News

Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava continuă să-și strige disperarea: ”Ne plânge sufletul. Cădem printre paturi din dorința de a ajuta”

08.04.2020 | 18:32
Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava continua sasi strige disperarea Ne plange sufletul Cadem printre paturi din dorinta de a ajuta
ADVERTISEMENT

Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava continuă să-și strige disperarea în public. Deși conducerea unității sanitare a fost preluată de Armată, situația continuă să fie una dramatică acolo, spun o parte din asistente.

Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava continuă să-și strige disperarea: ”Ne plânge sufletul. Cădem printre paturi din dorința de a ajuta”

Sub coordonarea secretarului de stat, Ionel Oprea, medicii militari au preluat conducerea Spitalului Județean din Suceava. În ciuda acestor schimbări administrative, situația în unitatea medicală pare să fie una la fel de complicată.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale de la Suceava continuă să descrie situația de la spital ca fiind una dramatică, dat fiind faptul că unitatea duce lipsă acută de personal.

”Oricât am vrea, suntem oameni. Nu poți să faci mai multe decât poate să facă un om. Ne plânge sufletul că nu putem să facem mai mult, cădem printre paturi în dorința de a ajuta”

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale au dreptate să fie nemulțumite. Nu există personal. Nu a existat nici atunci și nu există nici acum. Pe medical, unde sunt 70 de paturi, ieri a fost o singură asistență și o singură infirmieră”, a declarat, la Antena 3, o asistentă de la Suceava.

Asistentă din Suceava: ”Măști de protecție nu sunt”

Deși autoritățile au anunțat că spitalele au primit echipamente necesare pentru a se proteja în fața riscului infectării cu coronavirus, cadrele medicale de la Suceava afirmă în continuare că o parte din echipamente lipsesc.

ADVERTISEMENT

”Noi nu suntem Armata Română. Am făcut un jurământ că vom salva vieți, dar nu cu prețul vieții noastre. Avem dreptul să fim protejați ca să putem ajuta. Eu dacă mor nu plătește nimeni pensie copilului meu, nu ies la pensie la 40 de ani, nu am pensie specială.

De ce ar trebui toată societatea să ne acuze că nu vrem să intrăm la pacienții cu COVID-19 și totuși intrăm. Doar am făcut presiuni ca să ne asigure materialele necesare

ADVERTISEMENT

Am intrat așa, chiar dacă nu sunt. Am încercat să ne protejăm cu ce am avut, dar măști cu protecție nu sunt”, a mai spus asistenta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT