Fotbal intern

„Câinii roșii” au devenit… roz! Dinamo sprijină o acţiune caritabilă

16.09.2020 | 15:04
Cainii rosii au devenit roz Dinamo sprijina o actiune caritabila
ADVERTISEMENT

„Câinii roşii“ au devenit… roz pentru o zi. Dinamo a renunţat la culorile tradiţionale pentru o zi de antrenament, în sprijinul acţiunilor Fundaţiei Renaşterea de prevenire şi combatere a cancerului feminin în România.

Toţi fotbaliştii din lot, dar şi membrii staffului, au îmbrăcat tricouri speciale la sesiunea de antrenament desfăşurată pe 16 septembrie.

ADVERTISEMENT

Pe tricourile purtate de dinamovişti era promovat maratonul digital „Race for the Cure“, programat pentru 25-27 septembrie, în Capitală.

Dinamo îşi îndeamnă suporterii să participe

Clubul Dinamo a dat şi un comunicat, prin care îşi îndeamnă suporterii să participe la acţiunea caritabilă organizată de Fundaţia Renaşterea.

ADVERTISEMENT

„41 de membri ai echipei de fotbal din Ştefan cel Mare au acceptat să transforme alb-roşul istoric al echipamentelor sale de joc în roz, în semn de susţinere a maratonului digital Race for the Cure 2020, organizat de Fundaţia Renaşterea, alături de 31 de ţări din Europa, pentru a strânge fonduri pentru prevenţia şi combaterea cancerului feminin, în România.

Toţi suporterii dinamovişti pot deveni, pentru prima data, membri ai echipei pe care o iubesc, făcând şi un gest caritabil: o donaţie de 50 lei, ce se transformă într-o analiză medicală pentru o femeie defavorizată“, se arată în comunicatul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo sustine maratonul digital Race for the Cure 2020 Stadionul "Dinamo" s-a colorat in roz, astazi, in timpul…

Geplaatst door FC DINAMO BUCURESTI op Woensdag 16 september 2020

Cosmin Contra: „Haideţi să fim câştigători în meciul cu problemele de sănătate!“

Tot lotul lui Dinamo s-a alăturat campaniei, iar antrenorul Cosmin Contra nu a făcut excepţie.

„Alb şi roşu dau roz astăzi, din grijă pentru femeile din vieţile noastre. Este un gest mic pe care noi, bărbaţii de la Dinamo, îl putem face pentru a semnala o problemă şi pentru a încerca să ajutăm să o rezolvăm.

Îmi pasă de femeile din viața mea. Dacă femeile au grijă de noi, bărbații, și noi la un moment dat trebuie să avem grijă de ele.

ADVERTISEMENT

Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul plan, nu uitaţi asta, atât a voastră, cât şi a celor din jurul vostru. Haideţi să o preţuim şi să o menţinem. Haideţi să fin câştigători în meciul cu problemele de sănătate!“, a declarat Cosmin Contra.

Antrenorul a fost completat de Deian Sorescu şi Ante Puljic, doi dintre jucătorii importanţi ai echipei.

„Important este să susţinem cu toţii public cauza prevenţiei şi combaterii cancerului la femei, pentru a se putea strânge cât mai multe donaţii pentru România“, a spus Sorescu.

„Bărbaţii adevăraţi sunt alături de femeile din viaţa lor, în toate situaţiile care apar în viaţă. Orice luptă dusă de mână cu cineva are mai mari şanse să se termine cu bine. Să ne fim sprijin unii altora în viaţă., pentru că oricând se poate întoarce roata“, a completat Puljic.

În urmă cu trei zile, Rapid Bucureşti a participat la aceeaşi campanie, într-un mod similar. Atunci, vişiniul a devenit roz.

ADVERTISEMENT