News

Căderi masive de grindină în Argeș. Imaginile au devenit virale VIDEO

15.08.2019 | 19:59
Caderi masive de grindina in Arges Imaginile au devenit virale VIDEO
Căderi masive de grindină în Argeș. Imaginile au devenit virale VIDEO

Căderi masive de grindină în Argeș, în urmă cu scurt timp. Imagini cu gheața care a acoperit pământul, în luna august, au împânzit rețelele de socializare.

Căderi masive de grindină în Argeș

În imaginile postate pe Facebook de cei care au trecut prin zona Dedulești, din județul Argeș, se vede cum terenurile de la marginea drumului sunt acoperite cu un strat alb, ca urmare a grindinei căzute în zonă în cursul zilei.

Surprinși de acest peisaj, mulți dintre cei care au trecut prin zonă au fotografiat și filmat, iar imaginile au fost postate pe Facebook.

Asa ceva nu am mai vazut! Dealul Negru ,Dedulesti !!!??

Gepostet von Alexandru Alex am Donnerstag, 15. August 2019

Județele Argeș și Vâlcea, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale

Meteorologii au emis, joi, mai multe avertizări Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe localități din județele Argeș și Vâlcea. Potrivit acestora, în aceste zone erau anunțate averse de 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și căderi de grindină. Reamintim că ANM a emis o informare meteo de furtuni și instabilitate atmosferică. Furtunile își vor face apariția din această după amiază în centrul și sudul României, informează Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea de instabilitate termică este valabilă de azi, de la ora 10:00 până mâine, 16 august, la ora 09:00.

Se vor semnala fenomene precum intensificări ale vântului, ploi cu aspect de vijelie, dar și căderi de grindină. În intervale scurte de timp, mai ales la deal și la munte, cantitățile de apă ar putea depăși 40 de litri pe metrul pătrat. În Capitală, furtunile se vor strânge după amiază, în jurul orei 17:00 și în timpul nopții.

Maxima acestei zile, în ciuda ploilor, va fi de 30 de grade în sudul și centrul țării, iar începând de mâine temperaturile vor scădea până la 27-26 de grade Celsius. Vremea se va încălzi din nou, cu temperaturi de peste 30 de grade abia de luni, 19 august 2019, când în Bărăgan și Lunca Dunării se vor atinge din nou 32-33 de grade la umbră.