Sporturi

Cadou pentru Simona Halep. Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros încep de ziua ei. Oficial!

17.06.2020 | 19:15
Cadou pentru Simona Halep Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros incep de ziua ei Oficial
ADVERTISEMENT

E oficial, Roland Garros se joacă între 21 septembrie şi 11 octombrie. Turneul de anul acesta va dura, în total, trei săptămâni, cu una mai mult decât normal.

Simona Halep a anunţat că va participa numai la competiţiile oraganizate în Europa, în acest final de an, iar Openul francez este turneul ei preferat.

ADVERTISEMENT

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a dat miercuri un comunicat, prin care anunţa că toate datele legate de Roland Garros au fost deja stabilite şi confirmate cu ITF, WTA şi ATP.

Partidele de calificare, de la 21 septembrie

„În urma discuţiilor cu autorităţile tenisului la nivel internaţional – ATP, WTA şi ITF – Federaţia Franceză de Tenis anunţă cu plăcere că turneul de anul acesta de la Roland Garros se va disputa pe o perioadă de trei săptămâni, din 21 septembrie până la 11 octombrie 2020, atât timp cât situaţia crizei de COVID-19 va permite acest lucru. Grand Slam-ului parizian i-a fost acordată o săptămână suplimentară, ceea ce înseamnă că turneul de calificare se poate juca din 21 septembrie.

ADVERTISEMENT

După decizia de amânare a turneului Roland Garros pentru intervalul 20 septembrie – 4 octombrie şi a discuţiilor ulterioare purtate cu autorităţile internaţionale, noul calendar internaţional conceput de ATP, WTA şi ITF a permis o săptămână suplimentară pentru Roland Garros. În acest fel, rundele de calificare se vor diputa între 21 şi 25 septembrie, fiind urmate de partidele de pe tabloul principal, între 27 septembrie şi 11 octombrie.

Într-un act de responsabilitate, FFT colaborează acum cu Guvernul francez pentru organizarea turneului şi stabilirea măsurilor potrivite care să asigure sănătatea şi siguranţa tuturor celor prezenţi. Toate scenariile vor fi luate în calcul şi modificări pot apărea în orice moment“, se araţă în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

La rândul lui, Bernard Giudicelli, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, a ţinut să precizeze: „În dificila situaţie actuală, suntem conştienţi că este un privilegiu să putem organiza Roland Garros în formatul tradiţional. Mai ales că, turneul de calificare va ajuta la susţinerea financiară a numeroşi jucători profesionişti grav afectaţi de această criză fără precedent.

Decizia responsabilă pe care am luat-0 pe 17 martie de a amâna pentru toamna acestui an turneul de la Roland Garros – punctul culminant al sezonului de zgură – a însemnat salvarea sezonul de zgură, cât timp situaţia continuă să se îmbunătăţească. Astfel, Roland Garros îşi îndeplineşte rolul istoric de campionat mondial pe zgură. Turneul din toamna lui 2020 va fi un nou capitol în istoria în desfăşurare a Roland Garros-ului“

ADVERTISEMENT

Simona Halep va împlini 29 de ani pe 27 septembrie 2020, ziua în care partidele de pe tabloul principal de la Grand Slam-ul francez vor începe.

Jucătoarea din Constanţa a disputat deja 3 finale pe zgura de la Paris, pierzându-le pe primele două, în 2014 în faţa Mariei Şarapova şi în 2017 contra Jelenei Ostapenko, şi câştigând-o pe cea din 2018, în faţa lui Sloane Stephens.

ADVERTISEMENT