News

Ca în filmele cu mafioți. Un milionar din Constanța a fost răpit și torturat ore întregi, detaliile întregii operaţiuni

Un milionar în criptomonede și-a văzut moartea cu ochii, după ce a fost răpit și torturat ore întregi, exact ca în filmele cu mafioți.
18.05.2023 | 13:37
Ca in filmele cu mafioti Un milionar din Constanta a fost rapit si torturat ore intregi detaliile intregii operatiuni
Un milionar din Constanța a fost răpit și torturat ore întregi, detaliile întregii operaţiuni Colaj Fanatik. Sursa foto: Hepta.ro/Facebook
ADVERTISEMENT

Răpire ca în filmele cu mafioți, în județul Constanța, victima fiind un milionar în criptomonede. Totul s-a petrecut în urmă cu un an, atunci când Costin Miu a fost luat pe sus de pe stradă, dintr-un cartier exclusivist din Mamaia.

Un milionar a fost răpit și torturat din cauza unei datorii

Trei nigerieni, plătiți de un cetățean londonez, sub comanda unui traficant de droguri din Constanța, s-au ocupat de întreaga operațiune. După ce a fost răpit de pe stradă, milionarul a fost dus în fosta tabără din Năvodari, unde a fost torturat ore întregi.

ADVERTISEMENT

Costin Miu, un bărbat din Constanța, a devenit milionar în criptomonede, însă ar fi „omis” să își achite o datorie în valoare de trei milioane de euro către londonezul care a plănuit întreaga operațiune.

Prin urmare, cel din urmă a apelat la traficantul de droguri Alexandru Dorobanțu, care l-a ajutat să pună la cale răpirea. Trei nigerieni au fost trimiși din Londra, iar operațiunea a început.

ADVERTISEMENT

Dorobanțu a declarat că nu a vrut să foloseasă violența

Conform rechizitoriului, publicat de Adevărul.ro, Dorobanțu ar fi declarat în fața instanței că nu a vrut să folosească violența, încercând, inițial, să stea de vorbă cu Miu pentru a înapoia datoria londonezului. Însă, Costin Miu a fugit, iar a doua zi, pe 5 mai 2022, a decis să schimbe abordarea. Prin urmare, a pus la cale răpirea.

Răpitorii au reușit să îl bage în mașină, cu forța, i-au legat mâinile și i-au pus o cagulă pe cap. Mai mult, anchetatorii spun că victima a fost sedată. „În acele momente, persoana vătămată a văzut și a simțit că este înțepată cu o seringă cu ac subțire în zona abdomenului, după care a resimțit o stare de moleșeală și furnicături în degete“, se arată în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit să scape milionarul

Ulterior, Costin Miu a ajuns în fosta tabără Năvodari, iar acolo a fost torturat ore întregi, agresat și înțepat cu un cuțit, pentru a spune răpitorilor parolele la conturile în criptomonede.

Salvarea milionarului a venit datorită vecinilor care au asistat, neputincioși, la scena răpirii. Oamenii au sunat la 112 și au relatat grozăvia. Astfel, polițiștii au reușit să surprindă un prieten de al lui Dorobanțu, în timp ce încerca să mute mașina victimei din locul răpirii, la rugămintea traficantului de droguri.

ADVERTISEMENT

În acest fel, oamenii legii au reușit să afle cine se afla în spatele răpirii în stil mafiot. În cele din urmă, Costin Miu ar fi fost lăsat să plece, după ce i-ar fi promis lui Dorobanțu că nu va dezvălui întreaga poveste și că va plăti răpitorilor o sumă de bani, în schimbul eliberării sale.

În acel moment, persoana vătămată i-a spus că îl ajută atât timp cât și el îl va elibera contra unei sume de bani pe care se obligă să o plătească. Dorobanțu a fost de acord cu propunerea lui, i-a dat cagula jos și au purtat o discuție timp de aproximativ 20 minute, concluzia fiind că persoana vătămată va merge la poliție să dea o declarație care să-l ajute pe O.I. iar, ulterior, vor merge împreună la București, unde victima va remite suma de bani promisă, între 200.000 – 300.000 de euro. După finalizarea discuției, Dorobanțu a mers și a vorbit cu persoanele de culoare și le-a asigurat că el va rezolva toate problemele legate de persoana vătămată, însă ceilalți participanți s-au arătat îngrijorați de faptul că Miu le văzuse fețele”, au transmis procurorii.

Ulterior, după ce a ajuns la Poliția Mamaia, Costin Miu a încălcat promisiunea și a declarat întreg adevărul. Acum, Alexandru Dorobanțu a fost condamnat la închisoare pentru 7 ani și 4 luni. Decizia magistraților a fost contestată, urmând ca procesul să aibă loc în luna decembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT