Fotbal international

Călătoria la București, afacere costisitoare pentru Atletico Madrid. Câți bani plătesc spaniolii pentru organizare

23.02.2021 | 18:22
Calatoria la Bucuresti afacere costisitoare pentru Atletico Madrid Cati bani platesc spaniolii pentru organizare
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid și Chelsea dau piept pe Arena Națională din București în data de 23 februarie, în optimile Ligii Campionilor. Spaniolii vor plăti o sumă de ordinul sutelor de mii de euro pentru organizarea partidei.

Presa din Spania anunță că pierderea este una uriașă pentru gruparea de pe Wanda Metropolitano, deoarece un meci disputat pe propria arenă ar fi implicat costuri mult mai mici.

ADVERTISEMENT

Meciul nu se poate disputa la Madrid din cauză că englezii nu au voie pe teritoriul Spaniei, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Călătoria la București, afacere costisitoare pentru Atletico Madrid. 200.000 de euro plătesc spaniolii!

Pandemia de coronavirus a provocat probleme grave în toată lumea, inclusiv în fotbal. Din cauza apariției noii tulpine britanice de coronavirus, englezii nu au acces pe pământ spaniol, astfel că unele meciuri din UEFA Champions League nu se pot desfășura pe terenul forțaiilor iberice.

ADVERTISEMENT

Printre aceste partide se numără și manșa tur a dublei Atletico Madrid – Chelsea, din optimile Ligii Campionilor. Partida a trebuit mutată pe un alt stadion. Conducerea spaniolilor a ales să organizeze meciul pe Arena Națională, din București, iar decizia se dovedește a fi una foarte costisitoare.

Conform El Mundo, organizarea meciului pe cel mai mare stadion al României îi costă pe cei de la Atletico 200.000 de euro! Asta în condițiile în care disputarea partidei pe stadionul Wanda Metropolitano, din capitala Spaniei, ar fi implicat un cost de doar 10.000 de euro. Așadar, „paguba” lui Atletico este de 190.000 de euro!

ADVERTISEMENT

Alte două meciuri ale englezilor pe Arena Națională?

Stadionul din București ar putea deveni „soluția de avarie” pentru mai multe cluburi mari implicate în UEFA Champions League. Presa internațională a anunțat că există posibilitatea ca cel puțin alte două dueluri să se dispute în capitala României, ca urmare a restricțiilor din timpul pandemiei.

Este vorba despre returul dintre Manchester City și Borussia Monchengladbach, care ar trebui să aibă loc la Manchester, lucru ce s-ar putea dovedi a fi imposibil de pus în practică din cauza imposibilității nemților de a se întoarce ulterior acasă. Și meciul retur dintre Liverpool și RB Leipzig ar putea fi un caz similar.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, deși nicio echipă din România nu a jucat vreodată în fazele superioare ale UEFA Champions League, Bucureștiul ar putea ajunge să găzduiască trei partide într-un interval extrem de scurt din etapa optimilor a celei mai importante competiții continentale.

ADVERTISEMENT