Călătorie istorică. Avionul Solar Impulse 2 a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
26/07/2016, 12:00
Călătorie istorică. Avionul Solar Impulse 2 a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant

Solar Impulse 2 (SI2) a aterizat marţi la Abu Dhabi, unde acest avion, capabil să zboare zi şi noapte doar cu energie solară, a finalizat un înconjur al lumii fără precedent, relatează AFP.

SI2 a aterizat în siguranţă la ora 04:05 (00:05 GMT) pe Aeroportul Al-Batten, din apropierea capitalei Emiratelor Arabe Unite, de unde a plecat la 9 martie 2015 într-un periplu de peste 42.000 de kilometri, în care a traversat patru continente fără nicio picătură de carburant.

Pilotat de elveţianul Bertrand Piccard, avionul, care a decolat duminică din Cairo, a parcurs o distanţă de 2.763 de kilometri într-un interval de peste 48 de ore, în această a 17-a şi ultimă etapă a călătoriei sale, destinate promovării energiei din surse regenerabile.

“Viitorul este curat”, a declarat pilotul, aplaudat şi ovaţionat pe pista de aterizare.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat “admiraţia profundă” pentru acest experiment. “Este o zi istorică, nu doar pentru dumneavoastră, ci şi pentru umanitate”, a adăugat Ban Ki-moon cu privire la Piccard, în timp ce acesta zbura peste apele Golfului.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×