Fotbal international

VIDEO / De la Munchen, la Berlin! Barcelona, PRIMA finalistă din Ligă, după 2-3 cu Bayern! Vezi GOLURILE

FINAL DE MECI! Bayern obţine o victorie de palmares, 3-2 împotriva Barcelonei, însă catalanii se califică fără emoţii în finala de la Berlin de pe 6 iunie cu scorul general de 5-3. ...
13.05.2015 | 00:01
VIDEO  De la Munchen la Berlin Barcelona PRIMA finalista din Liga dupa 23 cu Bayern Vezi GOLURILE
ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! Bayern obţine o victorie de palmares, 3-2 împotriva Barcelonei, însă catalanii se califică fără emoţii în finala de la Berlin de pe 6 iunie cu scorul general de 5-3. 

Min. 74: GOOOOOOOOOL Bayern! Muller marchează cu un şut din 20 de metri şi bavarezii mai au nevoie în 3 goluri în ultimul sfert de oră

ADVERTISEMENT

Min. 60: GOOOOOOOOOOOL Bayern! Lewandowski egalează cu un şut din marginea careului

Loading the player…

Start în repriza secundă 

PAUZĂ! Golurile lui Neymar îi fac meciul uşor Barcelonei şi aduc liniştea pe Allianz Arena. Apărarea lui Bayern a fost încă o dată făcută praf de catalani

Min. 40: Ce intervenţie a lui Ter Stegen. Germanul scoate miraculos

Loading the player…

Min. 29: GOOOOOOOOOOOOOOOL Barcelona! Naymar face dubla după o nouă pasă excepţională a lui Suarez. S-a cam jucat calificarea

ADVERTISEMENT
Loading the player…

Min. 15: GOOOOOOOOOOOOL Barcelona! Neymar egalează pentru Barcelona după ce pasa lui Suarez l-a lăsat singur cu poarta goală

Loading the player…

Min. 7: GOOOOOOOOOOOOL Bayern! Bavarezii încep să spere, Benatia deschide golul cu capul 

Loading the player…

START DE MECI 

VEZI BAYERN – BARCELONA LIVE VIDEO AICI! 

UPDATE 21:40 / Cele două echipe intră pe teren. Atmosferă senzaţională la Munchen. Suporterii bavarezi speră în continuare

ADVERTISEMENT

33o

 

robb

UPDATE 20:50 / Echipele de start: 

Bayern (4-3-3): Neuer – Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat – Lahm, Alonso, Schweinsteiger – Muller, Lewandowski, Thiago. Antrenor: Pep Guardiola

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: Luis Enrique. 

ADVERTISEMENT

UPDATE 16:20 / Bayern speră să întoarcă acel 0-3 de pe Camp Nou în returul de pe Allianz, însă e nevoie de o minune ca Bayern să obţină calificarea. Pînă acum, niciuna dintre echipele care au cîştigat prima manşă din fazele eliminatorii din Liga Campionilor cu 3-0 nu au pierdut calificarea. 

Statisticile ultimelor meciuri directe arată că şi Bayern are cîteva puncte forte: 

Bayern s-a calificat de 4 ori în finală din ultimele 5 semifinale jucate

Bayern nu a fost eliminată niciodată de două ori la rînd din semifinalele Ligii Campionilor

Bavarezii au învins cu 4-0 ultimul meci cu Barcelona pe Allianz Arena, în semifinalele competiţiei din 2013. Dacă se repetă scorul, germanii se califică

***********************************************

Bayern Munchen joacă împotriva Barcelonei în această seară, în returul semifinalei din Liga Campionilor. Bavarezii conduşi de Pep Guardiola mai au de doi bani speranţă după acel 0-3 sec de pe Camp Nou, obţinut de Barca în ultimul sfert de oră. Acesta poate fi meciul în care imperiul clădit de Guardiola la Munchen să se prăbuşească. Ironia sorţii face ca tocmai echipa pe care a creat-o, căreia i-a dat o aură de invincibilitate, să fie călăul.

“Messi nu poate fi oprit!” 

Principala preocupare a lui Pep Guardiola înaintea meciului tur a fost anihilarea lui Messi. Toată lumea se aştepta ca Pep să ştie cel mai bine cum poate fi oprit, mai ales că argentinianul a devenit cel mai bun jucător din lume sub comanda catalanului. Înainte de meci, Guardiola a surprins pe toată lumea spunînd simplu: “Messi nu poate fi oprit, pur şi simplu. Sper doar să le oferim puţine situaţii în care mingea ajunge la el!”, a declarat Pep.

Spusele lui Pep au venit cu o amărăciune în suflet, jinduind după zilele în care îl folosea pe Messi pe post de armă letală. Amărăciunea venea din faptul că el conştientiza că e adversar acum împotriva “gigantului” pe care l-a creat. Cuvintele lui Pep au avut, din păcate pentru el, acoperire. Messi a decis meciul tur cu două goluri incredibile venite în momente de cumpănă ale meciului, care curgea spre 0-0.

Poate Guardiola a greşit cînd spunea de Messi că nu poate fi oprit. Totul s-a întors împotriva lui şi jucătorii săi, cunoscuţi pentru mîndria lor tipic germană, au fost timoraţi în faţa argentinianului. Campionul mondial, Boateng s-a simţit (şi a fost) atît de ridiculizat la golul doi de Messi încît a izbucnit în plîns la finalul meciului. Fundaşul “de fier” s-a molipsit de la antrenorul său cu elogiile la adresa argentinianului, încercînd să se disculpe: “A fost o prostie să fiu lăsat singur cu Messi. Nu aveam ce să fac!”

ADIO Bayern!

Pentru Pep Guardiola, meciul cu Barcelona poate fi ultimul meci cu miză pe care îl mai are pe Allianz Arena. A fost ridiculizat anul trecut în semifinale de rivalii de la Real Madrid (0-5 la general) şi i s-a dat credit. Însă, e greu de crezut că Pep Guardiola poate fi iertat dacă va mai fi o dată umilit în Liga Campionilor, de această dată de echipa pe care a dus-o pe culmile succesului. A spus-o şi el: “Voi pleca singur dacă nu iau Liga, nu va fi nevoie să mă dea afară!”. 

Guardiola are puţini aliaţi la Munchen. I-a sfidat pe nemţi, inclusiv pe cei pe care îi are în aceeaşi echipă, atît cu stilul de joc, cît şi cu siguranţa unui sistem de joc greu de înghiţit de saxonii care au doar atacul în sînge. Posesia prelungită, fantezia în joc şi ameţirea echipei adverse nu erau niciodată atributele unei echipe germane.

Cu atît mai mult mîndria Germaniei, Bayern Munchen. Suporterii, oficialii, toată Germania era obişnuită ca echipa Bayern să fie o haită pe teren. Stilul de joc rapid, direct pe poartă, acel “Konter” care să distrugă apărările adverse. Bayern a fost tot timpul programată să distrugă echipa adversă, fizic şi tactic.

Pep i-a sfidat pe nemţi. A transformat Bayern dintr-o haită avidă de sînge, într-o echipă de feline, care vor să îşi ameţească adversarii şi să intre cu mingea pînă în poartă. De fapt acesta e principalul motiv pentru care Pep Guardiola va pleca de la Bayern, faptul că suporterii şi oficialii nu  regăsesc spiritul de luptă în această echipă, ci un spirit boem specific mediteranian.

Franz Beckenbauer, Matthias Sammer si mulţi alţii s-au simţit jigniţi de faptul că Pep a venit în Germania şi în loc să se adapteze stilului, a încercat el să facă toată echipa să se adapteze ideilor lui.

Ultima sfidare a venit după înfrîngerea cu Porto. Guardiola l-a forţat să plece pe doctorul Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, care era de 40 de ani la Bayern, pe criterii de incompetenţă. Atunci, Pep a fost salvat de returul de vis făcut de elevii săi, care au întors acel 1-3 din tur, cu un splendid 6-1. Şi de data aceasta, Bayern are nevoie de un retur asemănător, dar e greu de crezut că se va întîmpla.

Catalanul şi-a asumat asta de la bun început şi stilul său a adus toate trofeele interne. Ofensa a venit în Liga Campionilor cînd Real Madrid a distrus echipa lui Pep. O nouă umilinţă nu va mai fi acceptată şi Barcelona e foarte aproape să semneze falimentul unui sistem în care Pep a crezut cu încăpăţînare.

Mutarea calculată

Nemţii scriu că Pep şi-a făcut deja o parte din bagaje şi e gata să le trimită în Anglia la Manchester City. Acolo i-ar fi mai uşor, ar avea libertatea de a-şi implementa ideile şi nu ar fi constrîns de tradiţie. Şeicilor nu le curge fotbal în vene de la naştere, ei sînt aici doar pentru că le curge petrolul prin conducte.

La Bayern este aşteptat Jurgen Klopp, pe care l-ar dori la Bayern toată Bavaria. Franz Beckenbauer nu s-a sfiit să spună că Jurgen e antrenorul care se potriveşte filozofiei de joc: “A demonstrat că are valoare de Bayern şi poate că într-o bună zi va veni aici!”, a spus misterios Kaizer Franz după anunţul plecării lui Klopp de la Borussia Dortmund.

Parcursul perfect

La Barcelona totul e perfect. Atacul de 400 de milioane de euro funcţionează perfect în toate competiţiile şi face ce are de făcut: diferenţa. În echipa catalanilor s-au stins războaile interne, chiar şi cel care părea că nu se va putea stinge aşa de uşor, cel dintre Messi şi Luis Enrique. Încă nu e clar dacă e pace sau un armistiţiu pînă la finalul sezonului.

Cert e că Barcelona are 4 puncte avans faţă de Real Madrid cu 2 etape înainte de final în campionat, e calificată în Finala Cupei Regelui şi are 3-0 în prima manşă a semifinalei din Liga Campionilor. Cine îşi putea dori mai mult de atît?

Frustrare maximă

Casele de pariuri prevăd un meci echilibrat. Bayern are 2,60 cotă pentru un succes, Barca, 2,70, iar un egal e cotat la 3,75. Ceea ce e umilitor pentru nemţi sînt cotele pentru calificare. Probabil, suporterii lui Bayern nu îşi închpuiau niciodată că echipa lor va avea cota 21,00 să se califice mai departe într-o competiţie, mai ales cînd joacă pe teren propriu. Barcelona are cota 1,015 să meargă în finala competiţiei.

Finala atît de dorită de Bayern se joacă în Berlin, capitala Germaniei, un motiv în plus de frustrare pentru nemţi. Sînt şanse bune ca acolo să se dispute cel mai interesant El Clasico din istorie. Dacă Barca şi-a pavat drumul pînă în capitala Germaniei, Real Madrid mai are de gestionat un retur complicat cu Juventus, după 1-2 în tur la Torino.

Un alt factor de frustrare pentru bavarezi e faptul că nu vor putea conta pe cei mai buni oameni de atac, acum, cînd au atît de mare nevoie de ei. Robben şi Ribery sînt accidentaţi. Cum asta nu era de ajuns şi defensiva are absenţe impotante: Alaba, Badstuber şi Rode sînt şi ei rupţi. Din acest punct de vedere, Barcelona e un model. În acest final aglomerat de sezon, Luis Enrique are absolut tot lotul valid.

Va fi un meci infernal pe Allianz Arena. Nemţii vor încerca imposibilul, se vor agăţa de orice oportunitate pe care o au. Barcelona nu e un club naiv şi va ştii cum să le taie elanul germanilor. Partea grea au rezolvat-o în finalul meciului tur şi acum au doar de gestionat avantajul uriaş. Dar, s-au văzut atîtea în fotbal…

 

 

ADVERTISEMENT