Fotbal intern

Burleanu atenţionează oamenii de fotbal: “Se înşală dacă ei cred că nu vor mai exista erori de arbitraj!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, este sigur că dacă va fi introdus sistemul video, problemele de arbitraj din Liga 1 Betano nu vor dispărea.
Autor: Razvan Nicolae | 20.12.2017 | 20:34
Burleanu atenţionează oamenii de fotbal:

Miercuri, la Casa Fotbalului, sediul Federaţiei Române de Fotbal, a avut loc ultimul Comitet Executiv al anului. Cu această ocazie, Răzvan Burleanu a vorbit despre introducere sitemului video de arbitraj în Liga 1 Betano. Preşedintele FRF a afirmat că nu a existat încă vreo discuţie cu LPF pe acest subiect şi că problemele de arbitraj nu vor dispărea prin introducerea acestui sistem.

Nu a existat până acum nicio discuţie între reprezentaţii LPF şi FRF pe acest subiect. CCA a fost împuternicită de către mine acum patru-cinci luni să intre într-o analiză a tuturor softurilor pe care le avem în momentul de faţă şi să intre în contact cu omologii lor de la celelalte federaţii. E o decizie pe care LPF trebuie să o ia, în primul rând din punct de vedere financiar, pentru că sunt nişte costuri. Cei care consideră că nu vom mai avea probleme în arbitraj prin sistemul video se înşală. Şi asta pentru că intervenţia va fi limitată. Asta prevede sistemul video la momentul actual, deci tot intervenţia fiinţei umane va fi decisivă”, a declarat Răzvan Burleanu.

Burleanu a anunţat când va fi gata noul ROAF

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a subliniat faptul că în acest Comitet Executiv s-a alocat mai mult timp pentru ROAF. Regulamentul ar urma să fie gata până la finalul primei luni din 2018.

Ne-am alocat foarte mult timp pentru ROAF, pentru a nu mai lăsa loc de intrepretări aşa ca până acum. Ne-am rezervat timp şi în primele zile ale lui ianuarie, astfel încât în prima lună să fim gata cu acest regulament. Un alt punct aprobat a fost cel al criteriilor de promovare din liga a treia. Până acum echipele erau împerechate la nivel de administraţie, iar acum prin tragere la sorţi, pe criterii de regionalitate. S-au creat regiuni, să nu mai avem nicio discuţie legată de subiectivism la promovare din liga a patra la a treia. Sistemul rămâne acelaşi, singura diferenţă fiind că s-au creat aceste şapte regiuni”, a mai precizat Răzvan Burleanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!