EURO-TRANSFERURI: PSG sparge BANCA: dă 70 de milioane pentru un fotbalist!

Sîmbătă, 8 februarie...
08.02.2014 | 14:15

Sîmbătă, 8 februarie

Ofertă incredibilă pentru Pogba!

PSG vrea cu orice preţ să-l cumpere pe Paul Pogba de la Juventus. Gazzetta dello Sport anunţă că gruparea pariziană a înainta o ofertă de 70.000.000 de euro ”Bătrînei Doamne” în schimbul fotbalistului francez.

Sîmbătă, 1 februarie

Pînă la ora 00:00 s-au oficializat transferuri în marile campionate din Europa, dar mai sînt ţări precum Turcia sau România care au perioada de transferuri încă deschisă.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump transfer al iernii este cel al spaniolului Juan Mata, de la Chelsea la Manchester, pentru 45 de milioane de euro. Următorul tun pe piaţa transferurilor l-au dat miliardarii de la PSG, 28 de milioane de euro pentru Yohan Cabaye de la Newcastle. Nu au fost foarte multe mutări scumpe, managerii preferînd să nu cheltuiască prea mulţi bani iarna, bazîndu-se mai mult pe împrumuturi în această perioadă.

TOP 10 TRANSFERURI

1. Juan Mata – de la Chelsea la MANCHESTER UNITED – 45 de milioane de euro
2. Yohan Cabaye – de la Newcastle la PSG – 28 de milioane de euro
3. Nemanja Matici – de la Benfica la CHELSEA – 21 de milioane de euro
4. Kevin de Bruyne – de la Chelsea la WOLFSBURG – 20,5 milioane de euro
5. Hernanes – de la Lazio la INTER – 20 de milioane de euro
6. Salomon Rondon – de la Rubin Kazan la ZENIT – 18 milioane de euro
7. Konstantinos Mitroglou – de la Olympiakos la FULHAM – 15,2 milioane de euro
8. Kurt Zouma – de la St. Etienne la CHELSEA – 15 milioane de euro
9. Mohamed Salah – de la Basel la CHELSEA – 13,5 milioane de euro
10. Leandro Damiao – de la Internacional la SANTOS – 13 milioane de euro

ADVERTISEMENT

Vineri 31 ianuarie

UPDATE, ora 23:55

Adio Liverpool

Transferul lui Konoplyanka de la Dnipro la Liverpool a picat în ultima secundă după ce preşedintele ucrainenilor a refuzat să semneze actele afacerii, deşi fotbalistul efectuase deja testele medicale pentru gruparea engleză.

UPDATE, ora 21:01

Juve l-a luat pe Osvaldo

Southampton l-a împrumutat pe Osvaldo la Juventus până la finele sezonului, informaţia fiind făcută publică pe contul oficial de Twitter al torinezilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 17:55

Kakuta vine la Lazio, pleacă germanul Klose?

După Helder Postiga Lazio a mai făcut o mutare ofensivă. Jucătorul la care a sperat Cosmin Contra la Petrolul, atacantul francez Gael Kakuta, de la Chelsea, va juca pînă în vară, sub formă de împrumut, la Lazio, pînă la sfîrşitul sezonului. Asta ar putea însemna cedarea în această seară a lui Miroslav Klose la Arsenal.

UPDATE, ora 17:40

Mitroglou a semnat cu Fulham!

E oficial! Mitroglou a semnat pentru Fulham pentru patru ani. iar Olzmpiakos Pireu s-a umplut de bani, primind 14 milioane de euro în schimbul golgeterului său.

ADVERTISEMENT

 

UPDATE, ora 16:25

Rondon a dat Rubinul pentru Zenit

Atacantul venezuelean Jose Salomon Rondon a schimbat destinaţia în Rusia. El a trecut de la Rubin Kazan la cea mai potentă financiar grupare din această ţară, Zenit Sankt Petersburg. E cea  mai scumpă afacere a zllei pînă acum, 18 milioane euro

UPDATE, ora 16:15

Arsenal îl aduce pe Kallstrom şi îl vrea pe Klose

“Tunarii” au decis o mişcare puţin scontată, achiziţionarea internaţionalului suedez Kim Kallstrom de la Spartak Moscova, un mijlocaş stînga cu un stil defensiv. Arsene Wenger negociază acum cu Lazio pentru atacantul german Miroslav Klose.

UPDATE, ora 15:50

Fulham trage de Mitroglou, Zouma e al lui Chelsea

La un pas de a-l ceda pe bulgarul Dimitar Berbatov la AS Monaco Fulham aleargă acum dipserată pentru un alt om de gol şi alegerea s-a oprit asupra “asasinului” României din baraj, grecul Kostas Mitroglou. Grecii vor 11 milioane de euro, englezii oferă 5, maxim 7. Chelsea l-a cumpărat pentru 12 milioane de euro pe fundaşul lui Saint Etienne, Kurt Zouma, dar jucătorul în vîrstă de 19 ani va sosi pe Stamford Bridge abia la vară.

UPDATE, ora 14:25

Holtby la Fulham, Diego la Atletico Madrid

Două împrumuturi importante s-au concretizat în ultimele minute. S-a împlinit visul antrenorului Diego Simeone la Atletico Madrid, prin revenirea pînă în vară a mijlocaşului brazilian Diego. Germanul Holtby de la Tottenham a acceptat să joace pentru Fulham pînă la finalul campionatului.

UPDATE, ora 13:45

Olympiakos Pireu se întăreşte

Campioana Greciei, Olympiakos Pireu, care va întîlni în optimile Ligii Campionilor pe Manchester United, a făcut două achiziţii bune. Atacantul paraguayan Nelson Valdes de la Elche şi mijlocaşul Hernan Perez de la Villarreal.

UPDATE, ora 13:40

Bulgarul Berbatov e la un pas de AS Monaco

Atacantul bulgar Dimitar Berbatov are mari şanse să treacă astăzi de la echipa engleză Fulham la a doua clasată în Ligue 1, AS Monaco, formaţie cu mare potenţă financiară, care are mare nevoie de un vîrf, întrucît s-a accidentat columbianul Radamel Falcao.

UPDATE, ora 13:05

Mexicanul Guardado, împrumutat la Leverkusen

Internaţionalul mexican Andres Guardado, mijlocaşul echipei Valencia, a fost împrumutat de actuala sa formaţie pînă la finalul sezonului la Bayer Leverkusen.

UPDATE, ora 12:45

Manchester City a oferit 45 de milioane pe Mangala!

Manchester City a făcut o ofertă nebună, 43 de milioane de euro, pentru fundaşul central de la FC Porto,  Eliaquim Mangala. Lusitanii au spus da, rămînind doar de stabilit dacă transferul se face imediat sau la vară.

UPDATE ora 12:15

Biabiany la AC Milan

AC Milan încheie în aceste momente tratativele cu Parma pentru achiziţionarea francezului Jonathan Biabiany, care poate evolua ca aripă sau atacant şi care place antrenorului Clarence Seedorf. În schimb, la Parma vor ajunge fundaşul Zaccardo şi mijlocaşul Saponara.

UPDATE ora 12:00 

Manchester United a cedat doi jucători la Cardiff City

Manchester United i-a cedat pe fundaşul brazilian Fabio şi pe vîrful Wilfried Zaha la Cardiff City, ultimul fiind bănuit că întreţinea legături amoroase cu fiica antrenorului lui United, David Moyes, motiv pentru care nu a prins niciodată echipa.

Astăzi avem parte de ultimele ore fierbinţi din perioda de mercato hivernal. FANATIK vă va ţine la curent cu absolut orice mişcare importantă ce se va efectua pînă la orele 24:00 în marile campionate de pe continent.

Joi, 30 ianuarie

Lacina Traore va juca sub formă de împrumut la Everton! Jucătorul lui AS Monaco trebuia să meargă la West Ham, însă a ales clubul din Liverpool. Fostul jucător al CFR-ului din Cluj şi-a motivat decizia de a merge la Everton datorită stilului de joc al tehnicianului Roberto Martinez.

lacina

Manchester United are ofertă pentru Nani

Conform jurnalistului italian, Gianluca Dimarzio, Inter Milano încearcă să-l cumpere pe Nani de la Manchester United. Clubul milanez a înaintat o ofertă concretă ”diavolilor” în schimbul portughezului, însă United a cerut timp de gîndire.

nani

Miercuri, 29 ianuarie

Dan Petrescu transferă din Bundesliga

Patronii lui Dinamo Moscova îi fac toate poftele lui Dan Petrescu şi vor să îi aducă două vedete din Bundesliga. Cel mai important nume este Vedad Ibisevici de la Stuttgart, iar cel de-al doilea nume este cel al lui Mame Biram Diouf de la Hannover. Ambii jucători sînt atacanţi, fiind cei mai importanţi oameni de la formaţiile la care joacă.

Liverpool transferă un estic

Antrenorul lui Liverpool, Brendan Rodgers, a trimis în Ucraina un reprezentat să negocieze pentru Konoplyanka de la Dnipro. Clubul englez vrea să ofere 20 de milioane de lire pentru jucătorul care a fost la un pas să califice naţioana ţării sale la Campionatul Mondial din Brazilia.

konoplyanka

Marţi, 28 ianuarie

Mitroglou ”zboară” în Anglia

Atacantul lui Olympiakos este dorit insistent de Fulham. Gruparea din Premier League este pregătită să cheltuiască aproape 12 milioane de lire sterline în schimbul atacantului grec.

mitr

Cabaye a venit lîngă Ibra şi Cavani

PSG a tot adulmecat în această perioadă de mercato, alegîndu-şi mai multe ţinte. În cele din urmă, cu trei zile înainte de încheierea perioadei de transferuri a atacat decisiv şi clubul care deţinea jucătorul dorit la Paris a cedat la suma de 25 de milioane de euro. Astfel, Laurent Blanc va avea la dispoziţie un excelent om în spatele vîrfurilor, internaţionalul francez Yohan Cabaye, iar Newcastle vrea acum să umple golul, cu banii primiţi, fie cu jucătorul lui Montpellier, Cabella, fie cu Grenier de la Lyon.

cabaye

Luni, 27 ianuarie

Aurelian Chiţu a fost trimis sub formă de împrumut la Pas Giannina, în Grecia! Valenciennes n-a fost mulţumită de prestaţiile fostului jucător al Viitorului şi şi l-a trimis undeva unde să fie titular. Mijlocaşul român va juca pînă în vară la gruparea elenă.

Manchester United şi Newcastle au refuzat să-şi dea vedetele la PSG

Pînă şi cei foarte bogaţi se pot trezi refuzaţi. Şeicii de la PSG nu mai au limite, vor să strîngă tot ce are fotbalul mai bun la Paris şi să ajungă să joace de unii singuri. Mai sînt însă, deocamdată, şi cluburi care refuză să-şi vîndă valorile. Recent, PSG a primit răspuns negativ de la Manchester United, pentru puştiul minune Adnan Januzaj, pentru care primea 20 de milioane de euro, iar la fel au procedat şi cei de la Newcastle pentru mijlocaşul francez Yohan Cabaye, ofertat pentru 17 milioane de euro.

united

 

www.fanatik.ro

Duminică, 26 ianuarie

Balotelli vrea la Chelsea!

Atacantul lui AC Milan a declarat că este foarte interesat de o mutare la Chelsea, după ce s-a împăcat cu Jose Mourinho. Italianul a mai lucrat cu antrenorul lui Chelsea şi la Inter, de unde a plecat la Manchester City pentru 20 de milioane de lire. Conform presei din Italia, Balotelli a declarat că ar dori să joace la Chelsea din nou cu Mou.

balotteli

Manchester City cumpără de la PSG

”Cetăţenii” încearcă să-l cumpere pe Blaise Matuidi de la PSG. Mijlocaşului francez îi expiră înţelegerea cu gruparea pariziană în vară, iar Machester City încearcă să-l ”deturneze” imediat după ce i se termină înţelegerea. 

Arsenal, foarte aproape de Draxler

Arsene Wenger este pe cale să le răspundă celor de la Manchester United cu un super-transfer, neamţul Draxler de la Schalke. Londonezii sînt foarte aproape de această mutare, fiind gata să ofere 30 de milioane de lire pentru mijocaşul fostei adversare a Stelei din Liga Campionior.

draxler

Sîmbătă, 25 ianuarie

PSG dă 250 de milioane de euro pentru Messi

Presa din Franţa aruncă BOMBA! Conform jurnaliştilor de la L’Equipe, şeicul Nasser Al-Khelaifi, proprietarul clubului PSG, este dispus să plătească 250 de milioane de euro, cît este clauza de reziliere a lui Leo Messi, pentru a-l transfera pe argentinian la vară.

“Messi este sub contract cu Barcelona. Însă în fotbal nu ştii niciodată ce se poate întîmpla. Nu ştiu ce va aduce ziua de mîine, numai Dumnezeu ştie!” a declarat Jorge Messi pentru L’Equipe.

“Am auzit tot zgomotul şi nu ştiu exact de unde vine. În acest moment, nu există material pentru acest subiect. Lionel este jucătorul Barcelonei, unde are contract pentru cîţiva ani. E o onoare să ştiu că PSG se gîndeşte la el. Dar, repet, nu este un subiect despre care să se discute astăzi” a încheiat tatăl lui Messi.

messi

Vineri, 24 ianuarie

Hulk este în Londra!

Startul ruşilor de la Zenit, brazilianul Hulk, a postat pe twitter o fotografie în Londra. Avînd în vedere că mai sînt cîteva zile de transferuri în Anglia, presa deja încearcă să îşi dea seama dacă va semna cu Arsenal, Tottenham sau Chelsea, cele mai importante formaţii din capitala Angliei.

hulk londra

Forlan a ajuns în Japonia

Diego Forlan a semnat un contract pe un an cu echipa japoneză Cerezo Osaka. Vîrful uruguayan şi-a reziliat contractul cu gruparea braziliană Internacional şi va juca în Asia anul acesta.

“Am semnat cu Cerezo pînă în decembrie 2014”, a scris uruguayanul pe twitter. Pînă acum Forlan a mai evoluat la Manchester United, Villareal, Atletico Madrid si Inter.

forlan

Joi 23 ianuarie

UPDATE ora 18:00  Chelsea l-a luat pe egipteanul Salah de la FC Basel

După ce l-a cedat pe spaniolul Juan Mata la Manchester United pentru 48 de milioane euro Chelsea s-a mişcat foarte repede şi i-a lăsat pe Liverpool cu buza umflată. Liverpool făcuse o ofertă de zece milioane euro elveţienilor de la FC Basel pentru egipteanul Mohmaed Salah, dar africanul a ajuns la Londra, semnînd cu echipa pregătită de Jose Mourinho. Chelsea a oferit cu un milion mai mult şi elveţienii au acceptat oferta.

Juventus a refuzat 70 de milioane de euro de la PSG pentru Pogba!

Conform “Gazzetta dello Sport” conducerea lui Juventus a respins noua ofertă de 70 ce milioane de euro făcută de PSG pentru mijlocaşul francez Paul Pogba. Prima ofertă, făcută în urmă cu mai bine de o lună, era de 50 milioane. Pe urmele internaţionalului din Hexagon se află acum şi Bayern Munchen, Real Madrid şi Chelsea, dar Juventus e decisă să îi prelungească înţelegerea pînă în 2018, cu un salariu anual de 4 milioane, care reprezintă maximul salarial la campioana Italiei.

pogba

Miercuri 22 ianuarie

Manchester îl vrea pe Mata, Chelsea îl cere pe Rooney!

Piaţa transferurilor în Premier League este foarte agitată în aceste zile. Manchester United caută cîţiva jucători de top pe care să îi aducă pentru a salva sezonul dezastruos avut sub comanda lui David Moyes. Principala ţintă a “diavolilor” este spaniolul Juan Mata de la rivala Chelsea. Conform celor de la “Times”, United ar fi făcut o ofertă de 50 de milioane de euro pentru a-l cumpăra pe internaţionalul iberic, care nu se află în graţiile managerului Jose Mourinho. Cei de la Chelsea ar fi de acord cu această sumă sau cu un schimb de jucători în care să intre super-starul Wayne Rooney, unul dintre fotbaliştii pe care Mourinho a mai încercat să îi transfere şi în vara lui 2013! De curînd, pe fir a intrat şi Real Madrid, care doreşte să-l transfere pe Wayne Rooney.

Chelsea-v-Manchester-United--Premier-League-1405396

Marţi, 21 ianuarie

Pantilimon înlocuit cu Diego Lopez

Conform presei din Anglia, cei de la Manchester City vor să îl cumpere pe DIego Lopez, portarul care i-a luat locul de titular lui Iker Casillas la Real Madrid. Pe lîngă City, se pare că şi Dortmund este interesată de serviciile spaniolului.

Daily Mail anunţă că Pantilimon va pleca la vară, aşa că cei din conducerea lui Manchester City caută un înlocuitor pentru rezerva lui Joe Hart.

Diego-Lope-2~4

 

Luni, 20 ianuarie

Eto’o pleacă la vară în Spania

Camerunezul Samuel Eto’o a declarat la conferinţa de presă susţinută după partida cu Manchester United că va părăsi Chelsea în vară, întorcîndu-se la Mallorca. “Mereu o să iubesc Barcelona, însă din motive personale, voi alege Mallorca. Fiul meu, care locuieşte acolo, m-a rugat de mult timp să revin la echipă. Am contract cu Chelsea doar pînă în vară.”

