News

Cadourile lui Gigi Becali pentru jucătorii FCSB! De la ceasuri de lux la daruri de nuntă

25.12.2018 | 20:30
Cadourile lui Gigi Becali pentru jucătorii FCSB

Gigi Becali este unul dintre patronii darnici din fotbalul românesc, iar jucătorii FCSB au fost recompensaţi de-a lungul timpului cu diferite cadouri. Orice fotbalist care intră în graţiile patronului vicecampioanei României are parte de un tratament preferenţial.

În cei 15 ani de când este patronul FCSB, Gigi Becali a avut câţiva preferaţi în rândul jucătorilor, iar aceştia s-au bucurat de diferite cadouri. În plus, omul de afaceri le-a oferite prime speciale fotbaliştilor atunci când echipa reuşea performanţe notabile.

Cadourile lui Gigi Becali pentru jucătorii FCSB. Ceasuri de lux în valoare de 200.000 de euro

Cel mai important cadou făcut de Gigi Becali pentru jucătorii FCSB a venit în sezonul 2007-08, când echipa a obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor. După victoria în faţa lui BATE Borisov, scor 2-0, din manşa retur a turul trei preliminar, omul de afaceri le-a transmis fotbaliştilor că vor primi câte un ceas de lux. În total, Gigi Becali a cheltuit 200.000 de euro pentru cadoul făcut.

Cadourile lui Gigi Becali pentru jucătorii FCSB. Ceasul de lux primit de jucătorii echipei în 2007
Cadourile lui Gigi Becali pentru jucătorii FCSB. Ceasul de lux primit de jucătorii echipei în 2007

“Domnul Gigi Becali a hotărât să-i recompenseze pe membrii echipei Steaua cu ceasuri Cartier. O parte dintre modele fuseseră alese anterior şi independent de noi. Au încercat să apeleze şi la un magazin din Germania, dar condiţiile noastre au fost mai bune, mai ales că şi cantităţile au fost foarte mari pentru Cartier (32 piese Roadster şi 15 piese Must 21 Chronoscaph). Pot spune că aceasta a fost cea mai mare afacere ‘spot’ (pe loc) pe care Helvetansa a realizat-o”, declara Adrian Stoican, director general al magazinelor Helvetansa, pentru Ziarul Financiar.

Cadou special de nuntă pentru Ovidiu Popescu

În primăvara lui 2017, Ovidiu Popescu era unul dintre preferaţii lui Gigi Becali, prestaţiile în tricoul FCSB aducându-i porecla “Lampard”. Patronul vicecampioanei României a fost impresionat de mijlocaşul central şi i-a făcut un cadou special de nuntă.

“Cu Ovidiu Popescu vă spun în premieră. L-am chemat alaltăieri seară la mine. Avea invitaţii la nuntă, că face nuntă. Dar darul meu de nuntă a fost 8.000 de euro, bani pe care îi aveam la mine. I-am spus că îi dau tot ce am la mine și aveam 8.000, pentru că nu ştiu dacă ajung la Timişoara. L-am chemat ca să-i dublez contractul, de la 6.000 la 12.000. A rămas uimit. Mai avea 4 ani de contract, acum mai are 5 ani”, susţinea Gigi Becali în martie 2017.

I-a plătit casa lui Nicolae Dică: “140.000 de euro parcă i-am dat”

În iunie 2008, Nicolae Dică s-a transferat la Catania, iar Gigi Becali l-a ajutat pe fostul fotbalist să-şi cumpere casă, după ce l-a împrumutat cu 140.000 de euro. Zece ani mai târziu, după ce i-a cerut demisia la finalul meciului FCSB – CFR Cluj 0-2, patronul vicecampioanei României şi-a adus aminte de faptul că Dică îi este dator cu 60.000 de euro“El știi ce vrea, cu alte cuvinte? Când a plecat în Italia, eu îi dădusem 60.000 ca să-și ia casă. Când a plecat în Italia a spus că o să-i dea înapoi. 140.000 parcă i-am dat, nu știu, și mai rămăseseră 60.000. Adică a dat câte 10.000 și a rămas dator. Am zis azi așa, mâine așa, a mai jucat o lună. Acum el mai vrea bani. Păi, ți-am dat șanse, ai luat și bani. Acum el zice că nu-și dă demisia că vrea să-i dau bani”, a spus Gigi Becali după FCSB – CFR Cluj 0-2.

Prima de la calificarea cu Valencia: 100.000 de euro s-au transformat în 20.000 de euro

La scurt timp după ce a preluat-o pe FCSB, formaţia care evolua pe atunci în Ghencea a reuşit să o elimine pe Valencia în 16-imile de finală din Cupa UEFA. Înainte de meciurl retur, jucat în Bucureşti, Gigi Becali le-a promis jucătorilor o primă de 100.000 de euro. După ce au obţinut calificarea în optimile de finală, fotbaliştii antrenaţi pe atunci de Walter Zenga s-au trezit cu o altă sumă. “Ne-a promis și nouă o primă de 100.000 de euro. După ce am pierdut cu Valencia, cu 0-2, în avionul de întoarcere ne-a zis că dacă ne calificăm ne dă 100.000 de om. După meci vă dați seama că am mers peste el și i-am cerut banii, dar ne-a zis: ‘De unde 100.000? Prima e de 20.000, am zis și eu așa să vă motivez’. Până la urmă, am primit o primă de 20.000 de euro”, a povestit Mirel Rădoi după 13 ani.