News

Ca peștele pe uscat. Interlopul Rechinul se plânge de condițiile din închisoarea din Mexic

Florian Tudor, zis Rechinul, este încarcerat în Mexic pentru mai multe infracțiuni.
03.07.2021 | 17:57
Ca pestele pe uscat Interlopul Rechinul se plange de conditiile din inchisoarea din Mexic
ADVERTISEMENT

Interlopul s-a impus în lumea infracțională din țara sud-americană, unde a făcut bani clonând carduri și dezvoltând și alte afaceri ilegale.

Ca peștele pe uscat. Interlopul Rechinul se plânge de condițiile din închisoarea din Mexic

Rechinul acuză faptul că este maltratat și izolat, potrivit cotidianului mexican La Razon. Primul judecător districtual pentru chestiuni administrative din Mexico City a declarat valid transferul lui Florian Tudor în închisoarea Altiplano.

ADVERTISEMENT

În urma acestei decizii, judecătorul Jonathan Bass Herrera a pasat hotărârea de a-l ține în închisoare pe român în mâinile unui judecător în materie penală.

Florian Tudor a depus, la data de 22 iunie, un apel de neconstituționalitate împotriva „detenției în regim de izolare și a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, într-un centru federal de detenție din Almoloya de Juárez, statul Mexic.

ADVERTISEMENT

Doi magistrați au respins deja cererea de protecție a „Rechinului”, care se plânge de maltratare, izolare și transfer de la o închisoare la alta fără să fi fost consultat în prealabil.

Închis într-o închisoare de maximă siguranță

Anterior, Judecătoria a șasea Penală a districtului Amparo, din Mexico City, a respins „ca inadmisibilă” cererea de protecție judiciară solicitată de Tudor, care a dorit să anuleze decizia unui judecător de a-l transfera în închisoarea de maximă securitate Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o închisoare federală de maximă securitate care se află la aproximativ 25 km de Toluca. Centrul de detenție are o suprafață de 260.000 mp și o capacitate de 724 de deținuți. Este închisoarea cu cel mai înalt nivel de securitate din Mexic.

Florian Tudor, liderul grupării Riviera Maya din Mexic, nu va fi extrădat în România, după ce un judecător mexican a suspendat ordinul prin care acesta a fost reţinut pentru extrădare.

ADVERTISEMENT

Rechinul rămâne deocamdată în Mexic datorită unei proceduri legislative stufoase, invocate de avocatul său. Acesta reclamă că nu îi sunt respectate drepturile. Ba mai mult, că sunt abuzuri ale procurorilor români la adresa lui Florian Tudor.

Judecătorii mexicani vor decide dacă dosarul e temeinic şi abia apoi Florian Tudor va fi trimis înapoi în România.

Presupusul lider al mafiei românești din Mexic a fost arestat în Quintana Roo, pe 27 mai, de agenții Procuraturii Generale (FGR). Potrivit primelor rapoarte, interlopul este reținut printr-un ordin în scopuri de extrădare.

Şapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosar. Grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor.

ADVERTISEMENT