PSG transferă din Premier League

Conform presei engleze, cei de la PSG s-au înţeles cu Newcastle pentru mijlocaşul Yohan Cabaye, în schimbul a 25 de milioane de euro. Francezul a jucat 80 de meciuri pentru formaţia engleză şi a marcat 17 goluri, evoluînd în Anglia din 2014. În vară a fost dorit şi de Arsenal, însă tunarii nu au vrut să dea o sumă aşa mare în schimbul jucătorului.

cabaye

Duminică, 19 ianuarie

Manchester United îi vrea pe Cavani

Conform presei engleze, cei de la Manchester United i-au oferit 150 de milioane de lire lui David Moyes pentru transferuri, poziţia din clasament obligînd-i pe cei din conducerea diavolilor să cumpere jucători. Cei de la Daily Star anunţă că primul pe lista transferurilor ar fi Edison Cavani, vîrful francezilor de la PSG, pe care parizienii l-au cumparat cu 55 de milioane de lire în vară de la Napoli.

moyes

 

Sîmbătă, 18 ianuarie

Un fost stelist este dorit în Premier League

Cyril Thereau ar putea ajunge în Premier League. Potrivit jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, West Ham este interesată de servicii fostului atacant al Stelei. Negocierile cu Chievo sînt avansate. Mihai Stoica este cel care l-a adus pe Cyril Thereau de la Charleroi în 2006, francezul fiind de altfel unul dintre jucătorii preferaţi ai managerului general al Stelei.

Capture

Vineri, 17 ianuarie

Guardiola vrea simbolul Barcelonei!

Conform Bild, Bayern Munchen şi-a fixat ca principal obiectiv transferul lui Gerard Pique. Guardiola a lucrat foarte mult timp cu fundaşul spaniol la gruparea catalană şi îl doreşte neapărat şi la actuala sa formaţie!. Contractul lui Pique cu Barcelona expiră în 2015. Totuşi, sînt şanse slabe ca Barcelona să renunţe aşa de uşor la unul dintre simbolurile sale.

pique

United şi Real se bat pe un jucător de-al lui Klopp

Ilkay Gundogan încă nu s-a decis ce va face în legătură cu viitorul său. Starul lui Dortmund mai are 18 luni de contract cu gruparea din Bundesliga, însă de curînd Real Madrid – şi Manchester United şi-au declarat interesul pentru el, iar acesta ezită să-şi prelungească înţelegerea cu Dortmund.

gundogan

Joi, 16 ianuarie

Moyes a renunţat la Anderson

Mijlocaşul lui Manchester United, Anderson, a plecat joi dimineaţă spre Italia, pentru a semna un contract cu Fiorentina. Acesta a postat o fotografie pe o reţea de socializare în aeroport, jucătorul fiind foarte fericit de mutare, avînd în vedere că la United nu prea prindea echipa. Presa engleză anunţă că este vorba de un împrumut de 6 luni.

Manchester United îl vrea pe Hamsik

David Moyes este conştient că nu poate salva sezonul decît dacă face cîteva transferuri, aşa că scoţianul a început să caute cei mai buni jucători pentru Manchester United. Conform presei din Anglia, “diavolii” ar fi interesaţi de cumpărarea lui Marek Hamsik, vedeta celor de la Napoli.

Miercuri, 15 ianuarie

Arsenal vrea un nou van Persie

Presa engleză anunţă că Arsene Wenger vrea să îl cumpere pe Julian Draxler de la Schalke. Conform Mirror Sport, antrenorul francez al “tunarilor” îl vede pe mijlocaşul neamţ cel mai bun înlocuitor pentru olandezul Robin van Persie. Suma pe care cei de la Arsenal vor să o ofere în schimbul fostului adversar al Stelei este de 40 de milioane de euro.

draxler

Marţi, 14 ianuarie

Bremen în vrea pe Maxim!

Bundesliga.com scrie că Alexandru Maxim este printre cei mai curtaţi jucători din Germania. După ce Liverpool şi-a declarat interesul pentru internaţionalul român, o nouă echipă a intrat pe fir. Este vorba despre Werder Bremen, care şi-l doreşte neapărat pe Maxim.

maxim

Luni, 13 ianuarie

Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski

Karim Benzema este considerat cel mai bun înlocuitor pentru vîrful polonez Robert Lewandowski, după ce aceasta a semnat cu Bayern Munchen. Vîrful lui Real Madrid a marcat 9 goluri pentru galactici în acest sezon, dar conform presei engleze, francezul ar putea părăsi gruparea spaniolă.

Benfica ar putea să se îmbogăţească peste noapte

Liderul la zi din Portugalia va încasa 60 de milioane de euro în urma a două transferuri! Benfica aproape l-a vîndut pe Nemanja Matic la Chelsea, pentru 25 de milioane de euro. Cel de-al doilea transfer despre care se discută, Rodrigo ar putea lua drumul Rusiei. Zenit a pus pe masă 35.000.000 de euro în schimbul brazilianului!

Duminică, 12 ianuarie

Curăţenie de iarnă

Presa britanică scrie că Tottenham va face curăţenie în această iarnă. Nu mai puţin de 5 jucători sînt puşi pe lista de transferuri: Defoe, Adebayor, Lamela, Capue şi Naughton.

Pogba s-ar putea întoarce în Manchester

Paul Pogba, unul dintre cei mai promiţători tineri din Europa, care evoluează în prezent la Juventus, s-ar putea întoarce în Manchester. Nu la United, acolo unde a mai jucat ci la City. ”Cetăţenii” sunt gata să-i facă o ofertă lui Juventus în schimbul jucătorului francez.

pogba

Sîmbătă, 11 ianuarie

Boriello părăseşte Italia

Presa din Italia a anunţat sîmbătă transferul lui Marco Borriello, atacantul în vîrstă de 31 de ani al celor de la Roma, la West Ham. Italianul va fi coleg cu Răzvan Raţ, după ce pînă acum a fost coechipierul lui Bogdan Lobonţ. Italianul a jucat numai în Italia, fiind prima experienţă în afara ţării în care s-a născut. Detalii despre suma de transfer şi perioada contractului nu au fost încă dezvăluite.

Inter va renunţa la vară la toţi vechii “senatori” proveniţi din legiunea sud-americană, care au state vechi de serviciu la Milano. Surpriza este că pe listă, alături de Walter Samuel, Esteban Cambiasso şi Diego Milito figurează şi numele legendarului Javier Zanetti, despre care fostul patron, Massimo Moratti afirma în urmă cu şase luni că niciodată nu i se va arăta uşa de la Inter. Toţi au salarii mari, care în opinia noului acţionar majoritar, indonezianul Erik Thohir, blochează bani pentru alte transferuri şi toţi au vîrste la care nu se mai justifică astfel de investiţii.aec54df466f4e621735be52f9e77be47-1389426906 poza 2

Vineri, 10 ianuarie

Arsenal îşi caută om de gol

Formaţia antrenată de Arsene Wenger vrea să îl cumpere pe Giovinco, jucătorul celor de la Juventus. Italianul a bifat doar 12 partide în acest sezon la campioana Italiei, aşa că sînt şanse mari ca Antonio Conte să renunţe la jucător.

 

Pogba poate deveni lovitura iernii

Francezul Paul Pogba a devenit unul dintre marile ţinte ale perioadei de mercato hivernal. Ar putea fi chiar lovitura întregii perioade. Un fotbalist adus aproape pe un preţ de bacciş de la Manchester United, 300.000 de euro, valorează acum între 50-70 milioane de euro. Juventus a venit cu o propunere de mărire salarială la 4 milioane de euro pe sezon, cu un nou contract care să se încheie în 2018. Însă va fi aproape imposibil să facă faţă asaltului a trei superputeri financiare, PSG (în pole position), Bayern Munchen şi Real Madrid. Cea mai avantajoasă contrapartidă ar fi din partea francezilor, care pe lingă 50 de milioane de euro sînt dispuşi să-l includă în afacere şi pe mijlocaşul Marco Verratti, un fotbalist cu clare calităţi, care joacă şi în capitala Franţei în mod consant în prima echipă-

*Lazio intenţionează să fie foarte activă pe piaţa transferurilor la solicitarea antrenorului Edoardo Reja. Acesta vrea neapărat un fundaş central, acesta fiind Paulo Cannavaro şi un vîrf, lîngă germanul Klose. Cel vizat este argentinianul Atalantei, German Denis. Însă nu ar fi deloc exclusă o colaborare cu AC Milan. Rossoneri îl vor neapărat pe bosniacul Senad Lulici, pentru care sînt dispuşi să ofere doi jucători la schimb, plus 3 milioane de euro. Jucătorii care ar urma să fie incluşi în afacere sînt vîrful Matri şi fundaşul guineean cu paşaport francez Kevin Constant, ultimul devenind astfel un serios contracandidat la postul de titular pe banda stîngă pe care îl are românul Ştefan Radu.

Joi, 9 ianuarie

Un nou coleg pentru Chiricheş

Se vehiculează că Mirko Vucinic ar putea ajunge să fie coleg cu Chiricheş la Tottenham. Atacantul muntenegrean evoluează în acest moment la Juventus. Dacă Defoe va pleca în în MLS, transferul lui Vucinic la Tottenham ar trebuie să aibă şanse mari să se efectueze.

the guardian

Liverpool şi Arsenal vor acelaşi jucător

Cei doi granzi din Premier League vor semnătura lui Cheikhou Kouyate, fundaşul în vîrstă de 24 de ani al lui Anderlecht.

bursa

United vrea unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Juventus

Manchester United dă 20 de milioane de euro pe Claudio Marchisio de le Juventus. ”Bătrîna Doamnă” încă nu s-a decis dacă îl va lăsa să plece în Premier League. Marchisio joacă pe postul de mijlocaş central şi are 27 de ani.

Miercuri, 8 ianuarie

Alvaro Pereira, aproape de Marseille 

Fostul fundaş al lui CFR Cluj, acum în vîrstă de 28 de ani, a fost transferat de Inter de la Porto în vara lui 2012 şi, chiar dacă în primul sezon a fost om de bază, acum a pierdut echipa milanezilor. Datorită acestui fapt, italienii vor să-l cedeze, iar pe lista pentru transferul său s-a înscris deja cea mai titrată echipă din Franţa, Olympique Marseille, informaţie confirmată chiar de preşedintele grupării, Vincent Labrune. “El este un jucător care ne place, suntem interesaţi, dar probabil mai mult pentru perioada de transferuri din vară decît pentru cea de acum, din ianuarie. Depinde şi dacă va pleca vreun jucător, deocamdată avem puţini bani la dispoziţie“, a comentat acesta conform DigiSport.

06122013220922alvaro_pereira

Sam a semnat cu Schalke

Fosta adversară a Stelei din Liga Campionilor a făcut primul transfer al iernii, reuşind să-l cumpere pe atacantul Sidney Samde la Bayer Leverkusen, formaţie care l-a eliminat pe Mircea Lucescu din cea mai puternică competiţie inter-cluburi. Suma pe care atacantul a fost cumpărat este 2,5 milioane de euro, iar contractul se întinde pe 4 ani. Sam se va alătura celor de la Schalke în vară.

Un coleg de-al lui Chiricheş pleacă în ”State”
Jeremaine Defoe ar putea semna zilele acestea cu formaţia Toronto din MLS. Cele două cluburi au ajuns la un acord, iar şansele să se realizeze transferul sînt foarte mari.

defoe

Walcott îi face loc lui Morata
Accidentarea suferită de Walcott în meciul cu Tottenham i-a obligat pe şefii lui Arsenal să se orienteze spre un jucător la fel de rapid ca internaţionalul englez. Astfel, Arsenal îl doreşte sub formă de împrumut pe Alvaro Morata de la Real Madrid.

Capture

Marţi, 7 ianuarie

*Rezultatele aproape catastrofale avute de Manchester United în acest sezon, cu noul antrenor, scoţianul David Moyes, pe bancă, determină conducerea ”diavolilor roşii” să lucreze serios pe piaţa de mercato în această iarnă. Deşi el însuşi nu ştie cît va mai fi acceptat de către şefii de pe ”Old Trafford”, după ultima ispravă negativă, eliminarea de la primul meci în Cupa Angliei, în faţa lui Swansea, care nu bătuse niciodată la Manchester, Moyes a înaintat cinci propuneri de jucători doriţi de el imediat. Aceştia sînt fundaşii Mangala (FC Porto) şi Shaw (Southampton), ultimul numai dacă Real Madrid va refuza să-i dea drumul portughezului Fabio Coentrao, mijlocaşii Koke (Atletico Madrid) şi Marco Reus (foto) şi Ilkay Gundogan, ambii de la Dortmund. Costul unei astfel de megaoperaţiuni ar fi în jur de 150 de milioane de euro, dar e greu de crezut că patronii lui United vor spune OK pentru toate aceste achiziţii şi, mai ales, că ele ar putea fi realizate în totalitate, fără o opoziţie din partea cluburilor la care activează actualmente jucătorii.

* AS Roma a reuşit una dintre loviturile mult visate, care fac să se destrame inclusiv speranţele celor de la Napoli şi AC Milan. Echipa lui Rudi Garcia va beneficia imediat de serviciile unuia dintre cei mai apreciaţi jucători străini din Serie A, mijlocaşul belgian de la Cagliari Radja Nainggolan (foto). Afacerea s-a realizat sub formă de coproprietate. Costul operaţiunii sub această formă este de 9 milioane euro, împărţite astfel: 3 milioane imediat şi alte 6 la vară, acestea reprezentînd doar achiziţionarea a jumătate din drepturile asupra jucătorului, celălalt procent de 50 la sută rămînînd la Cagliari.

Radja-Nainggolan

 

* Chelsea a început negocierile cu Crystal Palace pentru cedarea sub comanda lui Tony Pulis a atacantului Demba Ba. În schimb, Jose Mourinho nu este mulţumit pe deplin nici de realizările camerunezului Samuel Eto’o şi nici ale spaniolului Fernando Torres. Şi şi-a manifestat interesul pentru un vîrf de mare valoare, care trece printr-o perioadă mai puţin fastă, prin faptul că este prea puţin folosit. Cel în discuţie este internaţionalul bosniac de la Manchester C ity, Edin Dzeko (foto), dar e greu de crezut că şefii clubului patronat de şeicii din Emirate vor accepta să întărească o mare rivală la titlu, şi, mai ales, cu un om de gol atît de productiv.

