Fotbal international

Darren Cahill a vorbit despre incidentul care i-a schimbat cariera Simonei! ”A fost necesar să fac acel gest”

Antrenorul Darren Cahill a vorbit pentru prima dată despre incidentul avut cu Simona Halep, la turneul de la Miami, din martie, în urma căruia a refuzat o perioadă să o mai pregătească pe...
20.10.2017 | 11:30
Darren Cahill a vorbit despre incidentul care ia schimbat cariera Simonei A fost necesar sa fac acel gest
ADVERTISEMENT

Antrenorul Darren Cahill a vorbit pentru prima dată despre incidentul avut cu Simona Halep, la turneul de la Miami, din martie, în urma căruia a refuzat o perioadă să o mai pregătească pe jucătoarea română. Australianul consideră că acel incident a fost necesar şi crede că dacă nu lua măsuri atunci lucrurile nu ar fi fost la fel de bune pentru noul număr 1 mondial. Cahill a menţionat într-un interviu pentru New York Times că din acel moment Simona Halep a devenit o jucătoare mai bună.

”A fost greu, dar a fost necesar. I-aş fi făcut un deserviciu dacă aş fi mângâiat-o pe spate, plecând şi spunând: <Nicio grijă, vom rezolva lucrurile săptămâna viitoare>. Pentru că asta o împiedica, am simţit că sunt doar eu făcându-mi treaba. Cu privire la faptul că m-ar fi putut costa poziţia mea de antrenor, a fost bine pentru ea în lungul drum de a înţelege ceea ce făcea pe teren şi de a deveni mai bună”, a spus Cahill. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Cahill s-a declarat surprins că Halep a ajuns numărul 1

”Am fost surprins că a fost capabilă să ajungă pe locul 1 după începutul de an pe care l-a avut. Ea a avut o problemă medicală la finalul anului trecut, de care nu a putut să scape. Aşa că a început sezonul cu această problemă supărătoare la genunchi. Ne-am gândit că o să fie ok, dar nu a fost. Practic anul ei nu a mers până la Miami. Am avut o lungă discuţie înainte de a începe să joace la Miami, că ar putea fi un an de resetare şi că trebuie să ne concentrăm la diverse lucruri şi să continuăm să o îmbunătăţim ca sportivă şi jucătoare de tenis, fără să ne îngrijorăm prea mult de clasamentul pentru Singapore. Apoi a fost acel mic incident la Miami, care a fost un alt <reset>. Aşa că multe s-au întâmplat în primele patru luni ale anului. Faptul că a ajuns la Singapore ca numărul 1 este meritul total al ei”, a precizat Darren Cahill.

Australianul a rememorat finala de la Roland Garros, pierdută de Halep în faţa letonei Jelena Ostapenko: ”A câştigat numai un turneu, dar a fost unul mare, Madrid. A mai fost în poziţia asta de multe ori, la Roma, la Roland Garros. A fost sfâşietor la Paris împotriva Jelenei Ostapenko. A avut lacrimi multe nopţi în următoarele luni, amintindu-şi că a fost atât de aproape şi că a jucat atât de bine şi că i-a alunecat printre degete. Dar îi dau credit cu toate loviturile în stomac primite pentru că a continuat să câştige şi să facă tot ce a făcut. Arată că are o remarcabilă putere interioară. Este mult mai puternică decât crede că este”.

ADVERTISEMENT

Cahill consideră că înfrângerea suferită de Simona Halep la US Open în faţa Mariei Şarapova a făcut-o mai bună, deoarece şi-a îmbunătăţit serviciul: ”După US Open am făcut instantanee cu direcţia tuturor serviciilor Simonei, primul şi al doilea, unde le-a plasat ea la punctele importante. Nu avea habar că a trimis fiecare serviciu secund pe <forehand-ul> Mariei Şarapova. Aşa că a luat această informaţie cu ea şi cred că acea înfrângere a făcut-o să fie o jucătoare de tenis mai bună. A mers şi a lucrat la serviciu patru săptămâni şi şi-a făcut serviciul mai imprevizibil, mai greu, cu mai mult <spin> şi cu o mult mai bună direcţie”.

Australianul, care i-a urcat pe primul loc în clasamentul ATP pe Lleyton Hewitt şi Andre Agassi, a precizat că este mai greu să antrenezi fete. ”Cei trei sunt total diferiţi. Nu există similarităţi pe care să le fi putut folosi de la unul la altul. Lleyton avea 12 ani când am început să lucrez cu el. Andre devenise o legendă încă dinainte să încep cu el şi Simona este o jucătoare care vine dintr-o cultură diferită, din România, cu o enormă presiune pe umerii ei de a învinge şi de a avea succes. Şi s-a descurcat incredibil de bine. De asemenea, cred că jocul feminin şi cel masculin este diferit datorită factorului viteză, factorului putere, factorului rezistenţă. Jocul băieţilor este pentru mine un pic mai mult alb şi negru, iar jucătorii îl văd în acest fel. Ei pot asimila şi executa informaţia un pic diferit faţă de fete. Ele văd jocul cu mai multă culoare şi este un pic mai complicat. Trebuie să faci mai mult pentru a obţine lucruri finalizate, deoarece nu te poţi baza pe o anumită lovitură în mare măsură pentru a încheia meciurile şi din cauza asta vin destule emoţii şi nervozitate”, a mai spus Cahill.

ADVERTISEMENT