Fotbal international

Burundezul Papy Faty a murit pe teren la 28 de ani. Suferea de inimă, dar refuzat operația și a continuat să joace

26.04.2019 | 12:47
Burundezul Papy Faty a murit pe teren la 28 de ani Suferea de inima dar refuzat operatia si a continuat sa joace

Povestea internaționalului burundez Papy Faty, mort pe teren zilele trecute, la numai 28 de ani, este una cu adevărat bună de scenariu de film și ar avea mari șanse să câștige un premiu, pentru că este de-a dreptul șocantă. Jucătorul, care evolua la echipa Malanti Chiefs din Swaziland, s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci de campionat și toate încercările medicilor de a-i salva viața au fost în zadar.

Burundezul Papy Faty a murit pe teren la 28 de ani

Până aici nimic ieșit din comun, pentru că altarului zeului fotbal a fost îndoliat de multe ori cu drame ale unor morți subite ale unor jucători, inclusiv în campionatul nostru. Însă acei jucători nu aveau habar de existența vreunor probleme grave de sănătate ale inimii. Nu la fel stau lucrurile și în povestea cu final tragic a lui Papy Faty.

Pentru că doar cu 24 de ore înainte de tragica dispariție jucătorul a acordat un amplu interviu publicației sportive din Africa de Sud Soccer Laduma și titlul de pe prima pagină este pur și simplu incredibil: “Faty, bătălia mea între viață și moarte”. iar, în interior unul dintre intertitluri șochează la fel de mult: “Doctorii mi-au spus că pot muri”. Un fel de testament public, ziarul fiind apreciat în Africa de Sud, la fel ca și jucătorul, care a evoluat ani buni în acest campionat, la Bidvest Wits.

Papy Faty știa că are grave probleme cu inima, dar a refuzat operația
Papy Faty știa că are grave probleme cu inima, dar a refuzat operația

A apelat la ședințe de spiritism

De altfel, pe vremea când juca la Bidvest Wits au apărut primele probleme. A căzut pe teren și la spital s-au descoperit grave probleme cardiace pe partea dreaptă a inimii. A mai efectuat alte două controale cu același verdict: încetatate antrenamentele și jocurile până la efectuarea unei intervenții chirurgicale și montarea unui stimulator cardiac.

Însă dorința nebună de a juca fotbal l-a făcut pe Papy Faty să refuze orice operație și să meargă la un șaman, unde a făcut câteva ședințe de spiritism, primind mesajul dorit că poate continua. Însă la puțin timp a căzut din nou pe teren la un antrenament pe teren cu Bidvest și clubul sud-african i-a interzis accesul pe teren. Așa a ales să meargă în Swaziland și și-a găsit moartea pe teren.