Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Alex Ioniță, caracterizare savuroasă din partea lui Mutu: „Cade o bombă lângă el, o dă mai încolo cu piciorul”. Video Exclusiv

În direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adi Mutu a răspuns provocării de a-i caracteriza pe Onea, Emmers și Alexandru Ioniță.
31.10.2022 | 20:10
Alex Ionita caracterizare savuroasa din partea lui Mutu Cade o bomba langa el o da mai incolo cu piciorul Video Exclusiv
Alex Ioniță, caracterizare savuroasă din partea lui Mutu: ”Cade o bombă lângă el, o dă mai încolo cu piciorul”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Rapid s-a impus, 2-1, în derbyul cu CFR Cluj. Rezultat în urma căruia giuleștenii rămân la cinci puncte de liderul Farul. Și s-au distanțat la patru lungimi de campioană, care, este adevărat, are două meciuri mai puțin. Un succes care l-a făcut fericit pe Adrian Mutu, lucru pe care l-a recunoscut în dialogul purtat cu Horia Ivanovici în ediția de luni, 31 octombrie, a emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Unul în care, a făcut și o analiză a câtorva jucători care i-au atras atenția realizatorului. 

”Onea crește de la meci la meci, este super-profesionist”, spune Adrian Mutu

Primul nume la care s-a făcut referire este cel al fundașului dreapta, Răzvan Onea. ”De unde l-ai scos pe acest băiat, Onea? Eu îl ador”, a spus Horia Ivanovici. Iar Adrian Mutu a dezvăluit că el a avut încredere în calitățile fotbalistului, dar faptul că acesta nu a evoluat prea mult până acum a fost din pricina accidentării care l-a ținut vreme lungă departe de gazon.

ADVERTISEMENT

”Onea era la Rapid, dar a fost accidentat. A avut probleme la colaterale, la genunchi, și a stat în afara terenului șase luni. A făcut pregătirea, a făcut și suplimentar.

Nu l-am folosit niciun meci în pregătire și nici la începutul campionatului. Am făcut lucrul acesta intenționat, și vorbind, bineînțeles, și cu băiatul, să nu creadă că am altceva cu el, doar pentru a-l proteja.

ADVERTISEMENT

Pentru că știu ce înseamnă operație la genunchi. Mi-era frică în pregătiri. Pentru că el tocmai intrase să se pună la punct din vedere fizic și îmi era frică de oboseala acumulată, plus meciurile de pregătire, în care se întâmplă multe lucruri.

Arbitrii permit mult mai multe lucruri și sunt mai mari șansele de accidentare. I-am spus băiatului, nu te bag, nu te folosesc în niciun meci de pregătire. 

ADVERTISEMENT

Vreau doar să fii 100% fizic, să faci forța musculară la același nivel pe care-l aveai înainte. Iar când o să fii pregătit, stai liniștit că o să intri.

Crește de la meci la meci. Este al doilea joc în care, l-am văzut și eu, și l-a recunoscut și el. Mi-a spus, Mister, este al doilea meci în care nu am fost fricos.

ADVERTISEMENT

Crește, este super-profesionist, se antrenează foarte bine, este un băiat foarte educat, și focusat pe ceea ce înseamnă fotbal. Și începe să culeagă roadele seriozității, și sper să o facă și în continuare”, a dezvăluit Mutu în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Răzvan Onea, o soluție pentru națională

Prestațiile lui Răzvan Onea l-au determinat pe Adrian Mutu să-i dea dreptate lui Horia Ivanovici care a afirmat că dacă Onea va continua să joace la același nivel poate să devină o soluție pentru echipa națională.

”Cu siguranță. Aseară chiar mi-a spus cineva. Chiar după meci. Fiind subiectiv, pentru că e parte din clubul nostru, dar nu la nivel administrativ.

Onea la națională în câteva luni, mi-a spus. Da, dar naționala și ritmul acolo sunt la nivelul acesta permanent. Și trebuie să-l menții”, a punctat tehnicianul Rapidului în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Adi Mutu despre Xian Emmers: „Un jucător super profesionist, genul roboțel”

Un alt nume care i-a atras atenția lui Horia Ivanovici este cel al belgianului Xian Emmers. ”Mie mi se pare cel mai în formă mijlocaș din campionat. Mă uit la acest belgian…

De multă vreme nu am mai văzut un jucător atât de bun. Emmers a devenit un jucător care crește de la meci la meci. Și ce mi-a plăcut la el, ce m-a impresionat. Și-a arătat valoarea în meciurile cu miză”, a afirmat Horia Ivanovici.

Cine l-a adus? Înainte de a răspunde la această întrebare, Adrian Mutu a dorit să puncteze alte aspecte despre jucătorul belgian.

”Povestea lui este foarte interesantă. El este crescut în spirit sportiv. Tatăl său are în jur de 40 de meciuri la echipa națională. Așadar, educația fotbalistică o are.

Super-profesionist, genul roboțel. A lucrat în Italia, știe tot ceea ce înseamnă tactică. Și înțelege imediat”, a punctat Adrian Mutu în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Adrian Mutu spune că el este cel care și-a dat acordul pentru aducerea jucătorului. Dar meritul transferului le aparține președintelui Daniel Niculae și patronului Victor Angelescu.

”Când am vorbit despre el, cu Nico (n.r. Daniel Niculae) și Victor (n.r Angelescu), ne-am uitat. Are un trecut la Inter, deci nu era un jucător pe care să nu-l iei în seamă.

Ne-am uitat, am zis, da, e ok, toți. Dar cred că cel mai mare merit îl au Victor și Nico. Pentru că ei au reușit să-l convingă. Pentru că la început a fost un nu din partea lui. 

A venit, s-a uitat la meci, nu știu care au fost tratativele cu clubul. Aici Victor poate să vă lămurească. Cert este că eu mi-am dat acordul, ce au făcut Nico și Victor Angelescu a contat. Pentru că știu că a fost foarte greu de adus”, a precizat Adrian Mutu.

Faptul că-l are la jucător pe belgian îl mulțumește pe Adrian Mutu. Care explică și motivele. ”Mă bucur că-l am. Atât el, cât și Kait, sunt doi jucători care pot să acopere mai multe poziții, atât în atac, cât și în defensivă. Sunt doi jucători care vorbesc foarte puțin și se antrenează foarte mult.

Sunt genul de jucători care lucrează și înainte, și în timpul, și după antrenament. Sunt genul de jucători pe care orice antrenor și i-ar dori.

Pentru că nu-ți creează probleme. Și sunt super-inteligenți tactic. Nu degeaba Kait este și în naționala Estoniei”, spune Mutu.

În opinia sa, în pofida prestațiilor excelente, Emmers nu a atins încă potențialul maxim: ”Cred că poate mai mult. Abia acum începe să înțeleagă fotbalul nostru”.

”Ești în România. Trebuie să știi limba română!”

Un alt aspect cu care Emmers l-a impresionat pe Adrian Mutu este faptul că învață limba română. Un lucru la care tehnicianul ține, considerându-l o chestiune de principiu.

”Deja a început să vorbească limba. Ceea ce este incredibil. A venit într-o dimineață, după o săptămână. Și am rămas toți, așa…Ne-a spus: >. Ne întrebam, este Emmers?

Eu, dacă vorbesc cu Marco Dugandzic și după aceea mă adresez lui Emmers, o fac în italiană. Dacă vorbesc cu Kait în engleză, folosesc engleza și cu Emmers.

El nu are niciun fel de problemă. Pentru că le știe pe amândouă. Așa cum și Marco vorbește ambele limbi. Comunicarea fucționează. Și i-am și spus. Vreau să mergem mai departe. Să vorbesc cu Albu și să vorbesc cu tine românește. Pentru că la Rapid se vorbește limba română la ședințe”, spune Mutu.

Și nuanțează. Evident, li se adresează ulterior, pentru a le oferi detalii, în limba pe care o cunosc mai bine. Și pentru că marea majoritate a jucătorilor străini vorbesc engleza, uneori indicațiile sunt oferite în această limbă, dar se și traduc. Dar, la Rapid se impune spiritul românesc.

”Trebuie să știi limba română. Eu când am ajuns în Italia, nu mi-a spus nimeni, nimic, în engleză. Direct în italiană. Știi, nu știi, te descurci.

Așa și la noi, cu puțin ajutor. Dar este o chestiune de principiu. Ești în România, trebuie să știi limba română”, a dezvăluit Mutu în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

”Ioniță nu este impulsiv deloc. Este de un calm incredibil”, dezvăluie Adrian Mutu

Horia Ivanovici a dorit să trateze și subiectul Ioniță. Jucător care, spune el, nu l-a încântat în partida cu CFR Cluj. Și care nu i-a plăcut în ultima vreme. ”Nu-mi place că nu se concentrează în anumite momente. Uite, aseară, în minutul 45, meciul era aproape terminat la 2-0. Are o superficialitate care mă enervează”, i-a spus, tranșant, Ivanovici.

Mutu a comentat zâmbind: ”Ioniță…cade o bombă lângă el, o dă mai încolo cu piciorul. Toată lumea ar fugi. El o împinge cu piciorul. Așa de calm este.

Este un jucător diferit. Nu este impulsiv deloc. Are un calm și, o nesimțire, în sensul bun, incredibile. De aceea, în multe momente decide un meci, pentru că are calitatea aceasta.

Într-adevăr, aseară, eu cred că preluarea lui a fost…Nu contează că este cu stângul sau cu dreptul. Mi-a spus cineva: dacă și-o făcea pe stângul…

Ioniță a dat gol la Craiova, cu CSU, cu dreptul. O ștachie, cum spunem noi, în colțul lung. Nu dă cu dreptul la fel de bine precum cu stângul, dar dă bine.

N-a fost vorba despre piciorul cu care a preluat, ci faptul că a rămas mingea sub el. Dacă se informa dinainte, să vadă că este singur…N-a fost inspirat cum aș fi vrut eu. Dacă era și el în formă excelentă, scorul era altul”.

VEZI VIDEO MAI JOS.

”Ești Pele Ioniță acum, și-mi faci tu semn când vrei să te schimb”

Alexandru Ioniță a fost prima schimbare. Lăsându-i locul lui Dugandzic. Cel care a scos și a transformat penalty-ul care a stabilit scorul final. Adrian Mutu spune că a fost vorba despre o întâmplare și că nu este primul jucător pe care obișnuiește să-l înlocuiască. Și a precizat, cu umor, că va ține mereu o schimbare pentru el.

”În meciul trecut a jucat 90 de minute. În meciul de Cupă el a cerut schimbarea. Și după ce m-a certat Ilie Dumitrescu, i-am spus lui Ioniță. De-acum încolo țin o schimbare pentru tine. 

Ești Pele Ioniță acum, și-mi faci tu semn când vrei să te schimb. Și Ilie Dumitrescu a spus același lucru. Că nu înțelege de ce l-am scos. Are dreptate. Țin o schimbare, bulgare, nicio problemă”, a precizat Adrian Mutu în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT
Tags: