Life

Butonul secret de pe iPhone care ține hackerii departe de dispozitivul tău. Cum îți dai seama că telefonul tău este urmărit sau nu

Butonul secret de pe iPhone care te ajută să ții departe hackerii de dispozitivul tău. Așa poți vedea dacă telefonul este sau nu urmărit.
29.05.2024 | 18:52
Butonul secret de pe iPhone care tine hackerii departe de dispozitivul tau Cum iti dai seama ca telefonul tau este urmarit sau nu
Butonul secret de care e bine să știe utilizatorii de iPhone. Sursa foto: Unsplash/Vista Wei
ADVERTISEMENT

Butonul secret despre care trebuie să știe toți utilizatorii de iPhone, deoarece ține departe hackerii. Așa îți poți da seama dacă dispozitivul tău este sau nu urmărit.

Butonul secret de pe iPhone care te ajută să ții hackerii departe de dispozitivul tău

Cei care dețin un iPhone trebuie să știe că există un buton care i-ar putea proteja de hackeri. Acesta aparține funcției Safety Check (Verificare de siguranță) de la Apple, concepută pentru a-i putea depista pe cei care au acces la anumite părți ale dispozitivului tău.

ADVERTISEMENT

Acesta face parte din funcția Safety Check (Verificare de siguranță) de la Apple, care este concepută pentru a vă ajuta să depistați hărțuitorii care ar putea avea acces la anumite părți ale iPhone-ului dumneavoastră.

Butonul se numește Emergency Reset, însă este important ca utilizatorii să știe cum funcționează verificarea de siguranță pentru iPhone-ul lor.

ADVERTISEMENT

Funcția a fost creată astfel încât să îi poată proteja pe utilizatori împotriva partajării excesive sau a urmăririi, care se poate face prin intermediul funcțiilor iPhone. Pot fi restricționate mai multe setări ale telefonului, cum ar fi partajarea de conținut, locația, dar și altele.

“Dacă siguranța ta personală este în pericol, poți utiliza Safety Check pe iPhone pentru a opri rapid partajarea informațiilor tale sau pentru a revizui și actualiza partajarea cu persoane și aplicații individuale.

ADVERTISEMENT

Dacă circumstanțele sau nivelurile de încredere se schimbă, Safety Check vă permite să vă deconectați de la persoanele, aplicațiile și dispozitivele cu care nu mai doriți să fiți conectat”, a explicat Apple, potrivit The Sun.

Pentru a putea utiliza funcția Safety Check, trebuie să te asiguri că iPhone-ul tău are iOS 16 sau o versiune ulterioară. După aceea, trebuie să intri la Setări, apoi la General, iar în final la Actualizare software pentru a putea verifica.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să te conectezi la un ID Apple pe iPhone-ul tpu, care are funcția de autentificare cu doi factori activată.

Cum poți accesa funcția

După aceea, trebuie să accesezi Setări > Confidențialitate și securitate > Verificare de siguranță, iar acolo vei vedea opțiunile disponibile. Poți seta apoi t0ate permisiunile de confidențialitate privind aplicațiile și conținutul de pe telefonul tău.

Este posibil să elimini dispozitivele conectate la contul ID Apple, dar și să schimbi parola sau să actualizezi contactele de urgență, mai informează sursa citată.

Poți opri și aplicațiile Apple să partajeze conținut, inclusiv Activitate, Check In, Sănătate, Acasă, precum și notițele sau parolele. De altfe, poți preveni partajarea informațiilor.

Un alt lucru pe care îl poți face este să schimbi parola dispozitivului sau metoda de autentificare aleasă. Dacă vrei să te asiguri că totul e în regulă, atunci poți apela la funcția Emergency Reset (Resetare de urgență).

“O folosești pentru a opri imediat partajarea elementelor enumerate mai sus, ceea ce include toate tipurile de partajare. Resetarea de urgență vă permite, de asemenea, să revizuiți și să resetați setările asociate cu ID-ul Apple”, mai arată Apple.

Pentru a accesa funcția, intră la Setări Confidențialitate și securitate > Verificare de siguranță. Apasă apoi pe Resetare de urgență și urmează instrucțiunile de pe ecran.

La final, mergi la Verify That You’ve Stopped Sharing (Verificați dacă ați oprit partajarea). În acest fel te vei putea asigura că telefonul tău este în siguranță.

ADVERTISEMENT