News

Călătoria neobișnuită a unui taur din Noua Zeelandă. A fost purtat de un râu umflat de ploile torențiale la 80 de kilometri de casă

Ploile torențiale și inundațiile care au urmat în Noua Zeelandă au luat pe sus un taur al unei ferme de pe coasta vestică, acesta ajungând la o distanță de 80 de kilometri de casă.
23.02.2022 | 16:51
Calatoria neobisnuita a unui taur din Noua Zeelanda A fost purtat de un rau umflat de ploile torentiale la 80 de kilometri de casa
ADVERTISEMENT

Săptămânile trecute, Noua Zeelandă a fost lovită de o serie de ploi torențiale care au făcut ca unele râuri au ieșit din matcă și au afectat comunitățile de pe coasta de vest. Cu toate acestea, din aceste evenimente vin și unele povești optimiste.

Printre acestea se numără și cea a unui taur de 18 luni de la o fermă de pe coasta de vest care a fost luat de apele râului Maruia din apropiere și purtat la 80 de kilometri de casă, unde a fost găsit după o săptămână, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Tony Peacock, fermierul care a crescut taurul din rasa Hereford luat de ape le-a spus jurnaliștilor că acesta păștea alături de alte 37 animale într-un țarc din apropierea râului atunci când ploile au început.

Fermierul a vorbit și despre ploile torențiale care i-au afectat ferma și a explicat că acestea au avut o cantitate record de apă. Prognozele indicau 60 mm de apă pe metru pătrat, dar a doua zi, după încetarea ploilor, instrumentele indicau 160 de mm pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

Atunci când a venit ploaia, fermierul a reușit să scoată din calea pericolului 36 dintre animalele din zona râului. Cu toate acestea, taurul de 18 luni și alte două exemplare nu au putut fi salvate.

O călătorie de 80 de kilometri

La o săptămână de la aceste evenimente, Peacock a primit un telefon de la un reprezentat al unei firme care i-a spus că un alt fermier, din Westport, îi găsise taurul. Pentru a confirma cele spuse, apelantul i-a dat și numărul de pe crotalul animalului.

ADVERTISEMENT

Atunci când l-a contactat pe fermierul care îi găsise taurul, acesta i-a explicat că într-o dimineață, atunci când își vitele la pășunat, a auzit zgomotele scoase de animal dintr-un tufiș.

“L-am sunat și a spus că își scotea vacile la pășunat vacile dimineața când a auzit zgomote într-o tufă de mure, din care taurul Hereford și-a scos capul”, a mai declarat fermierul.

ADVERTISEMENT

Fermierul care a găsit taurul de 18 luni i-a transmis că animalul are nevoie de o perioadă de odihnă și relaxare și că acasă îl va aștepta multă iarbă verde.

Date fiind condițiile în care taurul a dispărut de acasă, Peacock crede că animalul a trecut printr-o întreagă aventură. Mai exact, el a fost purtat de apele râului Maruia peste 80 de kilometri aproape de mare și chiar peste o cascadă de 10 metri.

“Este o călătorie destul de lungă și e uimitor că a supraviețuit. Am fost foarte fericit când m-au sunat să-mi spună că e în viață”, a mai adăugat fermierul.

Trebuie precizat că povestea taurului i-a adus o oarecare faimă în regiune și că deja primește telefoane de la alți fermieri care vor ca acesta să se împerecheze cu vacile lor.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant