Sport

A căzut recordul lui Darwin Nunez! Manchester United a perfectat transferul de 100 de milioane al lui Antony de la Ajax

Manchester United s-a înțeles cu Ajax Amsterdam pentru transferul atacantului brazilian Antony, iar transferul de 100 de milioane de euro a fost anunțat oficial.
29.08.2022 | 19:10
A cazut recordul lui Darwin Nunez Manchester United a perfectat transferul de 100 de milioane al lui Antony de la Ajax
Presa engleză scrie că Manchester United și Ajax s-au înțeles în cele din urmă pentru transferul brazilianului Antony pentru o sumă record: 100 de milioane de euro. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-08-2022
12:59

Antony va fi prezentat după vizita medicală

Manchester United și Ajax Amsterdam au bătut palma pentru transferul brazilianului de 22 de ani Antony.

Atacantul cumpărat de ”lăncieri” pentru 15,75 milioane de euro în urmă cu doi ani, va aduce în contul lui Ajax nu mai puțin de 100 de milioane de euro.

Sud-americanul va fi prezentat oficial abia după ce va efectua și vizita medicală. Antony a marcat 31 de goluri și a oferit 27 de pase decisive în cele 134 de meciuri pentru Ajax și Sao Paulo, clubul care l-a format.

Fotbalistul a intrat și în circuitul naționalei ”selecao” pentru care a jucat în 9 partide reușind să marcheze de două ori și să ofere alte două pase decisive

Erik ten Hag l-a pus pe fostul său elev, atacantul brazilian Antony, pe lista de achiziții încă de la începutul verii. Ajax s-a ținut însă tare, a refuzat ofertă după ofertă și, mai mult, i-a propus acestuia un nou contract. Jucătorul era însă hotărât să lucreze din nou cu fostul său antrenor, și, în cele din urmă, conducătorii clubului au decis să-l lase să plece. Însă nu în orice condiții.

”Here we go”, a scris, pe rețelele de socializare, agentul lui Antony

Antony sosit la Ajax Amsterdam, de la Sao Paulo, în 2020. Avea să fie o achiziție reușită. Mărturie stau cele 25 de goluri şi 22 de pase decisive în 82 de apariţii în tricoul echipei olandeze.

ADVERTISEMENT

Performanțe care, așa cum spuneam, l-au transformat și într-unul dintre preferații antrenorului ten Hag. Și, după sosirea acestuia la Manchester United, jucătorul a devenit o prioritate pe lista de achiziții.

Însă, dacă Ajax a acceptat destul de rapid să-i permită fundașului argentinian Lisandro Martinez să îl urmeze pe fostul său tehnician, nu același lucru s-a întâmplat în cazul lui Antony.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă însă, dorința jucătorului a fost determinantă. Mai cu seamă după ce acesta a declarat, public, că-și dorește să plece la Manchester United.

Iar Junior Pedroso, reprezentantul jucătorului, a scris pe rețelele de socializare „Here we go”. Însoțit de un emoji cu un avion, în timp ce textul propriu-zis a fost scris cu un font alb și roșu. Sugerând că jucătorul se îndreaptă către Manchester.

ADVERTISEMENT

Transferul a fost confirmat și de Fabrizio Romano, cu o postare pe Twitter. În care precizează și durata acordului. Cinci ani, cu opțiune pentru încă unul.

”Le cer să mă vândă pentru cea mai mare ofertă primită pentru un jucător care joacă în Eredivisie”

Decizia vine după ce Antony a declarat, într-un interviu, că a refuzat și ultima propunere a clubului. ”În această perioade de transferuri am existat mai multe oferte ale lui United. Dar și o propunere de la Ajax pentru o reînnoire a contractului.

ADVERTISEMENT

Eu eram însă decis. Și am refuzat propunerea clubului, spunându-le că vreau să plec. Astăzi, într-o întâlnire cu conducerea, mi-am exprimat din nou intenția de a părăsi clubul. De data aceasta cu o ofertă considerabilă pe masă.

Ajax a adus deja alți jucători dar a refuzat mereu să mă lase să plec argumentând că le este greu să îmi găsească un înlocuitor.

Nu le cer să-mi dea drumul, ci să mă vândă pentru cea mai mare ofertă primită pentru un jucător care joacă în Eredivisie”, a spus jucătorul.

Și, într-adevăr, are dreptate. Suma oferită de Manchester United, 80,75 milioane de lire, la care se adaugă diverse bonusuri de 4,25 milioane de lire, reprezintă un record pentru un transfer din Olanda. Ca și cea mai mare sumă plătită în această perioadă de mercato.

Recordul era deținut de Darwin Nunez, transferat de la Benfica la Liverpool pentru 75 de milioane de euro, la care se pot adăuga alte 25 de milioane de euro în funcție de performanțele jucătorului și ale echipei engleze. Un total tot de 100 de milioane de euro, însă cu o sumă fixă mai mică decât în cazul lui Antony.

ADVERTISEMENT