News

C.T. Popescu: „Cine dorește să meargă la restaurant să se vaccineze. N-am auzit de dreptul omului la restaurant”

24.04.2021 | 18:15
CT Popescu Cine doreste sa mearga la restaurant sa se vaccineze Nam auzit de dreptul omului la restaurant
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține condiționarea accesului în spații public precum restaurantele, cinematografele ș.a. de prezentarea  certificatului de vaccinare. Acest lucru ar trebui aplicat din 1 iunie, din moment ce vaccinul a ajuns accesibil întregii populații.

Într-o emisiune la Digi24, C.T. Popescu susține că aceast condiționare nu ar încălca drepturile fundamentale ale cetățenilor, ci ar face posibilă luarea măsurilor de relaxare preconizate de Guvern.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei vaccinați nu ar mai trebui să suporte restricțiile, iar cei nevaccinați să-și asume consecințele deciziei lor.

„Cine dorește să meargă la restaurant, la cinema etc să fie vaccinat”

Acum suntem în situația în care oricine dorește poate să se vaccineze. Nici măcar nu mai așteaptă oamenii, cum am așteptat eu aiurea-n tramvai. Acum te vaccinezi imediat. Asta e foarte important, pentru că nu mai poți să spui ca acum două luni, că ți-ai făcut programare și nu te cheamă nimeni. Nu mai există această situație”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la data posibilă de adoptare a unor consistente de relaxare, indicată de către premierul Florn Cîțu, jurnalistul susține că până pe 1 iunie ar trebuie demarată o campanie intensă de promovare a vaccinării, după care să fie condiționat accesul în spații publice de un document care să ateste imunizare.

Până la 1 iunie, vaccinare cu toată lumea, cu preoții, cu profesorii, cu medicii de familie, pentru ca oamenii să se vaccineze. După 1 iunie, aș zice așa: cine dorește să meargă la restaurant, la cinema, la teatru, la sala de fitness, trebuie să fie vaccinat. Acesta nu este gest îndreptat împotriva drepturilor omului! Omul respectiv nu e legat și vaccinat, poate să se vaccineze, dar, la rândul lui, nu are dreptul să-mi interzică mie să mă duc la teatru pentru că el nu vrea să se vaccineze. Ăsta este principiul: libertatea ta trebuie să funcționeze, câtă vreme nu îmi reduce libertatea mea”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

El a precizat că o condiționare a accesului în anumite spații de certificatul de vaccinare ar fi fost discriminatorie doar în perioada când accesul la vaccin era mai dificil. Astfel, nu se poate vorbi de încălcarea unor drepturi fundamentale deoarece nu există „dreptul omului la restaurant”.

Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant! Am auzit de dreptul la muncă, la viață, la libertate, la educație, dar de dreptul omului la restaurant, la piscină, la plajă (…) Certificatul de vaccinare! Uitați ce se întâmplă în țările din jur care impun aceste măsuri. Vrei să mergi în țări turistice, e dreptul dumitale, dar prezinți certificat de vaccinare. Nu nu vrei?! Te duci unde se poate, te duci la Căciulata, la izvorul numărul 4. Nu te mai duci în Grecia”, a conchis ziaristul.

ADVERTISEMENT