Fotbal intern

“Câini” plouaţi! Dinamo, încă o înfrângere după al 5-lea penalty comis de Puljic! Argeşul visează la play-off

15.03.2021 | 22:32
Caini plouati Dinamo inca o infrangere dupa al 5lea penalty comis de Puljic Argesul viseaza la playoff
ADVERTISEMENT

Dinamo continuă evoluţiile modeste pe plan intern şi pierde cu 1-2 împotriva lui FC Argeş. Deşi au evoluat mai bine în repriza secundă, “câinii” au pierdut toate punctele după penalty-ul comis în final de meci de Puljic şi transformat de Malele. 

Pe o vreme “câinească” Dinamo juca împotriva lui FC Argeş în epilogul etapei a 27-a din Casa Pariurilor Liga 1. Aversa venită cu o oră înainte de meci a afectat suprafaţa de joc, iar meciul s-a desfăşurat în condiţii destul de grele.

ADVERTISEMENT

Palic şi Maric s-au întors ca adversari în “Groapă”!

Antun Palic şi Luka Maric se întorceau în “Groapă”, de această dată din postura de adversari ai lui Dinamo. FC Argeş a venit la Bucureşti cu gândul de a rămâne în cursa pentru play-off, în timp ce “câinii” sperau să mai urce câteva locuri în clasament şi să părăsească ruşinosul meci de baraj.

Începutul de meci a fost greoi de ambele părţi. Construcţia a fost îngreunată de terenul dificil. Astfel că, primul sfert de oră a reprezentat o luptă surdă la centrul terenului, fără ocazii. Prima şansă au avut-o gazdele, însă şutul lui Deian Sorescu, găsit foarte bine în partea dreaptă, a trecut puţin pe lângă.

ADVERTISEMENT

Piteştenii au tras un semnal de alarmă prin Turda, apoi au lovit prin Grecu!

În primele 20 de minute, Dinamo a avut mai mult iniţiativa, însă Argeşul a început să pună probleme pe faza de atac. După un început amorţit, oaspeţii au tras un semnal de alarmă prin Turda, care a marcat după o fază fixă, golul fiind anulat pentru un offside.

Şase minute mai târziu tabela a fost deblocată de Robert Grecu. Cephas Malele l-a servit excelent pe mijlocaş, care l-a executat pe Eşanu cu un şut la semi înălţime din centrul careului. Malele îşi continuă evoluţiile foarte bine de pe plan intern, faza golului pornind de la vârful angolez.

ADVERTISEMENT

Dinamo, zero pe linie în atac în prima parte!

Dinamo a încercat să revină în joc, însă lovitura de cap a lui Bejan a fost respinsă de pe linia porţii. În lipsa lui Adam Nemec, accidentat, şi Mansour Gueye, suspendat pentru dopaj, Dinamo are mari probleme pe faza ofensivă.

Trio-ul ofensiv format din Creţu, Moldoveanu şi Morsay a fost anihilat fără emoţii în prima repriză. Singurele probleme la poarta Argeşului au venit din faze fixe. La cabine s-a intrat cu 1-0 pentru oaspeţi.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu a ratat singur cu portarul!

Partea secundă a început cu Dinamo în atac, iar nou-intratul Fabbrini l-a servit perfect pe Creţu în careu. Mijlocaşul dinamovist a avut un moment de ezitare şi a fost blocat în ultimul moment.

Deian Sorescu a avut şansa egalării. Mijlocaşul a scăpat singur cu portarul însă nu l-a putut învinge pe Greab. La această fază, piteştenii au solicitat off-side, însă tuşierul a lăsat fanionul jos considerând că dinamovistul a plecat din propriul teren.

Vlad Achim a venit cu egalarea!

Egalarea a venit prin golul lui Vlad Achim, în minutul 71. Mijlocaşul dinamovist a preluat perfect o centrare în careu şi l-a executat pe Greab. Eforturile dinamoviştilor din a doua parte au fost răsplătite şi “câinii” începeau să spere.

FC Argeş nu a existat în atac în repriza secundă. Piteştenii s-au retras foarte mult şi asta le-a permis “câinilor” să domine. Nici după gol, elevii lui Ianovschi nu au putut să reacţioneze, astfel că gazdele au forţat victoria.

Malele, gol după un penalty controversat!

Deian Sorescu a fost omul cu ratările. În minutul 80 a trimis periculos pe poartă, şutul fiind respins în corner de Greab. Eşanu a fost la un pas să comită o gafă uriaşă, însă Şerban nu a găsit poarta goală din 20 de metri după cadoul primit de la portarul dinamovist.

În ciuda reprizei secunde şterse, piteştenii au reuşit să marcheze golul doi. Şerban a fost faultat în careu de Ante Puljic în minutul 84 şi Cephas Malele a transformat fără emoţii. A fost primul şut pe spaţiul porţii lui Eşanu în partea secundă.

Dinamo a atacat haotic şi i-a trimis în atac pe Puljic şi Ehmann, însă fără niciun folos. FC Argeş a plecat cu toate punctele din “Groapă” şi visează la play-off după ce etape bune din tur a fost lanterna Ligii 1. De cealaltă parte, Dinamo se afundă şi este pe locul 14 cu 27 de puncte.

  • 5 penalty-uri a provocat Ante Puljic în Liga 1
  • 35 de goluri a încasat Dinamo în acest campionat
ADVERTISEMENT
Tags: