News

Cadavru profanat la o capelă mortuară din Brașov. „Am găsit-o dezbrăcată, au vrut să-i fure și dinții”

15.05.2021 | 17:13
Cadavru profanat la o capela mortuara din Brasov Am gasito dezbracata au vrut sai fure si dintii
ADVERTISEMENT

Sicriul unei femei a fost jefuit la capela cimitirului municipal din Brașov, hoții încercând chiar  să fure dinții de aur din gura răposatei.

Poliția a început anchetarea cazului, însă deocamdată nu are niciun suspecț, informează Antena 3.

ADVERTISEMENT

De la Brașov vin scene șocante. Sicriul unei femei, depus la capela Cimitirului Municipal, a fost jefuit. Hoții au furat un inel și o icoană. Poliția a demarat o anchetă penală, dar nu are niciun indiciu până la această oră.

Capela mortuară este nepăzită pe timpul zilei

Rudele femeii de 66 de ani depuseseră sicriul la capelă și s-au întors după două ore, când au avut parte de un șoc.

ADVERTISEMENT

Am dat jos capacul și am găsit-o dezbrăcată. Nu ne deranjează că i-au furat un inel, 100 de lei și i-au furat icoană. Mă deranjează că au vrut să-i fure și dinții. Dacă statul ne obligă să aducem mortul aici, nu poți să-l ții acasă, ar trebui să fie cineva să îl păzească”, a spus una dintre rudele defunctei.

Autoritățile locale au confirmat existența acestui incident și au anunțat că poliția investighează cazul.

ADVERTISEMENT

Astăzi, aproximativ între orele 12.00 şi 14.00, la Casa rece de la Cimitirul Municipal am avut un incident. Aparţinătorii unei persoane decedate au sesizat faptul că, în acest interval, cineva a deschis capacul sicriului şi a luat de la decedată un inel, o iconiţă şi suma de 8 lei. Totodată, hainele persoanei decedate erau în dezordine şi mâinile nu mai erau în aceeaşi poziţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Cel puţin în ultimii 20 de ani nu s-a mai semnalat un astfel de incident. Accesul la Casa rece, pe timpul zilei, este nerestricţionat”, a precizat Sorin Toarcea.

ADVERTISEMENT