Fotbal international

Ca în filmele cu James Bond! Liverpool, acuzată că a spionat-o pe Manchester City! “Cormoranii” au spart sistemul de scouting al rivalilor

21.09.2019 | 14:07
Ca in filmele cu James Bond Liverpool acuzata ca a spionato pe Manchester City Cormoranii au spart sistemul de scouting al rivalilor

Liverpool a fost acuzată că a spionat-o pe Manchester City în anul 2013. „Cetățenii” s-au plâns că sistemul lor de scouting a fost spart de niște hackeri, iar în urma unor verificări amănunțite, s-a aflat că 3 foști angajați ai clubului, care au ajuns ulterior la Liverpool, au fost cei care au accesat sistemul și care au furnizat mai multe informații.

Manchester City a acuzat-o pe Liverpool de spionaj

Foștii angajați ai lui Manchester City, Michael Edwards, Dave Fallows și Julian Ward sunt acuzați că au intrat în sistemul de scouting al fostului club și le-au oferit informațiile „cormoranilor”. Atunci când au aflat, „cetățenii” au grăbit negocierile transferurilor lui Fernandinho și Jesus Navas. În urma scandalului, Liverpool i-a plătit 1.000.000 de lire sterline lui Manchester City.

În 2017, conducerea lui City a avut din nou motive să fie suspicioasă, atunci când s-a bătut cu Liverpool pentru transferul lui Paolo Fernandes de la Real Zaragoza. Fotbalistul a ajuns în cele din urmă la Manchester City, iar acum este împrumutat în Serie B la Perugia, unde este coleg cu Vlad Dragomir.

Michael Edwards, unul din acuzați. Sursă foto: thisisanfield.com
Michael Edwards, unul din acuzați. Sursă foto: thisisanfield.com

Între timp, Guardiola îi laudă pe „cormorani”

Înaintea partidei cu Watford din etapa 6 din Premier League, Pep Guardiola a lăudat-o din nou pe Liverpool, despre care a spus că este cea mai grea echipă contra căruia a jucat în toată cariera lui: Sunt cei mai dificili adversari pe care i-am avut în toată cariera mea. Nu au prea multe puncte slabe, au absolut tot când vine vorba de joc pozițional, contraatac, tranziții, joc ofensiv, joc defensiv și mentalitate”.

„În plus, „Anfield” este stadionul în care orice se poate întâmpla. Îi apreciez mult, am mai spus și în sezonul trecut, o spun și acum”, a mai spus antrenorul lui Manchester City.

  • 48 de ani a împlinit Pep Guardiola pe 18 ianuarie