Life

Cafeneaua care a restricţionat folosirea laptopurilor. „Ajungeam la sapă de lemn”

O cafenea a limitat utilizarea laptopurilor de către clienții care îi trec pragul. Explicația reprezentanților locației.
01.05.2023 | 16:03
Cafeneaua care a restrictionat folosirea laptopurilor Ajungeam la sapa de lemn
Ce cafenea limitează utilizarea laptopului. Sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Utilizarea laptopului a fost limitată într-o cafenea dintr-o destinație foarte vizitată de turiști. Aici vin zilnic persoane care folosesc internetul și stau ore în șir în interior sau în exterior, la o masă, pentru a-și finaliza sarcinile sau problemele.

În ce cafenea se limitează folosirea laptopurilor

Însă, patronii cafenelei au observat anumite consecințe ale numărului mare de clienți care le trec pragul doar pentru a petrece timp pe laptop și pentru a se conecta la Wifi. Se pare că tocmai aceasta este și problema, iar scumpirile din ultima perioadă și regulile anti-coronavirus, din timpul pandemiei, i-au determinat să ia măsuri.

ADVERTISEMENT

Proprietarul cafenelei Silberknie din Stuttgart a decis să restricționeze folosirea laptopului înăuntrul afacerii sale, după ce a observat că unii oameni își comandă doar un pahar cu apă sau doar o cafea, fiind apoi de neclintit vreme de patru ore sau mai mult, potrivit stuttgartzeitung.de

Clienții cu laptopul în față, din Silberknie, ocupau adesea locul altora care voiau strict să se bucure de o cafea, petrecând mai puțin timp. Mai mult, au fost momente când prin teancuri mari de hârtii au blocat spațiile, spre frustrarea celor care nu mai aveau unde să se așeze sau care voiau să admire un peisaj din față.

ADVERTISEMENT

”Din ce în ce mai mulți oaspeți se plângeau că alți clienți și-au mutat, practic, biroul la cafenea, ca să spunem așa. Au blocat spațiile cu teancuri de documente. Mulți au reclamat și nivelul de zgomot.

Videoconferințele și apelurile telefonice s-au făcut în neștire, fără a lua în considerare că deranjează celelalte persoane din interior”, este justificarea patronilor, care au subliniat și că de multe ori comanda era ”extrem de modestă: un espresso sau un pahar cu apă pentru patru ore! Ajungeam la sapă de lemn”.

ADVERTISEMENT

Când se permite utilizarea laptopului în cafenea

Concret, în cafeneaua cu pricina nu mai este permisă prezența cu laptopul decât de marți până vineri, maximum o oră, iar sâmbătă și duminică este total interzis. Decizia a fost făcută publică pe rețelele de socializare, unii aplaudând demersul, iar alții condamnându-l.

”Când merg la o cafenea, nu vreau să stau printre oameni care lucrează și să mă simt ca și cum aș fi la birou”, a comentat un internaut. De cealaltă parte, o cafenea concurentă a scris: ”Sunteți cu toții bineveniți aici, poți să-ți aduci unitatea și monitorul cu tine”.

ADVERTISEMENT

Fără laptopuri în cafenea este o regulă ce a început să fie aplicată și de administratorii cafenelelor din Cluj. Și aceștia au invocat drept motiv stricarea atmosferei din locație și faptul că le scad încasările. Unii patroni au restricționat timpul de utilizare doar pentru regimuri urgente, nu mai mult de 15 minute, potrivit viacluj.tv

ADVERTISEMENT
Tags: