Fotbal intern

Burleanu pune presiune pe LPF pentru sistemul cu 16 echipe. Ce vrea să facă. Video

02.07.2018 | 18:58
Burleanu pune presiune pe LPF pentru sistemul cu 16 echipe Ce vrea sa faca Video

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit într-o conferinţă de presă despre necesitatea ca Liga 1 să treacă la noul sistem propus de 16 echipe, cu un play-out de 10 formaţii.

“Liga 1 din România, fie din sezonul 2019-2020, fie din sezonul 2020-2021, ar fi mult mai interesantă dacă s-ar desfășura într-un format cu 16 echipe. Azi avem foarte multe meciuri lipsite de interes și nu e ceva de dorit. Dacă ai meciuri fără miză, apare inclusiv acest risc al integrității competiției!”

Burleanu a mai spus că speră ca astfel play-off-ul şi play-out-ul să se desfăşoare în acelaşi timp: “Prima propunere este ca play-off-ul și play-out-ul să se termine în același timp sau aproape în același timp. Noi propunem un play-off cu 6 echipe și un play-out cu 10 echipe. Play-off-ul ar urma să se desfășoare ca și până acum, tur retur, în timp ce play-out-ul s-ar disputa cu o singură manșă, astfel încât să îți asumi că termini aproape în același timp. Cel mai bun loc din play-out ar trebui să aibă meci de baraj cu ultimul loc calificabil din play-off, care s-ar juca într-o singură manșă, pe terenul echipei din play-off. Acest sistem este deja în Danemarca și în Bulgaria și după implementarea acestui principiu au crescut audiențele TV și interesul spectatorilor”, a mai spus Burleanu.

Burleanu le dă un termen-limită celor de la LPF pentru adoptarea noului sistem în Liga 1

Răzvan Burleanu le-a dat şi un termen-limită celor de la LPF pentru a adopta sistemul cu 16 echipe şi 10 formaţii în play-out:

”Dacă se bucură de susținerea colegilor de la LPF și a deținătorilor de drepturi TV, nu poate să ducă decât la o creștere a interesului. Colegii de la LPF și deținătorii de drepturi de televizare trebuie să ia o decizie. Cel mai rapid se poate implementa acest sistem din sezonul 2019-2020. Pentru acest lucru, avem nevoie de un răspuns favorabil din partea lui până la ședința Comitetului Executiv din 2 august. Trebuie să ai o decizie legată de numărul de echipe promovate din Liga 2 în Liga 1 înainte de debutul sezonului eșalonului secund”, a mai precizat Burleanu.

Burleanu a ales data de 2 august pentru că pe 4 august va începe campionatul în Liga 2 și atunci trebuie să se știe dinainte care va fi sistemul de promovare.

Conferința de presă a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu

Gepostet von Federația Română de Fotbal am Montag, 2. Juli 2018