Life

Cafea gratis dacă reciți o poezie. Se întâmplă în România. Unde se petrece minunea

Cafea în schimbul unor versuri. Inițiativa are loc chiar în țara noastră. În ce oraș se întâmplă acest eveniment remarcabil.
23.05.2023 | 23:44
Cafea gratis daca reciti o poezie Se intampla in Romania Unde se petrece minunea
Cafea în schimbul unor versuri. Inițiativa are loc chiar în țara noastră. În ce oraș se întâmplă acest eveniment remarcabil. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cafea gratis dacă reciți o poezie. Se întâmplă în România. Unde se petrece minunea. Localul a primit până în acest moment zeci de comenzi din partea iubitorilor de artă. Ce a declarat vânzătoarea respectivei cafenele.

Cafea în schimbul unor versuri. Inițiativa are loc chiar în țara noastră. În ce oraș se întâmplă acest eveniment remarcabil

Românii au posibilitatea să primească o cafea în schimbul unor versuri. Inițiativa are loc chiar în țara noastră, în orașul Suceava, și este un eveniment remarcabil care își dorește să pună în valoare creativitatea și talentul studenților.

ADVERTISEMENT

Cea care a lansat inițiativa este Universitatea Ștefan cel Mare. Conducerea instituției susține că este vorba de o combinație inedită de artă și cafea, ideea provocatoare captând atenția și entuziasmul comunității academice.

Foarte mulți studenți au recitat cu pasiune și emoție versuri și strofe întregi pentru a primi în schimb o cafea sau un ceai. Studenţii au dat zeci de comenzi la cafeneaua din Universitate în numai câteva ore de le deschidere.

ADVERTISEMENT

Potrivit observatornews.ro, peste 60 de poezii au răsunat la parterul facultății din Suceava. Vânzătoarea Lăcrămioara Șpac a mărturisit că acțiunea organizată de Universitate are rolul de a aduna tinerii împreună.

Cafea gratis pentru studenți, o tradiție anuală

„Cei care nu au ştiut am rămas uimiţi şi au fost încântaţi de eveniment. Patru versuri, o cafea”, a spus vânzătoarea, în timp ce Mihai Dimian, prorector Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, a declarat că nu este primul an când organizează acest ”schimb”.

ADVERTISEMENT

„În anii precedenţi am avut, în general, peste 100 de participanţi, cu poezie, sigur. Peste o sută de catrene scrise în această perioadă. Oferim şi anumite premii la finalul zilei, dar nu le-am anunţat.

Scopul nu este de a scrie pentru premii, ci de a scrie pentru emoţia pe care o resimţim”, a completat acesta, mai arată sursa menționată mai devreme. Evenimentul are loc în cadrul festivalului Zile şi Nopţi Studenţeşti.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, prorectorul facultății din Suceava a mai subliniat că evenimentul are și alte activități planificate. Printre acestea se află donarea de sânge, spectacole și seri de film pentru toți iubitorii de artă.

ADVERTISEMENT