan, cheile vistieriei sunt acolo sus. Si n-avem ce face!
 
Deci, votaţi-l pe Lupescu, iar de nu, luaţi-vă soarta la şuturi!