Fotbal intern

Burleanu, un nou atac! ”Povestea unui comision marca Lupescu”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a publicat, vineri, pe site-ul său, informaţii despre ilegalităţi ce ar fi fost comise de Ionuţ Lupescu, contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie.
09.03.2018 | 11:58
Burleanu un nou atac Povestea unui comision marca Lupescu

Sub titlul ”Povestea unui comision marca Lupescu”, Burleanu scrie în episodul 3 al dezvăluirilor că fostul internaţional a încheiat un contract, în 2009, când era director în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, prin care a plătit un comision unui apropiat.

”Lupescu a semnat, în 2009, un contract între FRF şi Astra Bettings, care trebuia să se întindă până în 2011 şi să aibă o valoare de aproximtiv 400.000 de euro. Federaţia a încasat numai 53.000 de euro pentru că, la 31 iulie 2009, la câteva luni după semnarea contractului, Astra Bettings a pierdut licenţa de organizare a jocurilor de noroc ca urmare a datoriilor cumulate către Direcţia Generală de Administrare Fiscală şi, ulterior, a intrat în faliment”, spune Burleanu.

Burleanu îl acuză pe Lupescu că a intermediat o înţelegere

”FRF a plătit un comision de 15 la sută din suma încasată din acest contract lui Daniel Smeadă, PR manager din partea Astra Bettings, pentru intermedierea semării înţelegerii”, a mai scris actualul şef al FRF, care afirmă că Daniel Smeadă era partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu, fiind din 2007 asociatul surorii directorului general FRF în firma TOP LINE MEDIA SRL, având ca obiect de activitate publicitatea.

Răzvan Burleanu îi cere lui Lupescu să răspundă la următoarele întrebări legate de acest subiect: ”1) Cunoşteaţi situaţia financiară a firmei Astra Bettings la momentul la care a apărut posibilitatea contractului FRF cu această firmă? 2) De ce a fost nevoie de semnarea unui alt contract, prin care se oferă comision unui angajat Astra Bettings, pentru a încheia contractul cu Astra Bettings? 3) De când îl cunoşteaţi pe Daniel Smeadă, cel căruia i-aţi oferit comision din partea FRF, şi în ce relaţii eraţi cu acest partener de afaceri al surorii dumneavoastră, asociat cu Anna Claudia Lupescu la firma pe care au şi fondat-o? 4) De ce acest contract nu a fost intermediat de firma SEG, conform contractului existent între FRF şi SEG la acel moment, ci v-aţi ocupat personal de el? 5) Cine consideraţi că a câştigat în urma acestor două contracte? Fotbalul românesc sau Daniel Smeadă, partenerul surorii dumneavoastră?”.

Burleanu a început dezvăuirile, luni, când a publicat, pe site-ul său, informaţii despre firme în care acţionari erau fostul şef de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, şi/sau apropiaţi de-ai săi, care au prestat servicii de un milion de euro federaţiei, până în 2014, la preţuri peste cele ale pieţei.

Şeful de la Casa Fotbalului a lansat, miercuri, noi acuzaţii la adresa contracandidatului său la conducerea forului, Ionuţ Lupescu, şi a fostului conducător al federaţiei Mircea Sandu. Burleanu a notat, într-o nouă postare pe site-ul său, că Lupescu a semnat pentru plăţi făcute de FRF pentru ceasuri în valoare de 30.000 de euro şi Mircea Sandu a aprobat ordinele de plată. Burleanu scrie că şi un alt fost oficial al FRF, Florin Prunea, a cumpărat trei ceasuri de lux în aceleaşi condiţii.

La alegerile din 18 aprilie pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş.