Fotbal intern

Burleanu, micul Băsescu de la FRF! Campanie murdară anti Lupescu

Răzvan Burleanu îşi bazează campania pentru un nou mandat la conducerea FRF pe atacuri la persoană în locul confruntării programelor electorale.
03.03.2018 | 23:13
Burleanu micul Basescu de la FRF Campanie murdara anti Lupescu

Decizia Curţii de Apel de a admite solicitarea FRF cu privire la obligarea MTS la emiterea avizului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017 (vezi detalii), venită, coincidenţă, la fel ca arestarea lui Gică Popescu acum 4 ani chiar înaintea alegerilor de la FRF, nu-l poate împiedica pe Ionuţ Lupescu să candideze la şefia Federaţiei!

Contrele, din ce în ce mai violente şi sub centură, vin de la preşedintele FRF Răzvan Burleanu. Deranjat tare de tot de candidatura fostului jucător de bază al celei mai bune echipe naţionale din fotbalul românesc. Pentru că Burleanu se şi vedea şef peste fotbalul românesc încă 4 ani în lipsa unui contracandidat puternic, considerând că Marcel Puşcaş, de ceilalţi contracandidaţi nici nu mai discutăm, nu-i poate face probleme. Ionuţ Lupescu este de alt calibru. Mult mai mare, iar Burleanu nu-l poate înghiţi. Şi de aceea scuipă…

Burleanu, micul Băsescu de la FRF! Campanie murdară anti Lupescu

Susţinerea masivă venită din fotbal pentru Ionuţ Lupescu l-a turbat pe Burleanu. Acesta, contrar imaginii pe care şi-a construit-o cu obstinaţie de când a intrat în fenomen, aceea a unui intelectual de rasă, mereu calm, stăpân pe sine şi pe orice situaţie, mereu cu un zâmbet superior, care se vrea cald dar nu este, pe faţă, deci contrar acestei imagini, a ieşit la atac exact după „modelul” folosit în politică pentru demolarea adversarilor de fostul preşedinte, de ditamai ţara, nu doar de federaţie!, Traian Băsescu.

Care îi făcea „mortăciune în faşă” pe Ion Diaconescu, „maimuţă odioasă” sau „paiaţă” pe Crin Antonescu, „Moş Teacă pârţâit” pe Cornel Dobriţoiu când era ministrul Apărării, despre Adrian Năstase spunea că „foloseşte fundul pentru a-şi păstra relaţiile şi a întreţine altele noi”. Ca să nu mai amintim de jignirile aduse de nenumărate ori ziariştilor incomozi care nu-i ridicau osanale, de la „analfabeţi” şi „lachei” la „găozari” şi „păsărici vopsite”, culminând cu celebra „ţigancă împuţită”. A avut, iată, ce învăţa Răzvan Burleanu de la Traian Băsescu în perioada când i-a fost consilier la Cotroceni (2009-2011). Adică atacul murdar la persoană, nu la ideile persoanei. Exemplele sunt destule. FANATIK.RO vi le reaminteşte…

Primul atac: “Combinaţiile câtorva autointitulaţi şmecheri”

Era 14 februarie când „micul Băsescu” lansa primul atac la Ionuţ Lupescu şi susţinătorii lui: „Ce dureroasă e degradarea când cei care au însemnat ceva în fotbal nu-şi dau seama ce înseamnă fotbalul! Cât venin şi câtă neştiinţă la un loc, dacă trăim vremea în care Cornel Dinu jigneşte în asemenea hal tocmai fotbalul românesc!… …Acesta e fundaşul central din echipa lui Ionuţ Lupescu! E fix aceeaşi atitudine pe care o ştim de la Gigi Becali, pentru care membrii FRF sunt «înapoiaţi, dobitoci, inculţi, proşti, sclavi, animale»!!! De la Gigi Becali şi-a luat Lupescu binecuvântarea şi aşteaptă sprijinul pentru campanie. Potenţialele şmenuri dintre impresari şi câţiva patroni de cluburi mai gălăgioşi din Liga 1, protejarea intereselor acestora sunt şi agenda lui Florin Prunea, portarul echipei lui Ionuţ Lupescu, în acelaşi desen cu «salvatorii fotbalului românesc». Nu înţeleg că lumea reală a fotbalului este cea a reprezentării corecte şi echidistante, nu a combinaţiilor câtorva autointitulaţi şmecheri ai fotbalului românesc…. …Suntem echipa Federaţiei Române de Fotbal, şi nu vom accepta Federaţia Restauraţiei Favoritismelor faţă de unii în detrimentul altora! Nu mi-am dat mâna cu Mircea Sandu ca să ajung în Federaţie şi nu coexist cu tot soiul de corupţi!”.

Ce ştie nepriceputul şi înţepenitul de la UEFA?!

Pe 19 februarie, într-un material pe blogul său, Răzvan Burleanu reacţiona dur după o declaraţie a lui Ionuţ Lupescu, care acuza Federaţia de nepricepere şi de management defectuos pentru că România a avut 4 selecţioneri în 4 ani. Actualul şef al FRF dădea exemple de mai multe ţări care au schimbat la fel de mulţi selecţioneri. „Fie şi numai în acelaşi interval de timp la care face referire domnul Lupescu, găsim 5 selecţioneri pentru Olanda, Van Gaal, Hiddink, Blind, Advocaat şi Koeman. A fost o simplă omisiune? Argentina a avut 4 selecţioneri, Sabella, Martino, Bauza şi Sampaoli, Serbia a avut 4 selecţioneri, plus un interimar, Drulovici, Advocaat, Curcici, Muslin şi Krstajici. Ungaria a avut 4 selecţioneri plus un interimar, Pinter, Dardai, Storck, Szelesi, Leekens, iar Grecia şi Armenia, la fel. Italia a avut 3 selecţioneri şi un interimar. Şi asta doar în intervalul la care se face referire, să nu uităm! Specialist în zona tehnică? Mda…” a fost reacţia lui Burleanu. Aici are dreptate. Cifrele sunt exacte. Numai că pare a uita un „amănunt”: nici Olanda, nici Grecia, nici Armenia, ca să nu mai vorbim de eşecul istoric al Italiei nu s-au calificat la Mondialul din Rusia. Iar Argentina a gâfâit serios ca să prindă unul dintre ultimele bilete ale zborului spre Moscova, cu toate vedetele din lotul pregătit de cei 4 selecţioneri… Aceeaşi politică proastă, aceleaşi rezultate proaste.

Preşedintele FRF a mai ţinut să-l contrazică pe Lupescu şi pe altă temă, după ce fostul şef al Comisiei Tehnice al UEFA a spus că 75% din bugetul FRF este alcătuit din bani de la FIFA şi UEFA: „Este o eroare fundamentală şi nepricepere de începător! Singura scuză pe care o are domnul Lupescu e că a rămas înţepenit în vremurile când lucra la FRF. Ne-am lămurit! Mult zgomot pentru nimic”. Elegant ca şi costumele pe care le poartă zi de zi…

Burleanu a descoperit „gaşca”!

N-au trecut decât 4 zile şi, pe 23 februarie Răzvan Burleanu jignea din nou pe blogul său: „În fapt, ce face gaşca de susţinători ai lui Ionuţ Lupescu, avându-l pe Ioaniţoaia în frunte, e să arunce dispreţul şi ura, total nejustificat şi nedrept, între zona administrativă şi zona tehnică a fotbalului. Dar să nu vă imaginaţi că această gaşcă susţine foştii fotbalişti din principiu! Nicidecum! Gaşca îi susţine pe foştii fotbalişti doar când aceştia împărtăşesc interesul găştii!”.

…care devine „gaşca de combinagii”…

Lansarea programului-manifest al lui Ionuţ Lupescu, de pe 25 februarie, nu putea scăpa ochiului vigilent al lui Răzvan Burleanu. Nu ad literam ochiului pentru că, ironic, preşedintele FRF declara că „Nu aveam cum să urmăresc (n.red. – lansarea) pentru că nu eram în ţară şi, din păcate, niciun post de televiziune din afară nu a transmis acest eveniment”. Dar chiar dacă nu a văzut, Burleanu ştie! Are o imagine de ansamblu cu detalii „a unui tablou cu mulţi eroi, dar în acelaşi timp, în spatele acestor eroi să nu uităm că se află o gaşcă de combinagii. Să nu vă imaginaţi că această gaşcă susţine foştii fotbalişti din principiu! Nicidecum! Gaşca îi susţine pe foştii fotbalişti doar când aceştia împărtăşesc interesul găştii!”.

…şi în final„gaşca de şomeri care vor la ciolan”

Iar gaşca înseamnă, a detaliat tot Răzvan Burleanu în ultima zi de februarie, „o mulţime de indivizi şomeri care vor să ajungă la ciolanul de la Federaţie… …Vin şi mint cu neruşinare pe orice subiect. N-au capacitatea să propună nicio soluţie. Aceste persoane sunt fără contracte de muncă. Ganea are vreun contract? Prunea? Kasai? Răducioiu?… …Nu ştiu cum se face, dar când apar alegeri, se coagulează un grup de persoane lipsite de locuri de muncă care au diferite obiective de salvare a fotbalului românesc. Ştiau deja membrii FRF, acum s-au convins fără îndoială: mitul descălecării profesionistului de la UEFA nu e decât o poveste de campanie în care să se îmbrace interese foarte concrete şi personale”, am încheiat citatul din discursul lui Răzvan Burleanu pe 28 februarie.

Răducioiu, şut sub bară: „Nu toţi au avut şansa să fie angajaţi de tineri la stat, la politicieni”

Atacul său a primit răspuns de la Florin Răducioiu, ştiţi care… şomerul acela care dădea goluri de generic Columbiei sau Suediei în cel mai bun moment din istoria echipei naţionale, Mondialul american din 1994: „Răzvan, îţi transmit că nu sunt şomer, am chiar două joburi şi o viaţă frumoasă. Nu e însă o ruşine să fii şomer. E doar greu. Nu folosi asta ca o jignire. Sunt atâtea mii de oameni în România care nu-şi pot găsi de muncă şi sunt amărâţi. Nu toţi au avut şansa să fie angajaţi de tineri la stat, la politicieni. Nu trebuie blamaţi. O ruşine este să profiţi de funcţia pe care o ai să arunci cu noroi în oameni care au făcut ceva pentru ţara asta. Poate şi tu te-ai bucurat la golurile mele. Aveai 10 ani şi sper că pe atunci iubeai fotbaliştii români care jucau pentru România. Eu nu sunt aşa iscusit ca tine la vorbe, dar vreau să-ţi zic că nu e frumos ce faci. Tu ai vrut să ne jigneşti pe noi, cei care am făcut fotbal. Am jucat mai bine sau mai prost, dar tot timpul din suflet. Generaţia care a bucurat milioane de români nu merită să fie jignită. Cu atât mai mult de către preşedintele Federaţiei de Fotbal, a cărei emblemă am purtat-o pe tricoul tricolor”.

Panduru a trecut la “fineţuri”: “Şomerul Ferguson chiar are de câştigat!”

Basarab Panduru n-a suportat noul atac gratuit al lui Burleanu şi i-a pus o „talpă”: „Răducioiu a muncit toată viaţa lui! Şi-a rupt picioarele pe terenul de fotbal. A câştigat bani şi poate să nu mai facă nimic dacă nu vrea. Eu am înţeles la un moment dat că trebuie să terminăm cu jignirile, că vin jigniri dintr-o singură parte, că «noi nu jignim» (n.r. – afirmaţia repetată a echipei lui Burleanu), dar aceste jigniri mi se par mult mai grave. Cel mai mult de câştigat din acest lucru cred că este Ferguson! El este un şomer care s-a băgat în treaba asta având ceva de câştigat. Bănuiesc că-i propune ceva Lupescu, să vină la vreo comisie. Nu văd altfel de ce tu, Ferguson, să te bagi în treburile astea… Fiind şomer, trebuie să te bagi dintr-un motiv… Sunt jigniri şi cred că nu-l avantajează deloc pe Burleanu. Greşeşte când le face şi am văzut în aceste zile că bucuria aia şi fericirea de a veni Lupescu şi de a vorbi pe proiecte nu este deloc aşa! Lupescu vorbeşte despre ce ar vrea să facă, dar nu bate cu pumnul în masă, vrea să discute pe argumente. Nici măcar nu au aşteptat să vadă ce avea de spus Lupescu. Gata, că nu se poate, nu e posibil…”.

Norocul lui Lupescu, reliefat de „oamenii preşedintelui”

Dispreţul, dacă nu chiar ura lui Răzvan Burleanu pentru tot ce este legat de Generaţia de Aur din care face parte Ionuţ Lupescu emană prin toţi porii (era să zic toţi oamenii…) preşedintelui FRF. Şi îl duce la excesele amintite, la jignirile pe bandă rulantă, tactică murdară copiată la indigo de „micul Băsescu” de la „marele Băsescu”. Şi apropo de oamenii preşedintelui, cel mic, nu cel fost la Cotroceni, vă amintiţi primele reacţii ale masculilor forte de la Casa Fotbalului când a fost anunţată candidatura lui Ionuţ Lupescu de către soţia lui, Flori, pe pagina ei de facebook? „I-a dat voie soţia să candideze aşa că acum se întoarce în ţară cu binecuvântarea ei!”. No comment.