Fotbal intern

Cadou inedit pentru Mircea Rednic în ziua când a împlinit 58 de ani! Poezia virală a lui Poli Iaşi: “Și în viitorul an/Să te faci și mai ieșean”

09.04.2020 | 17:29
Cadou inedit pentru Mircea Rednic in ziua cand a implinit 58 de ani Poezia virala a lui Poli Iasi Si in viitorul anSa te faci si mai iesean
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a împlinit 58 de ani, iar oficialii lui Poli Iaşi au decis să-i facă un cadou inedit antrenorului echipei. Moldovenii i-au dedicat o poezie genială “Puriului”, semn că mai există umor şi în această perioadă grea prin care trece întreaga omenire.

Poezie-cadou pentru Mircea Rednic: “Mircea cel Mare”

Joi, 9 aprilie 2020, Mircea Rednic a împlinit 58 de ani, iar site-ul lui Poli Iaşi a decis să marcheze acest moment printr-o poezie inedită dedicată antrenorului care a preluat echipa în iarnă. Moldovenii au numit poemul “Mircea cel Mare” şi parcurge momentele din a doua parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

“Era la sfârșit de an/Când un brav hunedorean/Lăsa “Țările de Jos”/Și un alt contract bănos/Ca să vină în Copou…/Mulți au cam făcut miștou. 

Cum e asta? E o glumă?/Nu! Ne strângem împreună!/Mai aducem jucători/Că nu suntem amatori!/Și-am plecat spre “Semilună”./Nici nu ne știam de-o lună./Și-am jucat trei amicale/Și-aveam semne de ‘ntrebare/ O să biruim, noi, oare?

ADVERTISEMENT

S-a reluat și campionatul/Și-am mers din eșec în altul/Dar munceam, ne antrenam/Cu sudoare și speram/C-o să fie cândva bine…/Pentru cine, pentru mine? Pentru cei care trudesc/Și tot timpul năzuiesc,/Fotbalul nu-l păcălesc!

Mircea sta îngândurat:/Nu-i posibil! Am lucrat!/Pe toți i-am analizat!/O știu și elevii mei/Că suntem mai buni ca ei!/Peste nu foarte mult timp/Rezultatele au venit./Punct afară și ‘ntr-o seară/Am mers în semifinală/În Cupă, ca odinioară…/Și pe “câini” i-am bătut iară!

ADVERTISEMENT

A venit alt adversar/De care n-aveam habar./Dar la cât suntem de buni/O să strângem iar din pumni/Că avem de apărat/Copoul cel minunat!/Și o să răzbim, să știți!/Fără să avem răniți!/Că nu s-a văzut vreodată/Coach-ul să ne lase baltă!/Că nu e specialist mai… tehnic/Decât, al nostru, Mircea Rednic”, este prima partea din poezia dedicată lui Mircea Rednic.

Post scriptum la poezia “Mircea cel Mare”

Poezia dedicată de Poli Iaşi lui Mircea Rednic, care a rememorat momentele importante din a doua parte a sezonului 2019-2020, are şi un post scriptum special.

ADVERTISEMENT

“Pentru că nu ești aici/Toți, de la mari pân’ la mici/Îți dorim să fii voios,/ Puternic și sănătos!/O să treacă și COVIDUL/Și-o să vină iarăși timpul/Să ne bucurăm cu toții/De succese de proporții!

Și în viitorul an/Să te faci și mai ieșean!/Și acum, ca la sfârșit/Ține minte, negreșit:/Cu drag ne vom duce crucea/Cât alături ne e…Mircea!”.

ADVERTISEMENT