Fotbal intern

Burleanu, atacat de Mircea Sandu: “Bâlci şi bârfă fără sfârşit”

În plină campanie înainte de alegerile FRF, Răzvan Burleanu continuă cu dezvăluirile din perioada în care Ionuţ Lupescu a fost director general FRF.
08.03.2018 | 08:22
Burleanu atacat de Mircea Sandu Balci si barfa fara sfarsit

UPDATE 08:30. Mircea Sandu îl acuză pe Răzvan Burleanu de reavoinţă după ce acesta a publicat episodul doi al dezvăluiilor despre fostul şef al Federaţiei Române de Fotbal, cu scopul de a-l discredita pe Ionuţ Lupescu, principalul său contracandidat la aleegerile de luna viitoare:

“Burleanu se ocupă în continuare de bâlci. Astfel de cadouri, gen ceasuri valoroase, se fac în mod obişnuit în lumea fotbalului la nivel înalt. Se oferă cadouri preşedinţilor de federaţii, reprezentanţilor cluburilor la diferite aniversări sau ocazii speciale. Şi eu, de exemplu, am primit cadouri de la Federaţiile din Italia, Spania, Irak. De la ultima îmi aduc aminte că am primit un ceas din aur, cotat la peste 20.000 de euro. Un model în ediţie limitată, încrustat cu bustul lui Saddam Hussein.

“Refuz să bârfesc”

Probabil că am cumpărat atunci mai multe ceasuri deodată, în ideea de a face un cadou la momentul respectiv, iar restul să le ţinem pentru ocazii ulterioare similare. Repet, e o practică în fotbalul mare. Este exclus ca aceste cadouri să fi ajuns la arbitri sau observatori. Din acest moment eu refuz să mai bârfesc bârfe.

Ştie Burleanu că Ciro Castelano era prietenul Ralucăi? Exista vreun act pentru prietenie? Eu nu ştiu despre chestiunea asta. Acum dacă George Copos are cele mai bune prăjituri, n-am voie să cumpăr prăjituri de la el? Care e problema? Bâlci şi bârfă fără sfârşit. Să stea în banca lui şi să termine cu acest circ”, a declarat Mircea Sandu pentru GSP.ro.

UPDATE 18:30  Ionuţ Lupescu a ezitat să ofere o reacţie concretă după aceste acuzaţii şi susţine că îl va acţiona pe Burleanu în instanţă: 

“Aştept să se termine serialul. Voi răspunde la final la toată această campanie de denigrare. Până atunci, să ne concentrăm pe fotbal şi soluţii. Pentru fiecare episod din acest serial electoral, care mă vizează în mod defăimător, autorul va răspunde şi în instanţă, aşa cum am mai precizat”, a spus Kaiserul, pentru Mediafax.


UPDATE 17:40 Fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, i-a dat o replică acidă lui Răzvan Burleanu, după ultimul episod de pe blogul preşedintelui FRF: 

“Burleanu se ocupă în continuare de bâlci. Astfel de cadouri, gen ceasuri valoroase, se fac în mod obişnuit în lumea fotbalului la nivel înalt. Se oferă cadouri preşedinţilor de federaţii, reprezentanţilor cluburilor la diferite aniversări sau ocazii speciale. Şi eu, de exemplu, am primit cadouri de la Federaţiile din Italia, Spania, Iraq. De la ultima îmi aduc aminte că am primit un ceas din aur, cotat la peste 20.000 de euro. Un model în ediţie limitată, încrustat cu bustul lui Saddam Hussein. Probabil că am cumpărat atunci mai multe ceasuri deodată, în ideea de a face un cadou la momentul respectiv, iar restul să le ţinem pentru ocazii ulterioare similare. Repet, e o practică în fotbalul mare. Este exclus ca aceste cadouri să fi ajuns la arbitri sau observatori”, a declarat fostul preşedinte al FRF.

“Naşu” i-a răspuns lui Burleanu şi cu privire la acuzaţia că fiica sa ar fi fost implicată în acest scandal:

“Ştie Burleanu că Ciro Castelano era prietenul Ralucăi? Exista vreun act pentru prietenie? Eu nu ştiu despre chestiunea asta. Acum dacă George Copos are cele mai bune prăjituri, n-am voie să cumpăr prăjituri de la el? Care e problema? Bâlci şi bârfă fără sfârşit. Să stea în banca lui şi să termine cu acest circ!” a mai declarat Mircea Sandu.


Răzvan Burleanu l-a mai atacat încă o dată pe Ionuţ Lupescu pe blogul personal. Ultima dezvăluire a preşedintelui FRF cu privire la contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie priveşte faptul că Lupescu, în perioada în care era director general la FRF, împreună cu Florin Prunea, director relaţii internaţionale FRF şi Mircea Sandu au cumpărat ceasuri în valoare de 40.000 de euro din banii Federaţiei. 

“La EXPERT LUXURY SRL, Ionuţ Lupescu plăteşte pentru 2 ceasuri Cartier şi 5 ceasuri Girard o „biată” sumă de aproape 30.000 de euro. Unul din cele două ceasuri Cartier costă peste 7.000 de euro! Scuze, am greşit. Cum să plătească Ionuţ Lupescu? Directorul General FRF a semnat pentru facturi şi plăţi făcute de Federaţia Română de Fotbal pentru aceste ceasuri de 30.000 de euro! Prunea cumpără alte 3 ceasuri, Gerald Genta, Girard Perregaux şi Dubey & Schaldenbrand, iar fotbalul românesc se mai îmbogăţeşte cu 3 ceasuri de lux şi pierde iar peste 10.000 de euro! Total: 10 ceasuri, peste 40.000 de euro, o singură firmă (EXPERT LUXURY), o singură echipă Naşu-Lupescu-Prunea. Nu există aviz de recepţie sau contract ori alte detalii legate de aceste plăţi efectuate din banii fotbalului românesc”, a scris Burleanu, pe blogul personal

Banii au ajuns la Mircea Sandu 

Preşedintele FRF susţine că banii daţi de cei doi directori ai Federaţiei la sfârşitul anului 2008 ar fi ajuns la Mircea Sandu, printr- schemă care îl include şi pe iubitul de atunci al fiicei acestuia, Raluca: “Poate că Ionuţ Lupescu nu ştia că managementul performant şi transparent presupune aceste lucruri… La fel cum probabil ne va spune că nu ştia nici că firma EXPERT LUXURY SRL avea acţionar familia Castellano. Ca să vezi ce timing fericit, tocmai când fiica Naşului trăia o poveste de dragoste cu Ciro Castellano! Principiul deja consacrat: banul cheltuit rămâne în familie!”, a mai scris Burleanu pe blog, care încheie postarea printr-o serie de întrebări la adresa lui Ionuţ Lupescu.