News

C.T. Popescu s-a disculpat în fața CNA după ce a spus că Firea vrea „voturile imbecililor”

08.10.2020 | 18:12
CT Popescu sa disculpat in fata CNA dupa ce a spus ca Firea vrea voturile imbecililor
Cristian Tudor Popescu/ Sursă foto: Inquam Photos - Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost prezent la ședința de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului care a dezbătut o reclamație împotriva sa, după ce a afirmat la Digi24, pe 19 august, că Gabriela Firea ar vrea să obțină „voturile imbecililor”.

Doamna Firea folosește o metodă care se poate dovedi eficientă. Dânsa vrea să obțină voturile imbecililor din orașul București, pentru că există și astfel de persoane în capitala României”, este afirmația făcută de către C.T. Popescu ce a dus la reclamația prin care se cere sancționarea postului și „pedepsirea exemplară” a acestor afirmații.

ADVERTISEMENT

În emisiunea respectivă, moderată de către Tudor Cojocaru, Popescu a mai folosit o dată termenul de „imbecil”: „În România există și imbecili, așa cum v-am spus și v-o repet. Nu? Ca să-l votezi pe Mitică Dragomir acum sau pe Anghel Iordănescu la Primăria Capitalei înseamnă că ai un discernământ foarte limitat”.

C.T. Popescu: „Nu am aplicat nimănui calificativul de imbecil”

Prezent la ședința CNA, C.T. Popescu a susținut că nu a insultat pe nimeni deoarece nu a alăturat calificativul unor persoane anume.

ADVERTISEMENT

Eu nu am aplicat nimănui un nume și prenume, unei persoane sau unui grup de persoane. Nu am aplicat calificativul de imbecil. Am afirmat că în București există imbecili. Nu am aplicat nimănui în mod expres acest calificativ. Este o afirmație lipsită de justificare. Am spus că doar în oraș există și imbecili”, s-a apărat ziaristul, transmite paginademedia.ro.

El s-a referit și la tonul reclamației împotriva sa prin care se cerea „pedepsirea exemplară”. „Persoana aceasta indică cum trebuie să fie linia postului. Cum poți să ceri pedepsirea exemplară? Când faci o reclamație poți să ceri dreaptă judecată asupra cazului în speță, nu pedepsirea exemplară. Pedepsirea exemplară se cerea înainte de 1989”, a mai spus C.T. Popescu.

ADVERTISEMENT

Argumentația nu l-a convins pe Radu Herjeu, unul dintre membrii CNA.

Din punctul meu de vedere, termenul „imbecil”, adresat oricui, cu nume sau prenume, sau unui grup de oameni definit destul de bine, este un limbaj injurios. Domnul Popescu putea folosi ce limbaj dorește conform criteriilor pe care le are domnia sa în exprimarea publică. Moderatorul avea obligația de a-i atrage atenția domnului Popescu că termenul „imbecil” este unul injurios”, a replicat Herjeu.

La finalul dezbaterilor, Radu Herjeu a propus Consiliului să adopte sancțiunea unei somații publice la adresa postului, însă propunerea sa nu a întrunit decât două voturi de susținere din partea unor colegi din CNA, Ramona Sorescu și Orsolya Borsos.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink