Fotbal intern

Burleanu, desfiinţat! “Arogant, marionetă, amator! Mai avea un pic şi-mi cerea să-mi dau pantalonii jos!”

Florin Răducioiu susţine că Răzvan Burleanu nu l-ar mai dorit printre selecţionerii de la juniori deoarece ar face parte din echipa lui Mircea Sandu. “La mijloc e o poveste urîtă, pe care...
03.11.2014 | 08:45
Burleanu desfiintat Arogant marioneta amator Mai avea un pic simi cerea sami dau pantalonii jos
ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu susţine că Răzvan Burleanu nu l-ar mai dorit printre selecţionerii de la juniori deoarece ar face parte din echipa lui Mircea Sandu. “La mijloc e o poveste urîtă, pe care trebuie s-o detaliem. Preşedintele federaţiei m-a luat la mişto în ultimele săptămîni şi n-o să accept niciodată să fiu tratat ca un nimeni, mai ales de acest Burleanu! Un tip de o falsitate incredibilă, care, de azi, e inamicul meu nu mărul unu. Eu sînt băiat educat, civilizat, ştiu care-mi este locul, respect oamenii, dar cînd constat stilul comunist şi jignitor adoptat de minipreşedinte la adresa mea trebuie să renunţ la faţa mea de înger şi să devin polemic. Ideea e că Burleanu a făcut tot posibilul să mă îndepărteze de la lotul pe care l-am dus în Turul de Elită şi cu care lucrez de doi ani, de cînd l-am creat. Pe munca şi strădania mea! Mai întîi, după ce am pierdut amicalul cu Moldova disputat înaintea turneului de calificare din Andorra, îmi tot expedia semnale că ar fi bine să demisionez imediat! Apoi, după ce am obţinut calificarea, nu mi-a trimis nici măcar un mesaj de felicitare, ceea ce a fost un alt indiciu clar că nu mai sînt dorit”, a spus Răducioiu.

poza-crop-0x0-upl_-_photos_-_-articles_19139_23342-660x400

“Doru Isac e o nulitate!”

Fostul internaţional susţine că oamenii lui Burleanu i-au pus trei condiţii pentru a mai rămîne selecţioner la U-17. “Prima a fost să fiu în federaţie de luni pînă vineri, cîte opt-zece ore, să semnez condica! Tipic comunist! În loc să te încurajeze să mergi la un Milan, la un Ajax, la o Barcelona, la un Bilbao, să discuţi şi să vezi cum se lucrează şi acolo cu juniorii, să acumulezi experienţă, eşti “sfătuit” să participi la şedinţe în FRF! Sigur, schimbi păreri şi te consulţi şi cu ceilalţi colegi din federaţie, e OK, nu acţionează Răducioiu de capul lui, dar să stai la birou cu săptămînile ca să ce? Să te îndrăgosteşti de secretară?! Eu am fost la Milano, la Chievo, la Coverciano, parcă mi-a prins mai bine decît să pierd vremea prin birouri! Apoi, mi s-a cerut să fiu disponibil în orice moment să devin secund la oricare alt lot de juniori. Adică, eventual, să mă pună secund la nulitatea asta de Doru Isac, care a făcut dezastru la U19! Ăştia sînt antrenorii culeşi de Burleanu de pe internet! Şi cu ce tupeu obraznic vorbea el de Hagi! Cam ce aş fi putut să învăţ eu de la Isac?! În fine, mi s-a mai cerut să fac activitate de scouting prin ţară. Corect, eu asta făcusem oricum. Am mers şi la Timişoara, şi la Vîlcea, şi la Cluj, şi la Constanţa. Ar mai trebui acoperite vreo trei posturi la lot, dar timpul pînă la Turul de Elită din martie e foarte scurt. Probabil spre stupefacţia lui Burleanu, am răspuns pozitiv. Era un pachet făcut parcă special pentru a mă descuraja, dar mi-am călcat pe inimă special pentru a avea posibilitatea să-mi duc la capăt munca alături de această generaţie excelentă”, a spus Răducioiu pentru Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

“Îl împuşc în fund pe ăla care a zis că nu sînt cooperant”

Răducioiu susţine că a fost “lucrat” din interiorul Federaţiei şi promite să se răzbune pe cel care l-a vorbit de rău. “S-a discutat în marea Comisie Tehnică varianta revenirii mele la lot. Am înţeles că Iordănescu a trebuit să plece din acea şedinţă pentru a merge la Guvern cu Burleanu. Dar acolo, mincinos şi răutăcios, s-a trezit un “specialist” să spună că n-are ce să mai caute Răducioiu că nu e cooperant cu ceilalţi antrenori şi disponibil. Nu, zău?! Păi, ia întrebaţi-l numai pe Sandu Tăbîrcă, secundul de la U21, cîte discuţii am avut! Şi multe alte exemple! O să aflu eu numele respectivului, că cercul e restrîns, şi-o să-l împuşc în fund!!”, a spus Răducioiu.

“Am solicitat 2.000 de euro pe lună, FRF mi-a zis că nu se poate trece peste 1.800”

Fostul internaţional a dezvăluit şi salariul pe care Federaţia i l-a propus pentru a reveni în fucţia de selecţioner. “Am solicitat doar 2.000 de euro pe lună, vreme de jumătate de an. Asta a fost singura mea condiţie! După ce a discutat cu preşedintele, Zoli Kovacs mi-a dat un sms că nu se poate trece peste 1.800 de euro, care e cuantumul fix pentru loturile de juniori. S-a umplut paharul! Ce e căciuleala asta pe 200 de euro?! Un egalitarism de comunişti! N-am ştiut că sînt pe palier cu Mourinho şi Ancelotti şi nu-i pot depăşi financiar! Crezi că-n Italia antrenorii de la loturi au aceleaşi salarii? Şi le negociază fiecare separat! E doar o altă dovadă că la vîrful fede raţiei nu sînt acceptat, pentru că, vezi Doamne, aş face parte din gaşca lui Mircea Sandu”, a spus Răducioiu.

ADVERTISEMENT

“Un arogant extrem de periculos!”

În final, fostul internaţional l-a desfiinţat pe preşedintele Federaţiei. “Acest tînăr arogant, Burleanu, e un tip extrem de periculos! Mai avea un pic şi-mi cerea să-mi dau pantalonii jos! În spatele minei afişate prin lentilele ochelarilor, de student eminent la drept, cu un limbaj preţios şi distant, stă, de fapt, un individ de o falsitate nemaiîntîlnită! O marionetă, care ne va împinge spre faliment! Şi poate explică public de ce se întîmpla să nu avem uneori nici apă la antrenamente şi de ce s-a decis ca bugetul pentru alimentaţia jucătorilor de la loturile de juniori să fie redus, de nu mai e suficientă mîncare pentru copii! Un amator teleportat în fruntea fotbalului românesc! Eu mă raliez iniţiativei lui Hagi şi nu mai am ce căuta la meciurile echipei naţionale atîta vreme cît puştiul ăsta obraznic conduce federaţia!”, a spus Răducioiu.

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: