Mihaela Buzărnescu învinsă de “noua Sharapova”!

Dragos Suciu   
in Sporturi
11/04/2018, 14:47
Mihaela Buzărnescu învinsă de “noua Sharapova”!

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Turneul WTA de la Lugano a întâmpinat probleme în primele zile din cauza ploilor ce au căzut aproape continuu, începând de duminică. Cu o parte a meciurilor din ultimul tur de calificare jucate în sală, Mihaela Buzărnescu a fost nevoită să aştepte până în această dimineaţă pentru a disputa meciul din prima rundă.

Adversară i-a fost tânăra bielorusă Aryna Sabalenka, o speranţă a tenisului mondial, foarte agresivă, puternică şi expresivă pe teren. În vârstă de 19 ani, Sabalenka a ratat la limită statutul de cap de serie, fiind clasată pe cea de-a 61-a poziţie a ierarhiei mondiale. Datorită stilului de joc, dar şi pentru că este la fel de vocală, bielorusa a fost supranumită în circuit “noua Sharapova”.

Buzărnescu mai mereu dominată de Sabalenka!

Deşi Mihaela a reuşit să îşi adjudece primul set şi poate că ar fi trebuit să profite de avantajul suprafeţei, aceasta fiind mult mai eficientă pe zgură decât agresiva ei adversară, senzaţia a fost aceea că Sabalenka face ca lucrurile să se întâmple pe teren. Deşi a fost condusă cu 5-2 în primul act, Mihaela a reuşit să revină şi să câştige setul, 7-5. 

Sabalenka, finalistă a Fed Cup 2017 alături de echipa Belarusului a început mai bine şi setul secund, ajungând din nou la 5-2, dar reuşind de această dată să închidă actul la 3. În decisiv, agresivitatea Sabalenkăi a fost răsplătită, Mihaela rămânând destul de pasivă, departe de majoritatea mingilor, iar deznodământul a venit firesc în contul tinerei bieloruse, 6-2.

România rămâne astfel cu o singură reprezentată pe tabloul de simplu de la Lugano (turneu ce şi-a schimbat destinaţia, anul trecut jucându-se la Biel), Alexandra Cadanţu (venită din calificări) urmând să o întâlnească în cursul zilei de astăzi pe croata Donna Vekic. 

Închide ×