ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Bute: “Am un blocaj psihologic, dar vreau REVANŞA cu Pascal!”

Lucian Bute a suferit pe 19 ianuarie a doua înfrîngere a carierei, fiind întrecut la puncte de canadianul Jean Pascal, astfel că pugilistul de 33 de ani se află într-un moment de răscruce al...
Autor: Răzvan Scarlat | 13.02.2014 | 12:13
Bute:
Lucian Bute,Jean Paul Mendy.

Lucian Bute a suferit pe 19 ianuarie a doua înfrîngere a carierei, fiind întrecut la puncte de canadianul Jean Pascal, astfel că pugilistul de 33 de ani se află într-un moment de răscruce al carierei. Boxeurul român a susţinut, joi, o conferinţă de presă, în care a dezvăluit o parte din planurile sale de viitor.

ADVERTISEMENT

“Încă nu am tras concluzii concrete vizavi de ultimul meci, cel cu Pascal. Sînt în perioada de evaluare, dar nu am ajuns la nici o concluzie. Nu am luat în calcul nici o secundă să mă retrag din box. Toţi marii campioni au pierdut, dar m-am ridicat şi voi continua. Nu am decis nici dacă îmi voi schimba antrenorul. Voi decide în viitor ce voi face. Cu ei am devenit campion mondial, cu staff-ul din prezent. ”, a spus Bute.

Lucian Bute a vorbit şi despre meciul cu Jean Pascal, căruia îi va solicita revanşa. “Îmi pare rău că am dezamăgit în meciul cu Pascal. Din puncte de vedere nu am avut probleme fizice. Am fost foarte bine pregătit, e o problemă psihologică, un blocaj. Ceva se întîmplă cînd mă aflu în ring cu adversarul. În meciul cu Pascal nu am fost eu, nu am dat drumul la braţe. Regret, dar am învăţat ceva din această înfrîngere. Am lucrat şi cu un psiholog înainte acestui meci. Revanşa cu Pascal e stipulată în contract. Nu cred că va fi în următoarele luni. Eu trebuie să demonstrez că merit revanşa. Cu ce aş putea veni nou acum? Poate o să mai fac un meci înainte, iar pe viitor o să cer şi revanşa”, a spus Bute.

ADVERTISEMENT

Bute a dezvăluit că va face mai multe teste fizice, în urma cărora va lua o decizie asupra carierei sale. “Dacă doctorii îmi spun că îmi pun sănătatea în pericol mă retrag. Viaţa merge înainte, o să fac altceva. Dacă îmi spun că sînt bine, voi continua şi voi lucra mai mult la psihic. Teamă după 20 de ani carieră nu pot avea. Am avut sute de meciuri pînă acum. În subconştientul meu s-a format o oarecare precauţie, teama să nu mai trăiesc ce am păţit la alte meciuri. Am fost mai afectat după înfrîngerea cu Froch decît după cea cu Pascal. Nu am suferit nici o semipareză după meciul cu Froch. Doamne fereşte! După ce mă voi retrage, probabil voi deveni promotor sau manager. Dar antrenor de box nu m-aş face pentru că aş sta din nou departe de familie. Ar fi prea mult pentru mine să stau iarăşi în cantonamente”, a spus Bute.

Referitor la probleme pe care Rudel Obreja le are cu DNA-ul, Bute a declarat: “Rudel a fost, este şi va rămîne prietenul meu. Sper să-şi rezolve problemele”. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!