Sport

„Câinii” iau cu asalt Iașiul. Dinamo așteaptă peste 1.000 de suporteri la meciul promovării din Copou: „Miza este pura renaștere”

Suporterii lui Dinamo iau cu asalt Iașiul la meciul care îi poate readuce în SuperLiga după doar un an. Câți fani va deplasa PCH
19.05.2023 | 21:24
Cainii iau cu asalt Iasiul Dinamo asteapta peste 1000 de suporteri la meciul promovarii din Copou Miza este pura renastere
Peste 1.000 de fani ai lui Dinamo vor fi prezenți la meciul de la Iași. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo visează la promovarea directă în SuperLiga după victoria clară cu Steaua, în timp ce jucătorii lui Poli Iași sunt deja mai mult în vacanță. Suporterii „alb-roșii” s-au mobilizat însă exemplar la acest meci capital pentru suflarea dinamovistă.

Galeria lui Dinamo, susținere totală pentru jucătorii lui Burcă la meciul cu Poli Iași

Peluza Cătălin Hîldan a sunat adunarea înaintea meciului Poli Iași – Dinamo, care poate aduce promovarea directă în primul eșalon. Cu mai mult de o zi înainte de meci, „câinii” cumpăraseră deja 500 de bilete, iar gazdele se așteaptă ca sectorul rezervat suporterilor să fie aproape plin.

ADVERTISEMENT

„Deplasare la Iași. Câinilor, urmează meciul sezonului, un meci în care miza este pura renaștere a echipei noastre și a spiritului dinamovist! Cu promovarea pe masă, ne vedem duminică la Iași”, a anunțat PCH pe pagina oficială de Facebook.


Mai avem la dispoziție 1000 de bilete din 1500, iar prețul unui bilet este de 10 lei. Plecarea se va face cu mașini personale, dar ne vedem cu toții la ora 10:00 la Restaurant Casa Vânătorului! Cu toții la meci!”.

ADVERTISEMENT

Dinamo poate promova direct în SuperLiga dacă Oțelul Galați nu câștigă meciul de pe teren propriu cu Unirea Dej. La egalitate de puncte, moldovenii sunt avantajați de criteriul numărului de puncte obținut în sezonul regulat. Totuși, speranțele dinamoviștilor ca dejenii să îi încurce pe gălățeni sunt mici, deoarece FRF a anunțat că Unirea nu a primit licența de Liga 1 și nu va putea participa de baraj. Așa că meciul de la Galați e doar unul de palmares, și poate orgoliu, pentru oaspeți.

Poli Iași, fără 10 jucători la meciul cu Dinamo. Unii sunt în vacanță, alții accidentați

Dinamo nu va întâlni garnitura cu care Poli Iași a reușit să promoveze în SuperLiga de pe primul loc. O mare parte dintre titulari au fost deja trimiși în vacanță, în timp ce alții acuză accidentări.

ADVERTISEMENT

Astfel, liderul din Liga 2 Casa Pariurilor va alinia o echipă din care lipsesc nu mai puțin de zece jucători, conform gsp.ro. Pe stadion sunt așteptați însă 10.500 de spectatori, care vor să sărbătorească promovarea alături de jucători. Nu vor lipsi medaliile, confetiile și chiar un DJ care va întreține atmosfera.

Cornel Șfaițer este un fan împătimit al lui Dinamo și membru în programul DDB. Președintele lui Poli Iași a vorbit despre meciul împotriva echipei sale de suflet: „Merită felicitat stafful tehnic și jucătorii. Și eu am tratat mereu meciurile cu Dinamo cu maximă seriozitate, indiferent la ce club am fost.

ADVERTISEMENT

Cum îl cunosc pe Leo, sunt convins că va face ca echipa să se exprime cât poate de bine, chiar dacă Dinamo e pe val după victoria cu Steaua. Eu am încredere în Leo”.

ADVERTISEMENT