Calculatoarele folosite de campania lui Hillary Clinton, ţinta hackerilor ruşi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 11:12
Calculatoarele folosite de campania lui Hillary Clinton, ţinta hackerilor ruşi

Campania lui Hillary Clinton este în vizorul hackerilor. Mai multe calculatoare folosite de campania fostului secretar de stat american ar fi fost vizate de un atac cibernetic. Informaţia a ieşit la iveală acum, după ce Partidul Democrat a fost ţinta hackerilor.

Hackerii ruşi sunt cei acuzaţi că se află în spatele în atacului ciberbetic asupra campaniei electorale a democratei Hillary Clitnon, precum şi asupra Comitetului Naţional Democrat, relatează The New York Times. O serie de e-mailuri şi documente controversate au apărut în presă, însă nu este clar dAdaugă articolacă atacul cibernetic reprezintă o tentativă de a manipula alegerile prezidenţiale americane.

Hackerii ar fi obţinut accesul prin intermediul unui program analitic folosit pe calculatoarele angajaţilor fostului secretar de stat şi menţinut de Comitetul Naţional Democrat (DNC).

Între timp, Comitetul Congresional de Campania Democrată, care reprezintă aripa destinată strângerii de fonduri din cadrul Partidului Democrat, a anunţat că sistemul său informatic a fost ţinta unui atac cibernetic asemănător. Datele colectate din calculatoarele celor două instituţii democrate, precum şi din calculatoarele folosite de campania democratei Hillary Clinton, conţin discuţii confidenţiale despre alegători şi finanţe.

Purtătoarea de cuvânt a Comitetului Congresional de Campanie Democrată, Meredith Kelly, a declarat că democraţii au apelat la o agenţie de investigaţie după descoperirea scurgerii de informaţii.

Atacul cibernetic asupra comitetului congresional pare să vină din partea unui user numit ”Fancy Bear”, care are legături cu serviciul de securitate militar rus G.R.U.

Acelaşi serviciu de securitate rus a fost implicat în atacul cibernetic asupra DNC, în care hackerii au obţinut acces la studii asupra opoziţiei republicane.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×