Sport

Ca la noi la nimeni. După Burleanu la FRF, Gino Iorgulescu este și el singurul candidat la șefia LPF!

Gino Iorgulescu (65 de ani) se pregătește de un nou mandat în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Actualul șef e singurul candidat la alegerile din 24 mai.
09.05.2022 | 22:30
Ca la noi la nimeni Dupa Burleanu la FRF Gino Iorgulescu este si el singurul candidat la sefia LPF
Gino Iorgulescu, singurul candidat la șefia LPF. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Situația tragicomică de la alegerile pentru președinția Federația Română de Fotbal se repetă și la Liga Profesionistă de Fotbal. Președintele în exercițiu, Gino Iorgulescu, nu are rival la alegerile din 24 mai și va obține mandatul cu numărul trei.

Gino Iorgulescu, singurul candidat la alegerile pentru șefia LPF

Luni, 9 mai, a fost ultima zi în care candidații, care aspirau la fotoliul de președinte al LPF, își puteau depune dosarul. Singurul care și-a înaintat candidatura a fost Gino Iorgulescu, care va rămâne șef la Ligă la fel ca în cazul lui Răzvan Burleanu, care nu a avut contracandidat la alegerile pentru președinția FRF din 12 aprilie.

ADVERTISEMENT

Iorgulescu este președinte LPF din noiembrie 2013, când a câștigat alegerile împotriva lui Dumitru Dragomir.

„Vă anunț că am luat hotărârea să punem alegerile pe 24 mai. Și FRF a făcut alegeri anticipate, astfel că va începe un campionat cu noi președinți. Eu candidez, da.

ADVERTISEMENT

Eu sunt mulțumit de mandatele mele pentru că am adus foarte mulți bani la LPF. Acum negociem cu societatea care deține drepturile TV pentru a mări puțin suma.

Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi în mai”, a declarat Gino Iorgulescu în cadrul unei conferinte de presă, pe care a susținut-o în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu: „Mi-ar fi plăcut să am un contracandidat!”

În ceea ce îl privește pe Răzvan Burleanu, aflat și el la al treilea mandat în calitate de președinte al FRF, acesta s-a arătat dezamăgit că n-a avut rival la scrutinul din 12 aprilie.

„Vă spun foarte sincer că mi-ar fi plăcut să am un contracandidat, să dezbatem idei şi viziuni, alternative despre modul în care să dezvoltăm fotbalul în România, mai bine, mai sănătos.

ADVERTISEMENT

Dezbaterile le-am avut tot cu dumneavoastră, atunci când ne-am întâlnit în ţară şi am discutat despre modurile în care am vorbit să implementăm documentele strategice.

Singurul lucru bun pe care îl extrag din această situaţie este că arătăm unitate, determinare şi încredere. Drumul pe care ne aflăm împreună deja de opt ani şi, am simţit acest lucru în toate întâlnirile pe care le-am avut”, a declarat șeful de la „Casa fotbalului”.

ADVERTISEMENT