UPDATE / Bute, PULVERIZAT! Ea îl consolează pe boxeur!

UPDATE 14:15 / Lucian Bute s-a căsătorit, vara trecută, cu Elena Aprozeanu, iar naşul cuplului a fost Emanoil Savin, primarul din Buşteni. Mireasa a arătat senzaţional la nuntă şi a atras...
19.01.2014 | 20:00
UPDATE  Bute PULVERIZAT Ea il consoleaza pe boxeur
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:15 / Lucian Bute s-a căsătorit, vara trecută, cu Elena Aprozeanu, iar naşul cuplului a fost Emanoil Savin, primarul din Buşteni. Mireasa a arătat senzaţional la nuntă şi a atras privirile tuturor celor prezenţi. Însă, sportivul a rămas, de-a dreptul impresionat, de o poză pe care iubita sa şi-a făcut-o în urmă cu aproximativ patru ani. Elena a împrumutat de la Bute centura cu diamante, pierdută, ulterior, în faţa lui Carl Froch, a renunţat la haine şi doar în chiloţi şi într-un maiou s-a lăsat fotografiată cu mult rîvnitul trofeu. Imaginile l-au încins la propriu pe Bute şi este de aşteptat ca şi acum superba brunetă să-şi ajute soţul să treacă peste înfrîngerea cu Jean Pascal.

www.fanatik.ro

UPDATE 09:15 / Înfrîngerea categorică pe care Lucian Bute a suferit-o în faţa lui Jean Pascal nu a fost digerată prea bine în Canada. Presa locală vorbeşte despre un succes fără drept de apel al haitianului, criticînd tactica aleasă de român.

ADVERTISEMENT

Jean Pascal a demonstrat că este boxerul mai bun şi l-a învins pe Lucian Bute. Pascal a fost superior 11 runde însă în ultima repriză a supravieţuit unui adevărat uragan de lovituri“, scriu cei de la Deportes. La fel de aprigi au fost şi ziariştii de la Journal Metro: “Pascal a controlat tot meciul cu excepţia a două momente, cînd s-a deschis şi a fost lovit de Bute“.

La Presse susţine chiar că Bute şi-a pierdut sprijinul suporterilor pe finalul luptei: “Patru ani a cerut acest meci Jean Pascal. Patru ani a aşteptat să le dovedească tuturor celor care îl vedeau mai slab, mai puţin tehnic, mai lent, că greşesc. Pascal l-a dominat pe Bute timp de 12 reprize şi s-a impus fără probleme! La început, favoritul tribunelor a fost Lucian Bute, însă, odată cu trecerea rundelor, favorit a devenit Pascal“.

ADVERTISEMENT

Cel mai dur comentariu la adresa prestaţiei lamentabile a lui Bute l-a avut însă reporterul Herb Zurkowski, de la Montreal Gazzette, care notează cu ironie că “Lucian Bute nu ar fi putut sparge nici un ou cu pumnii săi” şi publică un fotomontaj la fel de sarcastic.

www.fanatik.ro

Aşa cum era de aşteptat DECIZIA arbitrilor a fost UNANIMĂ în favoarea lui PASCAL (116-112, 117-110 şi 117-111), care a cîştigat MERITAT centura NABF în faţa lui Lucian BUTE! 

Runda 12: BUTEEEE! A declanşat FURTUNA! Pascal e în corzi! Lovituri GRELE, dar nu DECISIVE. Haitianul SCAPĂ! Mai este un minut şi românul caută KO! Pascal e în DECLIN! Timpul se SCURGE! Sala e cu Bute, dar Pascal nu CADE! S-A TERMINAT!

ADVERTISEMENT

13 14

Runda 11: Timpul se scurge în DEFAVOAREA lui Bute. Pascal e în avantaj la puncte, românul poate cîştiga doar pin KO! Haitianul “dansează” în ring şi are o atitudine arogantă. Lucian PUNE PRESIUNE în sfîrşit! Lovituri multe, dar fără forţă! Pascal “duce” bine seria românului şi apoi iese cu o serie TARE, dar nu-l surprinde pe Bute.

12

Runda 10: Pascal OBSTRUCŢIONEAZĂ cum poate atacurile lui Bute. Pare că e dominat, dar SE NĂPUSTEŞTE ca o avalanşă şi loveşte iar! Lucian încă nu dă drumul la combinaţii! LOVEŞTE-L! Românul simte că haitianul a obosit şi aruncă o stîngă DURĂ!

ADVERTISEMENT

11

Runda 9: HAI LUCIAN! Încă se poate! Bute nu poate să lovească prea mult, tot Pascal PUNCTEAZĂ! Dreapta-stînga ca un ciclon ale haitianului, românul nu găseşte soluţii! DREAPTA Lucian! Pascal fuge şi se termină repriza.

10

Runda 8: Lucian ocupă centrul ringului, dar pare că aşteaptă prea mult să declanşeze atacul! Pascal se întoarce cu spatele şi fuge de român, haitianul nu mai pare la fel de PROASPĂT! Un-doi bun al lui Pascal, Bute nu se resimte! CROŞEU ÎN FORŢĂ al haitianului! Bute rezistă, dar încă o repriză e PIERDUTĂ de român!

9

 

Runda 7: Românul încearcă să “găsească” combinaţiile, dar pînă acum acestea nu i-au prea intrat. CROŞEU DE DREAPTA foarte puternic al lui Pascal! Lucian pare nu a găsi antidotul deocamdată la această lovitură a adversarului. Bute e dus pe corzi, dar iese bine! Din nou este foarte greu de decis un cîştigător al rundei.

8

Runda 6: Lucian trebuie să aibă grijă. Pascal caută lupta de aproape. Lovituri INTENSE, dar fără efect din partea ambilor pugilişti. De acum ar trebui să înceapă declinul haitianului, care de obicei cade fizic după jumătatea partidei!

7

Runda 5: Pascal îi agaţă braţul drept românului şi loveşte tare, Lucian iese din corzi. ECHILIBRUL este evident în această rundă!

6

Rundal 4: Bute încearcă să-l “alerge” în ring pe PASCAL. Haitianul scapă de atacurile viclene ale lui Lucian, iar pe finalul rundei PUNCTEAZĂ din nou mai mult!

4

Runda 3: Partida continuă în aceeaşi notă de echilibru. BUTE boxează mai ELEGANT, Pascal caută bătaia de aproape. Românul pare a avea un uşor avantaj.

3 5

Runda 2: Boxeurii dau drumul la pumni! LUCIAN forţează cu dreapta, dar Pascal reuşeşte o serie spre finalul rundei şi pare a puncta mai bine. Românul s-a CLĂTINAT puţin.

2

Runda 1: Începe lupta! HAAAAI LUCIAN! Ambii pugilişti sînt foarte precauţi, greu de stabilit un cîştigător al reprizei

1

Lucian Bute şi Jean Pascal intră în ring. Românul pare foarte determinat!

UPDATE 22.49 Leonard Doroftei l-a încurajat pe Lucian Bute înainte de meci, chiar dacă el declarase că Bute “poate să-l bată pe Pascal doar cu ranga”. “Eu îi urez succes, să fie ce aşteptăm toţi de la el. Bute e pregătit, o să facă un meci mare. Va arată că sîntem bengoşi, că naţia noastră e de bengoşi oriunde în lume. Să fie bătaie, să fie sînge, să lupte ca nişte campioni”, a mai fost mesajul lui Doroftei înainte de meci la un post de televiziune.

UPDATE 22.30 Meciul cu Pascal este extrem de important pentru cariera lui Lucian Bute. Cei de la Interbox sînt gata să organizeze o revanşă cu Carl Froch. Totul depinde de meciul din această noapte. Anunţul a fost făcut de managerul lui Bute într-o intervenţie la HBO.

UPDATE / 22.00 Bute sau Pascal ? Mai sît cîteva ore pînă la marele meci. Rudel Obreja a explicat la Sport Total fm care sînt atuurile românului. “Bute are avantajul tehnicii, al braţelor mai lungi, al jocului de picioare. Din ce am reuşit să percepem, în ceea ce priveşte publicul, Bute este favorit pentru că reprezintă partea elegantă a boxului şi a Canadei, partea franceză, în timp ce Pascal este mai agresiv, este mai din Sud. Dacă Lucian nu va reuşi să cîştige acest meci, urmează o perioadă gri în cariera sa. Nu trebuie să-i ţinem pumnii, pumnii trebuie să-i dea“, a declarat Rudel Obreja la Sport Total fm.

…………………………….

UPDATE / 15:25 Jean Pascal pune totul în joc pentru meciul cu Bute. Pugilistul din Haiti a fost antrenat de Roger Mayweather, la sala de box a legendarului său frate, Floyd Mayweather Senior.

