Buzărnescu, în lumea bună a tenisului. Wildcard la un turneu Premier 5

tenis, mihaela buzarnescu, doha, qatar, simona halep

Mihaela Buzărnescu va juca în premieră pe tabloul principal al unui turneu de categorie Premier 5 după ce a primit un wildcard de la organizatori.

Organizatorii turneului de la Doha au rămas impresionaţi de ascensiunea fulminantă a bucureştencei de 29 de ani din ultimul an. Ea are acum un câştig garantat de 7.000 de dolari şi are şansa să joace chiar şi cu finalista de la Australian Open, Simona Halep. 

Buzărnescu va primi acest wildcard deşi el era rezervat unei jucătoare din top 20 mondial. Cum locul a rămas liber după retragerea mai multor jucătoare, românca a fost aleasă de către organizatori pentru locul pe tabloul principal. 

Buzărnescu a refuzat invitaţia de a face parte din echipa de Fed Cup

După o ascensiune de nu mai puţin de 500 de locuri în clasamentul WTA, Mihaela Buzărnescu caută să strângă tot mai multe puncte pentru a-şi menţine locul în primele 50 mondial. De aceea, Buzărnescu a refuzat invitaţia echipei de Fed Cup pentru duelul de la Cluj cu Canada. De aceea ea mersese în Qatar să joace partidele de calificare pentru Doha, dar a primit un telefon neaşteptat şi a fost aleasă direct pe tabloul principal de la Doha. 

Turneul din Golf va fi primul şi pentru Simona Halep după finala de la Australian Open. Numărul 2 mondial se află în aceste zile la Cluj, dar nu joacă nici ea în Fed Cup. În schimb Simona s-a recuperat după accidentarea la gleznă şi va merge la Doha unde ar putea să se întâlnească cu Buzărnescu.