I-expect-more-from-Edin-Dzeko-Roberto-Mancini-56051

 

*Galatasaray e foarte activă în aceste zile, la indicaţia antrenorului Roberto Mancini. Mijlocaşul bosniac Izet Hajrovici de la Grasshopper Zurich a semnat deja, foarte aproape de a face acelaşi lucru este şi internaţionalul englez de la Manchester C ity, Joleon Lescott, care se cunoaşte bine cu Mancini şi care era titular cu acesta la City.

Luni, 6 ianuarie

* Arsenal şi Manchester United sînt gata să demareze negocierile cu Bayern Munchen în vederea achiziţionării internaţionalului croat Mario Mandzukici. Este clar că aducerea lui Robert Lewandowski de la Borussia Dortmund nu mai poate permite vîrfului croat să mai spere la tricoul de titular şi conducerea bavarezilor e dispusă să audă orice oferte care pleacă de la minim 30 de milioane euro. Cele două grupări din Premier League au mare nevoie de un om în gura porţii şi Mandzukic este omul potrivit.

* Accidentarea vîrfului Giuseppe Rossi duce la situaţia critică pentru Fiorentina de a nu mai avea la dispoziţie, la acest moment, nici un atacant veritabil, întrucît nici germanul Mario Gomez nu a primit OK-ul medicilor de a reintra după o absenţă de patru luni. În aceste condiţii conducerea toscanilor s-a orientat spre două variante, urmînd a decide în scurt timp măcar pentru una dintre ele. Este vorba de Marco Borriello (foto), soluţia cea mai bine primită de către antrenorul Vincenzo Montella, sau Maxi Lopez, care a mai jucat în Serie A la Catania. Maxi Lopez a ajuns un nume de notorietate nu atît prin performanţele sale de pe gazon, ci prin acelea ale fostei soţii, fotomodelul Wanda Nara, care e cuplată acum cu un alt argentinian, Mauro Icardi de la Inter. Cei doi au ajuns să facă înconjurul lumii cu reuşitele lor în dormitor, maraton sexual de 24 de ore, cu 15 încercări toate ”transformate”

* Gruparea turcă de primă ligă, Konyaspor, a reuşit o lovitură de imagine, transferînd un jucător care a evoluat şi la FC Barcelona. Este vorba de internaţionalul bielorus Alexandr Hleb.

 

Duminică, 5 ianuarie

* Chelsea vrea să cumpere un atacant valoros în această iarnă, mai ales că Torres şi Eto’o nu au dat randamentul aşteptat de Jose Mourinho.

Presa din Anglia anunţă că managerul portughez vrea să facă o ofertă de 30 de milioane de lire pentru Wayne Rooney, ceea ce îl va face pe atacantul englez să se gîndească de două ori dacă vrea să semneze un nou contract cu United.

Sîmbătă, 4 ianuarie

Traore a semnat astăzi cu AS Monaco, dar se pare că va fi împrumutat la West Ham United, unde va fi coechipier cu românul Răzvan Raţ. Ivorianul a fost prezentat azi oficial de formaţia monegască.

***********************************************************************************************

* Conform Bild, vedeta celor de la Dortmund, Robert Lewandowski, a ajuns la Munchen şi a făcut deja şi vizita medicală. Presa germană anunţă că astăzi cei de la Bayern Munchen vor semna contractul cu starul polonez pe o perioadă de 5 ani, pînă în 2019.

Salariul atacantului polonez va fi de 11 milioane de euro pe an. Lewandowski mai are contract cu Dortmund pînă în vară, aşa că se va duce la Bayern Munchen în iunie.

****************************************************************************************

* Arsenal are şanse mari să cîştige campionatul anul acesta, însă este nevoie de un vîrf, fiind greu să domini Premier League doar cu francezul Olivier Giroud. Avînd în vedere că o şansă mai bună decît anul acesta nu se ştie cînd va mai avea, Arsene Wenger este hotărît să bage mîna în buzunar şi să investească în transferuri.

Aşadar, managerul francez este hotărît să ofere 40 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai în formă atacanţi ai momentului, Diego Costa, de la Atletico Madrid. Mai ales că Bendtner va lipsi 6 săptămîni iar Giroud acuză dureri după o accidentare la călcîi.

Costa are un sezon excelent la Atletico, pentru care a marcat 19 goluri în 18 partide.

ADVERTISEMENT