Fotbal international

Ca în vremurile bune! Casillas a apărat un penalty în Lokomotiv Moscova – Porto 1-3. Video

Autor: Claudiu Surmei | 25.10.2018 | 09:31
Iker Casillas a apărat un penalty în Lokomotiv Moscova - Porto 1-3

Portarul spaniol Iker Casillas este înformă la 37 de ani! A apărat un penalty în partida Lokomotiv Moscova – Porto, din runda cu numărul 3 din grupele Champions League, la scorul de 0-0. Portughezii au avut și ei un penalty, pe care nu l-au ratat, iar scorul final al întâlnirii a fost 1-3. Porto este lider în Grupa D, cu 7 puncte, urmată de Schalke, la 2 lungimi de undă distanță.

Casillas a ajuns la al 19-lea penalty apărat în întreaga carieră, fără a pune la socoteală și loviturile de departajare: 15 pentru Real Madrid, 2 pentru echipa națională a Spaniei și 2 pentru Porto. Portarul spaniol a fost esențial pentru echipa sa în partida jucată la Moscova. Arbitrul întâlnirii a acordat penalty pentru Lokomotiv după 9 minute de joc, după ce Alex Telles l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Alexei Miranchuk. Fernandes a fost desemnat să execute lovitura de la 11 metri, însă Casillas a fost atent și s-a întins cât a putut de mult, respingând șutul jucătorului rus.

Iker Casillas a apărat un penalty în Lokomotiv Moscova – Porto 1-3

Telles nu a mai greșit ulterior în fața lui Alexei Miranchuk și a lui Eder, iar Porto a deschis scorul în minutul 26 din penalty. Marega a transformat în gol lovitura de la 11 metri, iar internaționalul mexican Herrera a majorat diferența din centrarea conaționalului Corona. Anton Miranchuk a redus din diferență pentru gruparea din capitala Rusiei, stabilind scorul pauzei, iar Corona a dus scorul la 3-1 după 2 minute de la reluarea jocului. Șansele rușilor de a reveni în joc au fost spulberate în minutul 76, când Solomon Kverkveliya a primit cartonaș roșu. Lokomotiv Moscova – Porto s-a terminat 1-3.

Iker Casillas a bifat 125 de partide în tricoul lui Porto, a primit 90 de goluri și a ținut poarta intactă în 60 de ocazii. Casillas a mai jucat 725 de meciuri pentru Real Madrid, unde a primit 750 de goluri și a realizat 264 de clean sheet-uri. A debutat la naționala Spaniei în anul 2000 și a jucat în 167 de meciuri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!