Fotbal international

Busquets, Dybala și Di Maria, marile absențe de pe lista nominalizaților la Balonul de Aur 2018

08.10.2018 | 17:19

Revista France Football face publice numele celor  30 de candidați pentru trofeul Balonul de Aur 2018. Francezii au dezvăluit numele primilor candidați la primele ore ale dimineții, iar restul au fost dezvăluiți pe parcursul zilei. Printre cei nominalizați sunt, până în acest moment, Griezmann, Hazard, Kane, Ronaldo, Firmino, Bale, Aguero și Cavani. Busquets, Dybala și Di Maria sunt marile absențe de pe lista nominalizaților la Balonul de Aur 2018.

Sergio Busquets este unul dintre cei mai buni mijlocași din lume, însă spaniolul nu a avut un sezon extraordinar cu Barcelona, deși catalanii au câștigat titlul de campioni și Cupa în Spania. Absența de pe lista nominalizaților pentru Balonul de Aur 2018 poate fi motivată prin eșecul Barcelonei de a triumfa în Champions League, dar și prin eliminarea prematură a Spaniei de la Campionatul Mondial 2018.

Busquets, Dybala și Di Maria nu sunt nominalizați la Balonul de Aur 2018

Paulo Dybala nu a fost nici el trecut pe lista de nominalizați la Balonul de Aur 2018. Numele argentinianul a fost vehiculat în mai multe rânduri ca un posibil transfer la Real Madrid, însă mutarea nu a mai avut loc. În acest an, argentinianul a plecat și el prematur de la turneul din Rusia și nu și-a putut îndeplini visul de a triumfa în Champions League.

Angel Di Maria este cel de-al treilea nume important care nu apare pe lista jucătorilor nominalizați în acest an la Balonul de Aur, chiar dacă PSG, echipă la care activează, a defilat în campionatul Franței. Mijlocașul a făcut și el parte din lotul Argentinei la CM 2018, unde sud-a mericanii s-au calificat in extremis în optimile de finală ale competiției, unde au fost învinși de Franța cu scorul de 4-3. Kaka este ultimul jucător care a câștigat trofeul înainte de perioada de dominație a starurilor Messi și Ronaldo. Brazilianul a câștigat Balonul de Aur în anul 2007.