News

Călătoria neobișnuită a unui taur din Noua Zeelandă. A fost purtat de un râu umflat de ploile torențiale la 80 de kilometri de casă

Ploile torențiale și inundațiile care au urmat în Noua Zeelandă au luat pe sus un taur al unei ferme de pe coasta vestică, acesta ajungând la o distanță de 80 de kilometri de casă.
23.02.2022 | 16:51
Calatoria neobisnuita a unui taur din Noua Zeelanda A fost purtat de un rau umflat de ploile torentiale la 80 de kilometri de casa
ADVERTISEMENT

Săptămânile trecute, Noua Zeelandă a fost lovită de o serie de ploi torențiale care au făcut ca unele râuri au ieșit din matcă și au afectat comunitățile de pe coasta de vest. Cu toate acestea, din aceste evenimente vin și unele povești optimiste.

Printre acestea se numără și cea a unui taur de 18 luni de la o fermă de pe coasta de vest care a fost luat de apele râului Maruia din apropiere și purtat la 80 de kilometri de casă, unde a fost găsit după o săptămână, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Tony Peacock, fermierul care a crescut taurul din rasa Hereford luat de ape le-a spus jurnaliștilor că acesta păștea alături de alte 37 animale într-un țarc din apropierea râului atunci când ploile au început.

Fermierul a vorbit și despre ploile torențiale care i-au afectat ferma și a explicat că acestea au avut o cantitate record de apă. Prognozele indicau 60 mm de apă pe metru pătrat, dar a doua zi, după încetarea ploilor, instrumentele indicau 160 de mm pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

Atunci când a venit ploaia, fermierul a reușit să scoată din calea pericolului 36 dintre animalele din zona râului. Cu toate acestea, taurul de 18 luni și alte două exemplare nu au putut fi salvate.

O călătorie de 80 de kilometri

La o săptămână de la aceste evenimente, Peacock a primit un telefon de la un reprezentat al unei firme care i-a spus că un alt fermier, din Westport, îi găsise taurul. Pentru a confirma cele spuse, apelantul i-a dat și numărul de pe crotalul animalului.

ADVERTISEMENT

Atunci când l-a contactat pe fermierul care îi găsise taurul, acesta i-a explicat că într-o dimineață, atunci când își vitele la pășunat, a auzit zgomotele scoase de animal dintr-un tufiș.

“L-am sunat și a spus că își scotea vacile la pășunat vacile dimineața când a auzit zgomote într-o tufă de mure, din care taurul Hereford și-a scos capul”, a mai declarat fermierul.

ADVERTISEMENT

Fermierul care a găsit taurul de 18 luni i-a transmis că animalul are nevoie de o perioadă de odihnă și relaxare și că acasă îl va aștepta multă iarbă verde.

Date fiind condițiile în care taurul a dispărut de acasă, Peacock crede că animalul a trecut printr-o întreagă aventură. Mai exact, el a fost purtat de apele râului Maruia peste 80 de kilometri aproape de mare și chiar peste o cascadă de 10 metri.

“Este o călătorie destul de lungă și e uimitor că a supraviețuit. Am fost foarte fericit când m-au sunat să-mi spună că e în viață”, a mai adăugat fermierul.

Trebuie precizat că povestea taurului i-a adus o oarecare faimă în regiune și că deja primește telefoane de la alți fermieri care vor ca acesta să se împerecheze cu vacile lor.

ADVERTISEMENT