Simona Halep

Secretul Simonei, dezvăluit de Cahill. Cum a ajutat-o Rafa Nadal

Simona Halep a câştigat primul meci din Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor din Singapore. Românca a învins-o, scor 6-4, 6-2, pe Caroline Garcia şi îşi poate asigura calificarea în...
24.10.2017 | 15:39
Secretul Simonei dezvaluit de Cahill Cum a ajutato Rafa Nadal
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câştigat primul meci din Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor din Singapore. Românca a învins-o, scor 6-4, 6-2, pe Caroline Garcia şi îşi poate asigura calificarea în semifinale dacă o învinge miercuri pe Caroline Wozniacki.

Darren Cahill, antrenorul româncei, a vorbit despre ascensiunea lui Halep din ultimul an. Australianul a declarat că actualul lider mondial continue să lupte chiar şi în momentele mai grele din timpul meciurilor. Acesta susţine că nu mai există problemele din trecut când pica psihic după o şansă sau două ratate. Înainte, dacă avea una-două şanse şi le rata, parcă pica într-o groapă şi îi era dificil să iasă de acolo. Acum nu mai e aşa. Continuă să lupte, să se antreneze, să tragă de ea. Doar aşa a ajuns pe primul loc în lume”, a declarat Darren Cahill pentru Straits Times.

ADVERTISEMENT

Nadal, model pentru Halep în viziunea lui Darren Cahill

Antrenorul australian a mai precizat că Rafael Nadal trebuie să fie un model pentru Simona Halep. Darren Chill declarând că a luat multe dintre lucrurile văzute la iberic şi le-a aplicat şi în antrenamentele jucătoarei de tenis din România.

Simona a crescut mult în ultimii ani. Dacă nu ar fi făcut-o, cred că nu s-ar fi aflat în poziţia în care este acum. În timpurile când a fost lider mondial, chiar şi acum, mereu a căutat să evolueze. Nadal nu e mulţumit doar să fie primul jucător din lume – vrea să fie un jucător mai bun. Luăm multe lucruri din ce am văzut la el şi le aplicăm la Simona. Cuvintele pe care le spunem noi, antrenorii, sunt simple. Aproape oricine poate da sfaturi. În final, jucătorul trebuie să le creadă, să intre pe teren şi să execute”, a mai precizat antrenorul Simonei Halep.

ADVERTISEMENT