Sporturi

„Caii-putere” care o distrează acum pe bogata Maria Șarapova. Câte milioane de euro are în garajul de lux!

09.05.2020 | 22:05
Caiiputere care o distreaza acum pe bogata Maria Sarapova Cate milioane de euro are in garajul de lux
ADVERTISEMENT

Maria Șarapova a spus „Adio!” tenisului „mare”, dar și-a găsit consolarea în garajul plin cu mașini de lux, care valorează milioane de euro, rusoaica fiind o mare pasionată a brand-ului Porsche.

„Mașa” a avut o carieră plină de momente intense, iar pe 26 februarie 2020 a decis să pună capăt sportului care a făcut-o faimoasă, adulată și bogată! Nu degeaba Șarapova a fost declarată cea mai bine plătită sportivă de către „Forbes” timp de 11 ani consecutivi. O bună parte a averii sale a investit-o în mașini, fiind recunoscută pentru garajul impresionant pe care îl deține.

ADVERTISEMENT

Maria Șarapova și-a găsit consolarea în mașini de lux, care valorează milioane de euro

Toți fanii frumoasei rusoaice știu de pasiunea ei pentru brand-ul Porsche și pentru colecția specială de mașini. Mai mult decât atât, „Mașa” nu este doar o iubitoare a firmei nemțești producătoare de autoturisme, dar este și o ambasadoare a brand-ului.

Banii sunt temporari! Nu am fost niciodată interesată cu adevărat de bani, dar m-au ajutat să îmi fac mai multe plăceri. Le voi fi mereu recunoscătoare părinților mei”Maria Șarapova

După retragere, Maria Șarapova și-a găsit consolarea în mașinile de lux pe care le deține

Pasiunea ei pentru Porsche a început în 2012, când a câștigat „Porsche Tennis Grand Prix” și a primit din partea sponsorului principal modelul 911 Carrera Cabriolet S. Din acel moment, dragostea sa pentru iconicul brand nemțesc a devenit din ce în ce mai mare, motiv pentru care a început să-și „îmbogățească” garajul.

ADVERTISEMENT
  • 325.000.000 de dolari este averea estimativă a Mariei Șarapova
  • 38.000.000 de dolari a câștigat Maria Șarapova numai din premiile din tenis
După retragere, Maria Șarapova și-a găsit consolarea în mașinile de lux pe care le deține

Avantajele de a fi ambasador Porsche

Odată cu poziția de ambasador al brand-ului, Porsche a lăsat-o pe Șarapova să-și personalizeze mașina după bunul plac și exact asta a făcut când și-a cumpărat modelul Panamera GTS.

ADVERTISEMENT

Mașina a fost accesorizată după bunul plac al Mariei, care și-a dorit să își pună faruri LED de culoare neagră, jante de culoare neagră și tapițerie din piele neagră, care să se asorteze cu albul predominant al caroseriei.

Panamera GTS are un motor V8 de 4,8 litri, care dezvoltă 440 de cai putere. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/ora în 4,4 secunde și poate atinge o viteză maximă de 288 km/oră.

ADVERTISEMENT
După retragere, Maria Șarapova și-a găsit consolarea în mașinile de lux pe care le deține. foto: Profimedia

Modelul preferat

Din toate Porsche-urile pe care le are, cel mai „de suflet” model este 911 Carrera Cabriolet S. Nu este de mirare, pentru că a fost prima mașină Porsche din colecția ei, după turneul câștigat în 2012, și înseamnă mult pentru Mașa.

Tabloidele din străinătate scriu despre posesivitatea Mariei în privința mașinii, ea nu îl lasă nici măcar pe iubitul său, omul de afaceri britanic Alexander Gilkes, să o conducă. Modelul său de mașină prinde 100 km/oră în 4,6 secunde și poate prinde o viteză de 285 km/oră.

„Toată lumea când dă de foarte mulți bani preferă să-și cumpere un yacht. Mie nu-mi place ideea, prefer să rămân pe uscat”Maria Șarapova

Următoare achiziție

Colecția Mariei se va completa cu încă o mașină, după ce rusoaica a testat la ultima ediție de Wimbledon un alt model Porsche. Este vorba de Porsche Boxster Spyder, pe care l-a testat și de care a fost foarte încântată.

„Este foarte amuzant și foarte intens condusul acestui model. Iubesc noul Boxster Spyder, care arată ca o mașină clasică sport, dar care are foarte multe elemente moderne și sofisticate. Este o mașină fantastică, trebuie să o am!”, a spus Maria Șarapova.

Cadoul perfect pentru retragere

Presa din străinătate scrie că după retragerea din tenis, Maria Șarapova își va face cadou exact modelul amintit, Boxster Spyder, de care s-a îndrăgostit la turneul britanic de tenis, care a fost câștigat în premieră de Simona Halep.

Noul Boxster Spyder are un motor de 315 CP, vine cu o transmisie manuală de șase viteze, prinde 100 km/oră în 4,9 secunde și atinge o viteză maximă de 278 km/oră.

Prima mașină…

Maria Șarapova a vorbit  într-un interviu despre prima sa mașină și a recunoscut că… nu și-a cumpărat niciodată vreun autoturism! Ci le-a primit din partea sponsorilor pentru câștigarea turneelor: „Nu mi-am cumpărat niciodată vreo mașină. Eu le-am primit din partea sponsorilor pentru turneele pe care le-am câștigat. Totuși, prima mașină care a fost a mea, a fost un Jaguar”.

După retragere, Maria Șarapova și-a găsit consolarea în mașinile de lux pe care le deține. foto: Profimedia

„Familia mea a reușit să-și cumpere o Honda, iar eu eram fascinată pentru că avea geamuri care se controlau automat. Nu mai văzusem niciodată așa ceva. Era foarte tare”Maria Șarapova

 …Ultimul vals

Maria Șarapova a jucat doar 15 meciuri în 2019, iar poziția sa în clasamentul mondial a scăzut până la locul 373 la sfârșitul lunii februarie 2020. Ultima competiție la care a participat a fost Australian Open din ianuarie-februarie 2020, unde a fost eliminată în primul tur de croata Donna Vekic (23 de ani, 20 WTA) în două seturi: 3-6, 4-6.

„Tenisul mi-a arătat lumea – și mi-a arătat de ce sunt în stare. Este modul în care m-am testat și mi-am măsurat evoluția. Orice aș alege pentru următorul meu capitol, voi merge înainte. Voi urca. Voi crește în continuare” –  Maria Șarapova

  • 32 de ani a împlinit Maria Șarapova pe 19 aprilie
  • 36 de trofee a câștigat Maria Șarapova de-a lungul carierei sale, 5 de Mare Șlem, fiind una dintre cele 10 femei care au câștigat toate cele 4 turnee importante de tenis, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open
  • 21 de săptămâni au însumat cele 5 perioade în care Maria Șarapova a fost Numărul 1 WTA
  • 645 de victorii are Maria Șarapova în toată cariera ei
  • 15.000.000 de urmăritori pe Facebook are Maria Șarapova
ADVERTISEMENT