Life

Butter chicken sau pui în stil indian: rețeta lui Alex Velea la Chefi la Cuțite. Ingredientul secret

31.03.2021 | 14:19
Butter chicken sau pui in stil indian reteta lui Alex Velea la Chefi la Cutite Ingredientul secret
Butter chicken sau pui în stil indian: rețeta lui Alex Velea la Chefi la Cuțite. Sursă foto: Captură Antena 1
ADVERTISEMENT

Alex Velea și Antonia au fost prezenți în platoul Chefi la Cuțite, unde i-au impresionat pe cei trei jurați cu preparatul lor: chicken butter sau pui în stil indian, așa cum mai este cunoscută această rețetă.

Astăzi vă explicăm cum puteți prepara această rețetă într-un mod simplu, chiar la dumneavoastră acasă. Se știe deja că Alex Velea este topit după combinația de piept de pui cu orez. Chicken butter este o variantă delicioasă de mâncare ce poate fi consumată alături de o garnitură de orez.

ADVERTISEMENT

Butter chicken sau pui în stil indian – Lista de ingrediente:

  • 700 gr piept de pui
  • 5 linguri de unt
  • 400 ml suc de rosii
  • o lingura de pasta de tomate
  • o ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • o bucata de ghimbir de aprox 2-3 cm
  • o lingurita de chimion pudra
  • o lingurita de garam masala
  • o lingurita de turmeric pudra
  • un baton de scortisoara
  • 120 ml smantana lichida
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingura de patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cei de la Taste Bazaar ne explică toți pașii pe care trebuie să îi urmăm, dacă vrem să ne bucurăm de această rețetă delicioasă. Se amestecă turmericul, garam masala și chimionul într-un castron.

ADVERTISEMENT

Se taie carnea în cuburi mari și se pune în alt castron. Aici, Antonia și Alex Velea au modificat puțin rețeta, folosind încă un ingredient secret, care lor le place foarte mult: boia afumată.

Punem peste carne două linguriție din amestecul de condimente, sare, piper, apoi masăm bine toate bucățile de carne. Se pune o tigaie pe foc mediu spre mare și se topesc 4 liguri de unt. Se adaugă bucățile de carne, care se rumenesc bine timp de 10 minute, pe toate părțile.

ADVERTISEMENT

Se toacă ceapa, se zdrobește usturoiul, apoi se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. După ce s-a rumenit destul, carnea se scoate pe o farfurie, iar în tigaie se pun usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se călesc timp de două minute și se amestecă încontinuu.

Se adaugă pasta de tomate, restul mixului de condimente și batonul de scorțișoară. Se mai țin un minut la prășit. Se adaugă sosul de roșii, se pune și puiul în tigaie, se amestecă și se lasă la fiert timp de 12 minute.

ADVERTISEMENT

Se adaugă smântâna, o lingură de unt, zeamă de lămâie și sare, se amestecă și se oprește focul. Se servește cu pătrujel tocat ori coriandru proaspăt, după gust. Unii ales garnitură de orez basmati sau jasmine fiert, alții mănâncă acest fel de mâncare cu pâinici naan. Poftă bună!

ADVERTISEMENT