Vezi video:

http://youtu.be/KcPxwNvAz_c

UPDATE /11:05 Leonard Doroftei l-a înţepat din nou pe Lucian Bute: ”Bute poate să-l facă K.O pe Jean Pascal doar dacă îl loveşte cu o rangă”, a spus Doroftei.

UPDATE / 10:39 Lucian Bute are o bursă de 2.000.000 de euro. Pugilistul încasează într-o singură zi mai mult decît salariul pe un an al oricărui jucător român, în afară de Chivu.

UPDATE / 21:00. Lucian Bute şi Jean Pascal au trecut cu bine de proba cîntarului. Pugilistul român a avut 78,7 kilograme, iar haitianul a trebuit să-şi dea jos căciula pentru a nu depăşi pragul, cîntărind astfel 79,38 kilograme, aceasta fiind şi limita admisă. Bute a fost aplaudat de către fanii prezenţi, în timp ce adversarul său a fost huiduit în momentul în care acesta şi-a lipit pe buze o bandă adezivă de culoare neagră, făcînd aluzie la vorbele românului, prin care îi transmitea să-şi închidă gura.

www.fanatik.ro

UPDATE / 17:11 Lucian Bute a postat pe Facebook un mesaj de ”gladiator”, unde cere suportul fanilor: ”Mîine, eu voi fi cîştigătorul!”

mesaj-bute-n

UPDATE 14:23 Cît de agresiv este Jean Pascal (meciul cu Chad Dawson, fostul campion mondial WBC la semigrea)

Vezi video:

Bătălia dintre Lucian Bute şi Jean Pascal se va disputa pe arena „Bell Center” din Montreal şi va aduce în ring doi foşti campioni mondiali aflaţi la răscruce de drumuri

Ultimii ani i-au rănit pe Jean Pascal şi pe Lucian Bute mai mult decît au făcut-o sutele de mii de pumni încasaţi în toată cariera lor. Ambii se află la o răscruce de drumuri, în faţa unei „bătălii” care le-ar putea relansa cariera, ori îi va forţa să-şi agaţe mănuşile în cui. Indiferent de ce gînduri îi poartă dincolo de ziua de duminică, arena „Bell Center” din Montreal va fi martoră uneia dintre cele mai mari încleştări pe care a văzut-o vreodată Canada. Atît Bute, cît şi Pascal au cetăţenia canadiană, iar publicul va fi împărţit în două tabere. Cei mai mulţi, sperăm noi – românii, vor aplauda pumnii trimişi de Bute în figura lui Pascal şi nu invers. Cei doi boxeri se vor lupta pentru centurile NABF şi WBC Diamond la semigrea, dar marea miză este poziţia de „challenger” la titlul mondial WBC la semigrea, deţinut de Adonis Stevenson.

S-a amînat, s-a reprogramat, iar acum se dispută sigur!

Jean Pascal încă mai crede că Lucian Bute s-a dat „lovit” primăvara trecută. Lupta dintre Bute şi Jean Pascal era iniţial programată pe 25 mai 2013, însă Bute s-a accidentat la un antrenament şi confruntrarea a fost reprogramată pentru 19 ianuarie 2014. „Mister KO” s-a lovit puternic în timpul unei şedinţe de antrenamente, medicii recomandîndu-i să se opereze şi să amîne lupta. Lucian Bute a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar doctorii i-au extras numeroase fragmente de os de la mîna stîngă. Mulţi dintre contestatarii lui Bute, printre care şi Jean Pascal, au spus că pugilistul românul nu era pregătit pentru înfruntarea cu canadianul de origine haitiană şi ar fi „regizat” accidentarea…

Revenirea după „coşmarul” din Nottingham

Lucian Bute a trăit cel mai greu moment al carierei sale în Anglia, la Nottingham. În faţa unui public ostil şi în ring cu cel mai greu adversar pe care l-a întîlnit în cariera sa, românul a fost întimidat încă din primele secunde de cînd a păşit în „casa” lui Carl Froch. Doar cinci runde a rezistat în faţa presiunii şi a pumnilor „Cobrei”. Trebuie să recunoaştem, Froch a fost mult mai agresiv şi determinat ca Lucian. Expresia bitanicului ori de cîte ori îşi pregătea pumnii i-a rămas adînc impregnată în memorie lui Bute! De atunci, românul se aflătot  într-un declin. Mediatic, financiar şi sportiv… Doar un singur meci a mai bifat de cînd a pierdut centura la „super-mijlocie”, cel cu rusul Denis Grachev, cîştigat, greu, la „decizie”. Viaţa sportivă a lui Bute a fost animată doar de gîndul că ar putea să-şi relanseze cariera cu o victorie în faţa lui Jean Pascal, însă un eşec în meciul cu canadianul i-ar fi fatal şi inevitabil ar urma retragerea.

www.fanatik.ro

Împart aceeaşi dramă

Bute şi Pascal au un numitor comun în ceea ce priveşte cariera lor: Carl Froch! Englezul din Nottingham este răspunzător pentru primele înfrîngeri din palmaresul celor doi pugilişti care se vor întîlni duminică la Montreal. Într-o zi de iarnă din 2008, „Cobra” i-a pus capăt recordului de 21 de victorii consecutive pe care le avea la activ Jean Pascal. Numai că, spre deosebire de lupta cu Lucian Bute, Carl Froch a avut mai mult „de furcă” împotriva lui Pascal. Mai exact, britanicul a tras din greu toate cele 12 runde pentru a-l învinge pe canadian.

Radiografia lui Larouche: „Lucian m-a surprins cu buna lui dispoziţie”

Lucian este foarte optimist înainte de cel mai important meci de box din istoria Canadei. „Este mulţumit şi se simte încrezător. Trebuie să recunosc că m-a suprins puţin cu buna dispoziţie şi cheful lui de viaţă”, a spus Stephan Larouche, antrenorul lui Bute. Specialiştii în box îi dau şanse de cîştig lui Pascal numai dacă face vreo minune în primele 6 runde şi îi dau procentaj maxim la victorie lui Bute dacă meciul va dura 12 runde. „Sînt de acord cu această abordare, avînd în vedere istoricul celor doi boxeri. Jean se află în avantaj la începutul partidei, căci are multă energie. Dar slăbeşte ritmul în a doua parte a meciului şi pe finalul fiecărei runde”, spune Larouche. Antrenorul românului l-a analizat bine pe canadianul născut ţn Haiti şi l-a învăţat pe Bute cum să îl bată pe Jean Pascal: „Dacă priviţi ultimele sale şapte lupte, veţi remarca faptul că Lucian face cu uşurinţă un lucru care lui Pascal îi vine greu: se mişcă mult, e mai mobil, o să-l ameţească pe Pascal, loviturile acestuia se vor duce în vînt”.

Teribila declaraţie a lui Pascal: „Bute se va retrage după meciul cu mine”

Jean Pascal este arhicunoscut pentru declaraţiile sale murdare la adresa adversarilor înainte de „bătaia” din ring. Lucian Bute nu face o excepţie de la regula canadianului. „Mai sînt doar cîteva zile pînă la luptă, sper că nu se va accidenta din nou pentru că are două milioane de dolari şi de motive să se bată cu mine. Este o bursă extrem de bună pentru el. Va fi ultima, din păcate pentru Bute! Aşa că sînt bani frumoşi pentru ultima sa luptă. Cred că îi voi semna retragerea lui Bute! Va fi ultimul său meci în box”, a slobozit arogantul Jean Pascal, care va încasa mai puţini bani decît românul nostru.

www.fanatik.ro

Trecerea de la super-mijlocie la semigrea

Lucian Bute încearcă să-şi relanseze cariera la categoria semigrea. Multă vreme, „Mister KO” a luptat chiar la această categorie, însă asta s-a întîmplat la începutul carierei sale de profesionist. Limita la semigrea este de 79,4 kilograme, în timp ce categoria super-mijlocie, cea care i-a adus cele mai mare satisfacţii ale carierei, are o limită de 72,6 kilograme. Acest lucru înseamnă că Bute a urcat în categorie 6,8 kilograme. La noua categorie există adversari mult mai accesibili pentru Lucian Bute. Dacă la super-mijlocie există pugilişti ca Andre Ward, Carl Froch, Mikkel Kessler sau Arthur Abraham, toţi mai bine cotaţi ca românul nostru, la semigrea sînt doar doi adversari puternici: Adonis Stevenson şi Bernard Hopkins.

2.000.000 de euro este bursa lui Lucian Bute pentru meciul cu Jean Pascal

 Ultimele 10 meciuri Bute:

03.11.2012                   Lucian Bute – Denis Grachev         (victorie prin decizie)

26.05.2012                   Lucian Bute – Carl Froch               (înfrîngere prin T.K.O) 

05.11.2011                   Lucian Bute – Glen Johnson           (victorie prin decizie)

09.07.2011                   Lucian Bute – Jean-Paul Mendy  (victorie prin K.O)

19.03.2011                   Lucian Bute – Brian Magee            (victorie prin T.K.O)

15.10.2010                   Lucian Bute – Jesse Brinkley         (victorie prin K.O)

17.04.2010                   Lucian Bute – Edison Miranda      (victorie prin T.K.O)

28.11.2010                   Lucian Bute – Librado Andrade     (victorie prin K.O)

13.03.2009                   Lucian Bute – Fulgencio Zuniga    (victorie prin K.O)

24.10.2008                   Lucian Bute – Librado Andrade     (victorie prin decizie)

 Ultimele 10 meciuri Pascal:

28.09.2013                   Jean Pascal – George Blades (victorie prin T.K.O)

14.12.2012                   Jean Pascal – Aleksy Kuziemski (victorie prin decizie)

21.05.2011                   Jean Pascal – Bernard Hopkins (înfrîngere prin decizie)

18.12.2010                   Jean Pascal – Bernard Hopkins (remiză)

14.08.2010                   Jean Pascal – Chad Dawson (victorie prin decizie)

11.12.2009                   Jean Pascal – Adrian Diaconu (victorie prin decizie)

25.09.2009                   Jean Pascal – Silvio Branco (victorie prin T.K.O)

19.06.2009                   Jean Pascal – Adrian Diaconu (victorie prin decizie)

04.04.2009                   Jean Pascal – Pablo Zamora Nievas (victorie prin K.O)

05.12.2008                   Jean Pascal – Carl Froch (înfrîngere prin decizie) 

 „E vorba de viitor, atît pentru mine, cît şi pentru el. Celui care va pierde îi va fi mult mai greu să revină la acest nivel. Credeţi-mă, va fi un spectacol total, va fi un meci spectaculos. Sînt foarte încrezător, mă simt puternic, am muncit din greu pentru acest meci. Nu am nimic personal contra lui Pascal. Există o promovare a meciului, dar personal îl respect mult. El îşi face meseria, iar eu o fac pe a mea. Sîntem adversari în ring, dar în afara lui nu am nimic cu nimeni” (Lucian Bute)

 Jean Pascal sau „călăul Rechinului”

Adversarul lui Bute s-a născut pe 28 octombrie 1980 la Port-au-Prince (Haiti) şi a primit cetăţenia canadiană la sfîrşitul anilor 90. A fost campion mondial WBC la semigrea timp de aproximativ doi ani, pînă cînd Bernard Hopkins l-a învins într-o gală disputată la Montreal şi i-a luat centura. Jean Pascal s-a luptat de două ori cu Adrian Diaconu. De fiecare dată l-a învins după 12 runde. Jean Pascal nu mai este deloc la nivelul din 2010 sau 2011, atunci cînd lupta să-şi apere centura WBC. Imediat după ce a pierdut în faţa lui Bernard Hopkins, canadianul a intrat într-un con de umbră, a fost măcinat de accidentări şi a mai luptat doar în compania a doi adversari anonimi.

www.fanatik.ro

„E un meci extrem de greu! Bute ne-a arătat că nu rezistă foarte mult la pumni. Cred că s-a învăţat şi nu va sta la bătaie. El trebuie să se mişte foarte mult în ring, să nu-i permită lui Pascal să-i prindă vreo serie de pumni, întrucît canadianul este mai puternic ca Lucian. Dacă pierde, cu siguranţă se va gîndi la retragere pentru că are deja o vîrstă. Cu toate astea, are şanse să cîştige, iar dacă o va face, se poate gîndi şi la revanşa cu Froch” (Leonard Doroftei)

14 luni au trecut de la precedentul meci al lui Bute, cel cu rusul Ghalcev.

75 % este procentajul de victorii reuşite prin K.O de Bute. Pascal are o medie de 55 %

www.fanatik.ro

Jean Pascal este favorit la toate casele de pariuri!

Bwin: Jean Pascal – Lucian Bute                        1,70  29,00         2,20

Bet365: Jean Pascal – Lucian Bute                    1,66  29,00         2,20

Wiliam Hill: Jean Pascal – Lucian Bute             1,73  21,00         2,10

Paddy Power: Jean Pascal – Lucian Bute         1,66  26,00         2,10

Sportingbet: Jean Pascal – Lucian Bute           1,72  23,00         2,10

 

ADVERTISEMENT