Lupta pentru putere în fotbalul românesc. MUTARE-ŞOC pe ruta LPF-FRF: “E HAOS. Altul e scopul”

Adrian Dumitru   
în Casa Pariurilor Liga 1
03/01/2014, 17:00
Lupta pentru putere în fotbalul românesc. MUTARE-ŞOC pe ruta LPF-FRF: “E HAOS. Altul e scopul”

Schimbarea lui Dumitru Dragomir cu Gino Iorgulescu aduce şi primele modificări în cadrul organigramei LPF-ului. În interiorul forului condus de fostul preşedinte al lui FC Naţional se pregăteşte prima bombă a anului 2014 – cedarea comisiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal sub tutela FRF!

Conform unor surse apropiate conducerii LPF , Gino Iorgulescu şi Mircea Sandu au ajuns la un acord care presupune trecerea comisiilor sub conducerea “Naşului”. “E ciudat. În urma analizei făcute de noua conducere, munca pe care comisiile au depus-o a fost apreciată! Singura nemulţumire a actualei conduceri a fost faptul că se întîrzie foarte mult la şedinţe, dar acest lucru se întîmplă de mulţi ani, nu este ceva nou! Nimeni din LPF nu înţelege ce se doreşte cu această mutare, comisiile şi-au făcut bine treaba în ultimii ani, în timp ce la FRF e haos cu actele! Probabil altul este scopul…”, au dezvăluit surse din cadrul instituţiei.

Acest “cadou” neaşteptat este probabil gestul de recunoştinţă pe care Iorgulescu îl face în faţa lui Sandu, care, conform spuselor lui Dumitru Dragomir, l-a ajutat să cîştige alegerile din toamna trecută. Să ai în subordine comisiile înseamnă, în fotbalul românesc, să ai puterea, pentru că acestea pot fi folosite şi pentru diverse interese ascunse.

Plecări masive de la LPF!

Cedarea comisiilor nu e singura schimbare majoră pe care o face noul preşedinte al LPF-ului. Mai mulţi oficiali ai instituţiei urmează să părăsească posturile pe care le ocupă în prezent. “Vor fi schimbări majore care îi includ pe membrii cu ştate vechi! Cinci persoane cu funcţii cheie au fost anunţate că trebuie să plece!”, au încheiat aceleaşi surse.

Închide ×