News

Câți ani de închisoare riscă Alexandru ”Colo” Bălan, vloggerul reținut pentru instigare la viol. Pedeapsa e foarte mare

10.06.2020 | 09:37
Cati ani de inchisoare risca Alexandru Colo Balan vloggerul retinut pentru instigare la viol Pedeapsa e foarte mare
Câți ani de închisoare riscă Alexandru ”Colo” Bălan, vloggerul reținut pentru instigare la viol. Pedeapsa e foarte mare. Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Câți ani de închisoare riscă Alexandru ”Colo” Bălan? Vloggerul reținut pentru instigare la viol riscă ani grei de închisoare după o serie de declarații de o gravitate excesivă făcute despre fetele minore.

Câți ani de închisoare riscă Alexandru ”Colo” Bălan, vloggerul reținut pentru instigare la viol

La începutul lunii iunie, un cunoscut vlogger român a intrat în centrul unui scandal monstru pe rețelele de socializare, după afirmații extrem de grave făcute la adresa fetelor minore.

ADVERTISEMENT

La acea dată, vloggerul le-a povestit prietenilor săi virtuali experiența trăită alături de o tânără care nu împlinise vârsta de 18 ani, după care a vorbit fără menajamente despre modul în care arată elevele din ziua de azi și nu s-a sfiit să instige la viol și acte de violență

După aproximativ o săptămână, Alexandru ”Colo” Bălan, vloggerul în cauză, a fost reținut pentru declarațiile sale la adresa fetelor.

ADVERTISEMENT

Marți, 9 iunie, Alexandru Bălan, a fost ridicat de polițiștii de la Secția 9 din Capitală, după ce a fost audiat câteva ore. El este acuzat de instigare la violență asupra minorilor.

Vloggerul riscă până la 12 ani de închisoare

Pe 2 iunie, Poliţia din Capitală a anunțat că a deschis o anchetă ca urmare a videoclipului cu vloggerul din România.

ADVERTISEMENT

”În urmă informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona on line, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept.”, anunța DGPMB.

Conform legii, pedeapsa în cazul instigării la acte sexuale cu un minor, fapte de care este acuzat vloggerul român, este aceeaşi cu pedeapsa pentru autor, de la 5 la 12 ani.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a făcut acele afirmații grave, Alexandru Bălan a revenit cu un mesaj în care și-a cerut scuze. Asta nu l-a iertat de arestul preventiv.

”Dacă stau acum să gândesc la rece chestia asta, a fost o glumă extraordinar de proastă, recunosc lucrul ăsta şi vreau să vă spun că îmi pare rău. În ultima perioadă, pe Facebook, a izbucnit aşa un mare scandal şi am fost implicat în el de către mai mulţi influenceri, de către mai multe persoane cunoscute în această industrie, şi vreau să-mi cer scuze faţă de ei personal.

Acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani, îmi cer scuze în mod oficial pentru că videoclipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire.”, spunea ”Colo” pe 3 iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: