News

Cadrele medicale care intră în contact cu pacienți COVID nu au primit bonusul financiar. Explicațiile lui Nelu Tătaru

13.05.2020 | 19:09
Cadrele medicale care intra in contact cu pacienti COVID nu au primit bonusul financiar Explicatiile lui Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Cadrele medicale care intră în contact cu pacienți COVID-19 nu au primit bonusul financiar de 2.500 de lei anunțat de Guvern.

Cadrele medicale care intră în contact cu pacienți COVID nu au primit bonusul financiar

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că motivul pentru care cadrele medicale care lucrează cu pacienți COVID nu au primit bonusul de 2.500 de lei este că spitalele nu au trimis listele.

ADVERTISEMENT

”Așteptăm nominal listele prezentate de conducătorii unităților sanitare. N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele”, a declarat ministrul la Europa FM.

Nelu Tătaru a transmis că există cadrul legislativ pentru acordarea acestor bonificații pentru cadrele medicale care au avut contact cu pacienți infectați, dar trebuie să știe cine poate beneficia de acești bani.

ADVERTISEMENT

Reclamații privind includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea acest drept

”Faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătății a spitalelor din administrațiile publice locale arată faptul că ne sâcâie acest lucru, fiindcă trebuie făcută ordine și la nivelul spitalelor”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că astfel de lucruri se vor întâmpla atâta timp cât managementul va fi asigurat de oameni care sunt puși pe alte criterii decțt cele medicale sau manageriale.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a ținut să adauge că unii angajaţi au reclamat la minister întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea, în mod normal, acest drept. Ministrul spune că a luat în calcul plăţi pentru 75.000 de oameni şi contează pe 120 de milioane de euro.

La începutul lunii aprilie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus vor primi un bonus lunar de 500 de euro. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei videoconferințe cu Guvenrul în care s-a discutat situația critică de la spitalele din țară.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șef DSU și Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, a comentat și el acest demers al autorităților și l-a catalogat ca fiind o măsură bună în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT